התעסקות מול חברה

מני אה

New member
התעסקות מול חברה

שלום, נניח יש לי רעיון להציע לחברה גדולה. אני מגיע אליה, חותם על חוזה שאסור להם לגנוב לי את הרעיון (אני לא מכיר את המונחים המקצועיים אבל יש כזה, אני די בטוח). הבעיה היא, נניח הם אומרים שהם כבר חשבו על זה, כשלמעשה הם לא. אבל הם אומרים שכן. אז אני חוזר הביתה בטוח שזה לא חדשני כמו שחשבתי והם חוזרים למשרדים שלהם ומתחילים לפתח את הרעיון מבלי לשלם לי בסוף. יש דרך להתגונן על זה? תודה

מני אה

New member
אפליקציה/תוכנה/רעיון לאתר אינטרנט נחשבים

קניין רוחני? תודה רבה

אם הם חתמו על המסמך

אם חתמו ואחר כך אומרים לך "כבר חשבנו על זה" ויפתחו אז אתה יכול לתבוע אותם והם יצטרכו בבית המשפט להוכיח שהם אכן חשבו על זה קודם. זה לא כל כך פשוט - הם צריכים להראות תכתובות, סיכומי דיון, מסמכים וכולי שיהיו מתוארכים לתאריכים שלפני שחתמו על המסמך. הם גם יצטרכו להסביר למה לא התחילו בפיתוח קודם לכן. זיופים אמנם אפשריים אבל זה בעייתי במיוחד בחברה גדולה כי כשמעורבים הרבה אנשים יהיה קשה למנהלים לגייס את כולם לתרמית כזו. מנסיוני כיועץ בתחום, אני יכול להגיד שברוב גדול של המקרים הרעיון שמביא האדם מבחוץ כבר עלה בחברה ונפסל מסיבות שונות שאדם חיצוני לא יכול לחשוב עליהן מראש

מני אה

New member
תודה והמשך שאלה

יש תוקף משפטי אם אני כותב חוזה משלי ומחתים את הצד השני? בנוסף, אם אני מכין חוזה באי מייל ואומר להם שלפני שאני חושף את הרעיון הם מתבקשים לכתוב לי באי מייל שהם לא יתחרו איתי - יש לזה תוקף משפטי? תודה רבה

אתה לא צריך לכתוב חוזסה משלך

תחפש באינטרנט ותמצא בודאי נוסחים מוכנים. אני מניח שאם מדובר בחברה גדולה אז תצטרך לשלוח אליהם את החוזה קודם עד שיאתרו את מי שמוכן ומוסמך לחתום על נוסח כזה. תוכל לבקש שיפקססו אלייך את הנוסח (זה עדיף על אימייל). אתה גם צריך לקחת בחשבון שהם לא ימהרו להפגש איתך ותצטרך לספק עוד בטלפון כמה פרטים

למעלה