התעמלות אחרי החזרה

s h i r a 3 0

New member
התעמלות אחרי החזרה

שלום לכולן. אתמול היתה החזרה של מוקפאים. תמיד אחרי החזרה אני גוזרת על עצמי איסור כבד על כל מאמץ. עבודה כן אבל בריכה והתעמלות לא, למרות שבדרך כלל אני מנסה ללכת לפחות 3 - 4 פעמים בשבוע. האמת היא שלאיסור הזה מחיר בדמות גב תפוס ומצב רוח לא משהו. בכל אופן - מתי אפשר לחזור להתעמלות? אשמח לשמוע.

orname

New member
לדעתי את צריכה להמשיך בחייך כרגיל

אני מניחה שאם מדובר במחזור מוקפאים את לא סובלת מכאבים, כך שאני לא רואה סיבה לוותר על דברים שעושים לך טוב. נהפוך הוא. יש רופאים שטוענים שחזרה לשיגרה חשובה. תחשבי על כל הנשים שנכנסות להריון טבעי ולא יודעות עליו עד לאיחור במחזור. רבות מהן מתעמלות, שוחות, מרימות... יותר מזה. בטיפול הראשון באסותא - אחרי ההחזרה שכבתי במשך שעה ללא תזוזה. בטיפול האחרון המטופלות שהגיעו להחזרה שוכנו בחדר ללא מיטות, רק ספות ישיבה להמתנה נוחה. הישר מחדר הטיפולים, חזרתי ברגל לחדר ההמתנה ואחרי רבע שעה הבייתה (גם זה בגלל שיש לחכות לטפסים מהרופא). לדבריהם ערכו מחקר שבו לא מצאו קשר בין מנוחה לבין קליטת הריון. אני יודעת שעוד בתי חולים דוגלים בזה. אחרי הטיפול הזה היו לי שבועיים לא פשוטים. שמרתי כמה פעמים על אחיין בן שנתיים ואני לא בטוחה שהתרוצצתי פחות מאשר בשיעור ספורט ממוצע, הרמתי אותו השתוללתי איתו. הכל כרגיל. ואכן הפעם - נקלט. בכלל - אם תחפשי אצל השכנים (הורים בטיפולים) תמצאי אינספור דוגמאות. ממטופלות שעצם העובדה שיש להן ילדים בבית לא יכולות לנוח, ועד סיפור שהפך למיתוס של טיול ג'יפים אחרי החזרה שהסתיים בהריון... העיקר שתרגישי טוב ובהצלחה

sab sab

New member
מסכימה עם דבריה של orname ורק

אוסיף שגם אני מתעמלת קבוע אבל אחרי ההחזרה מחכה 5 ימים ( זמן ההשרשה הממוצע)בשביל המצפון ואז חוזרת לרוטינה שלי....

ססוני

New member
sab-sab,

קודם כל יום-הולדת שמח! כמוך גם אני רצה בקביעות, והרופא בקש ממני מפורשות להמנע מריצה עד לבדיקת הבטא. כמובן שקשה לי עם העניין מאד כי הריצה כל כך חשובה לי, אבל הפחד שאולי אפגע בסיכוי של העוברים העדינים להשתרש פשוט מכריע. אולי נפגש באחד המרוצים?

sab sab

New member
בכיף מותק!! איזה כיף שיש כאן עוד

אצניות!! תשמעי בקשר למנוחה אין מחקרים שמוכיחים שזה מפריע במיוחד אם את רצה קבוע...העוברים לא אמורים לזוז כלל הם ממש מזערים. אבל שוב,חשובה מאוד הרגשתך הפנימית, פשוט לי נמאס מההפסקות שאני לוקחת בטיפולים זה הורס לי את האימונים שלי ואני מתגעגעת לאנדורפינים
אז החלטתי להתפשר באמצע ולחכות 5 ימים....איפה את מתאמנת??

נרי כ

New member
אפ'ר להתעמל ברכות?

אני יודעת שאין שום סיבה רפואית, אבל בכל מקרה, לי נראה, אינטואיטיבית, שכדאי להמעיט בקפיצות ובהגזמות אירוביות למיניהן. איכשהו זה לא נראה לי בריא. אבל שחיה, למשל, נראה לי מעולה (והלוואי שלי היה כוח להוריד כל פעם שערות בשביל ללכת לשחות באופן קבוע. זה מסדר את הראש יופי). אני אחרי הזרעות נמנעת מספורט ואחרי כמה ימים, כשאני כן חוזרת, אני נזהרת לא להתאמץ יותר מדי, מקפיצות חדות וכו'. אבל מצד שני, אני גם פדלאה לא קטנה, וההזרעה היא עוד תירוץ.

למעלה