התענינות

s w ee t

New member
התענינות

רציתי לשאול אולי מישו יודע?! יש לי דרכון אירופאי(צרפתי) וגם תעודת זהות.. ז"א שיש לי אזרחות צרפתית.. אם אני רוצה ללכת ללמוד שם עיצוב.. מישו יודע אם זה יותר זול לאזרחים? או משו.. מה הפרוצדורה ואיך אפשר להתקבל מהארץ?

forglemmigej

New member
איפה אתה רוצה ללמוד משו?

דרכון זה לא הקריטריון היחידי להתקבל לאיזה מוסד להשכלה גבוהה..

s w ee t

New member
זה את לא אתה..

אז זה מה שאני שואלת.. מה הקריטריונים?? ואני רוצה ללמוד בצפרת עיצוב אופנה

תותי-בת

New member
היי סוויט. קודם כל האם את מדברת את השפה? אם לא, לפנות לשגרירות ולבדוק אם הם עדיין מציעים למידה בקבוצות - יעזור לך מאוד. אם את דוברת צרפתית אז חצי נחמה במיוחד עם האזרחות והכל... את צריכה לעשות סקר לגבי בתי ספר שהתחום שמלמדים בהם מעניין אותך ואז לבדוק מהן דרישות הקבלה של אותו בית ספר. אחר כך אם את עומדת בקריטריונים את צריכה להתחיל ולהזיז עניינים... לגבי יותר זול תצטרכי לבדוק עם בית הספר שתבחרי. קודם סקר ובדיקות - לא יודעת אם השגרירות עוזרת בנושאים האלו או אם את מכירה מישהו שנמצא בצרפת ויכול לעזור לך, או לעשות חיפוש בגוגל הכי פשוט ולבדוק ולקרוא ורק אז להחליט אם את מעוניינת לעבור ללמוד ולגור שם. ללמוד בחו"ל נשמע מאוד נוצץ מרחוק, אבל לא בטוח שזה הזהב שאת מחפשת... לא כתבת אם יש לך שם משפחה או רקע או כל דבר אחר - זה מאוד אינדווידואלי. אולי כדאי לך לבדוק גם בפורום לימודים בחו"ל בתפוז... שיהיה לך בהצלחה, ליאת.

s w ee t

New member
תודה תותי

חיפשתי באינטרנט ולא אני לא לומדת צרפתית אבל מציעים קורס של חודש לימודי צרפתית אינטנסיבי אז נראה. מקסימום נטוס לאנגליה.. וכן יש לי משפחה בצרפת.. אבל אני לא מתכננת לגור אצלהם.. ותאמת שזה יותר קורץ לי מאשר להישאר ללמוד בארץ!עם כל הקושי שבזה!

תותי-בת

New member
על לא דבר סווויט, אז ככה, אני חושבת שאת באמת צריכה להחליט איפה את מעוניינת לגור - בצרפת (ואז יש לך עוד ללמוד צרפתית) או באנגליה (מניחה שאת דוברת אנגלית). תעשי בדיקה מקיפה לגבי בתי ספר לעיצוב, תבדקי באיזה מהם את עומדת בקריטריוני הקבלה לאותו בית ספר ובמקביל גם האם יש הנחה כלשהי לאזרחי המדינה, יש מדינות שמתנות (מהמילה להתנות ולא מתנות כמו שי) הנחות כאלו ואחרות רק באם ונרשמת כתושבת בחודשים או שנים האחרונות לפני תחילת לימודייך. חודש ללימוד שפה - גם אם הוא אינטנסיבי ואת מגה אינטיליגנית ויש לך תפיסת על בשפות, הוא פרק זמן קצר לעניות דעתי, אני אישית הייתי משקיעה קצת יותר. האם בדקת עם השגרירות אם יש להם קורס מיוחד לכאלו שמעוניינים ללמוד בצרפת? אני יודעת שלשגרירות איטליה יש מסלול למי שרוצה ללמוד באיטליה שהוא נמשך שנה ולאחר מכן הם נבחנים ומקבלים אישור כלשהו להוכחה שעברו את הקורס, תבדקי בפורום לומדים בחו"ל, הם יודעים שם הרבה דברים. קחי בחשבון שעם החצי נחמה שיש לך דרכון צרפתי ותעודת זהות צרפתית, עם זה שתלמדי צרפתית (בפרק הזמן שתבחרי) - ללימודים במדינה זרה (ובכלל מעבר כזה) כרוך בהמון רצון וכוח (גם נפשי) כי לא כולם מסוגלים להיות מרוחקים מהבית, משפחה, חברים והמוכר והנחמד - להחזיק את עצמך כלכלית (במקרה שלך תוכלי לעבוד יותר כי את לא מוגבלת ע"י ויזת סטודנט בכמה שעות חודשיות...) ולשרוד תקופה שמתחילים בה מאפס. בהצלחה בכל דרך שתחליטי לבחור וחשוב לי לציין כי לא כתבתי כדי להוציא לך את הרוח מהמפרשים אלא כדי לתת לך להסתכל על דברים מזווית קצת שונה. לילה טוב, ליאת.

s w ee t

New member
תודה מותק

אני יודעת שזה דורש המון בכל המובנים..שלחתי את המייל שלי כדי לקבל פרטים יותר מדויקים..ולברר מלגות..אני גם ידבר עם השגרירות..ויתיעץ במכינה לעיצוב שאני לומדת בה עכשיו בארץ..זה משו שאני באמת רוצה ואם יהיו לי אמצעים נראה לי שיש לי את הכח להתמודד עם המרחק והגעגוע..עם כל הקושי שבזה והמנטליות השונה..

R750-Girl

New member
תקני מקלדת חדשה

מכרו לך אחת בלי האות "ה"

sarelz

New member
IED מכללה לעיצוב עם קורסים באנגלית

כנסי לאתר קמפוס

למעלה