התעלמות בוטה!

קיר קמט

New member
התעלמות בוטה!

ביום שישי נבחרת הנוער שלנו בכדורסל פותחת את אליפות אירופה - מה אתם אומרים ? מה לגביי סיכוייהם ? אני מהנבחרת הזו ראיתי רק שני שחקנים באמת , ליאור ליפשיץ (משחק בבית ספר שלי) ויותם הלפרין (שזה די ברור למה ראיתי אותו...) ובעוד שמיותם די התלהבתי ויש בי אמונה לגביי יכולותיו , את ליאור ליפשיץ אני לא כל כך אוהב (לטעמי , שחקן אנוכי למדי , עם קליעה בינונית ביותר וחדירות איטיות משהו.) אבל עד כמה שהבנתי , ליפשיץ לא אמור לפתוח , אז אולי יש צ´אנס... הבנתי גם שהיריבות הן לא בדיוק היריבות הכי נוחות , מה שלא ממש מפתיע בהתחשב בעובדה שזה אליפות אירופה , אבל בכל זאת. אז מה אתם אומרים ?

Kgt1

New member
לא יצא לי לעקוב יתר על המידה אחרי

ליגת העל לבתי ספר אבל ממה שראיתי בהחלט התרשמתי מרביב לימונד.

B-BALL

New member
ליאור ליפשיץ לא מהשניים הבולטים

בנבחרת הזו. השניים הבולטים הם יותם הלפרין ורביב לימונד. יש כאלה (כמוני למשל) שטוענים שלליפשיץ בכלל לא מגיע להיות בנבחרת הזו, והוא שם מסיבות חשודות ביותר. יש שני שחקנים -אסף יגל (32 נק´ למשחק בעונה האחרונה בליגה לנוער) ודן בנק (מרמה"ש)- שמגיע להם להיות בנבחרת הזו במקומו. אני לא אומר שהוא לא טוב ח"ח, הוא תותח, אבל יש טובים ממנו בליגה הזו. מה גם שאין לו אפילו מטר שמונים גובה, אז בכלל. נכון שגם לאסף יגל אין מטר שמונים גובה למשל, אבל כשליפשיץ יקלע 32 נק´ למשחק בעונה שלמה, ועדיין ינהל את המשחק בצורה כמעט מושלמת כמו שעשה יגל, וכשהוא יצליח להחזיק קבוצה כמו גן שמואל במרכז טבלת ליגת הנוער-לאומית, אז יגיע לו להיות בנבחרת הנוער כמו שמגיע ליגל (או לדן בנק). בינתיים הוא שם מסיבות שלא מובנות לי כלל. בואו נקווה שרביב לימונד יהיה הרכז הפותח באליפות הזו.

יוסי®

New member
לא מכיר אותם (חוץ מאת יותם), אך

להזכירך - גם תיוס אדני הוא לא מטר שמונים - כך שסוגיית הגובה ממש לא רלוונטית אם הם לא סנטרים/פורוורדים

B-BALL

New member
מה????

מה זה השטויות האלה??? סוגיית הגובה לא רלוונטית?? זה כדורסל, לא דוקים. סוגיית הגובה רלוונטית מאוד בכל תפקיד. אולי בתפקיד הרכז היא רלוונטית קצת פחות, אבל היא עדיין רלוונטית. גם ליפשיץ וגם אסף יגל נמוכים בצורה יוצאת דופן בכדורסל (ליפשיץ 1.78 מ´ ויגל 1.70 מ´), ויש לזה השפעה גדולה מאוד על השאלה האם הם מסוגלים להתמודד מול הרכזים האירופאים, שרובם מגרדים את ה-1.90 מ´ מלמעלה. בגלל זה אני אומר שהלוואי שאדלשטיין יפתח עם רביב לימונד (המדהים) בעמדת הרכז, כי לא רק שהוא "סוס" בצורה מרשימה, גם במונחים של שחקנים שמבוגרים ממנו בשנה-שנתיים, אלא בנוסף הוא גם 1.89 מ´ גובה. תצרף את הגובה שלו, את מבנה הגוף המוצק כל כך שלו, את האתלטיות המדהימה שלו, והכי חשוב - את הכישרון הנפלא שלו, ותקבל שחקן שזה יהיה פשע אם הוא לא יפתח בעמדת הרכז באליפות אירופה לנוער שתיערך בעוד מספר ימים.

B-BALL

New member
אה ועוד משהו

כיום אין אף שחקן ישראלי, בכל בגילאים (חוץ מיותם כמובן), שמגיע לו שתזכיר אותו ואת תיוס אדני באותה נשימה. אם כבר אז כבר, למה שלא תתן כדוגמא את ספאד ווב וזהו? בחייך, הרי ברור שאם אחד כמו תיוס אדני הצליח להתגבר על מכשול הגובה שלו, זה עדיין רחוק מרחק שנות אור מכך שיהיה אפשר להגיד שגם ליאור ליפשיץ או אסף יגל יוכלו לעשות את זה, ברמות הגבוהות באירופה. אני לא פוסל את זה לחלוטין, אבל בחייך, תיוס אדני? מילא עדי גורדון, דריק שארפ או דרור חג´ג´, אבל תיוס אדני?

יוסי®

New member
לא השוותי אותם לתיוס אדני, כמו שאני

לא אשווה את שחר גורדון לשאקיל או´ניל או וולאדה דיבאץ´. העניין הוא, שגם אם שחקן יחסית נמוך, זה לא אומר שאין לו את הסיכויים להצליח, וזה לא אומר שאם הוא לא מעל 1.80 - אז שיפרוש כבר. בכוונה הלכתי על הדוגמא הקיצונית יחסית של אדני. אני בטח לא משווה אותם לרמה שלו, שהוא באמת שחקן מעולה.

B-BALL

New member
נו אבל אתה לא מסכים איתי

שעדיף שהרכז הפותח באליפות הזו יהיה רביב לימונד, שהוא גם יותר חזק מהם פיזית בהרבה, גם יותר אתלטי משניהם, גם גבוה מהם ביותר מעשרה סנטימטרים (ובמקרה של יגל זה כמעט 20 ס"מ), וגם שחקן טוב יותר משניהם באופן כללי? לידיעתך, לימונד נחשב היום להבטחה השנייה בגודלה בכדורסל הישראלי, אחרי יותם הלפרין. והוא רכז (בין השאר). אז תן לי סיבה אחת למה הוא צריך לשחק 2 או 3 וליאור ליפשיץ צריך לרכז באליפות הזו?

יוסי®

New member
לא אמרתי שאני לא מסכים איתך....

כפי שציינתי, אלה שחקנים שחוץ מאת יותם - אני לא מכיר לעומק, ואני מניח שאתה מכיר אותם טוב ממני, ולכן סביר להניח שאתה יודע יותר טוב ממני על מה אתה מדבר.... אני רק הערתי לגבי הנקודה של הגובה, שהיא לא בהכרח צריכה להוות משקל בהחלטה של מי לזמן לנבחרת ומי להרכיב בהרכב הראשון... אם רביב לימונד שחקן טוב יותר - הוא זה שצריך לפתוח, לזה אני לא מתנגד...

ARIBBA ASHKENAZ

New member
מה שמרתיח אותי... ../images/Emo46.gif

זה שבמדינה הזו,במקום להתייחס בפרוטרוט לענף שיחסית כן מצליח,הם ממשיכים להשקיע משאבים,מאמרים וזמן מסך על ענף כושל כמו ה-
במדינה נורמלית אף אחד לא היה לועס את ה-
הכושל ובמקום זה מתעסקים בענפים יותר מוצלחים

למעלה