התעללות בסוסים!!

התעללות בסוסים!!

קודם כל אני רוצה להפנות אתכם לשתי כתבות על התעללות בסוסים! דבר שני אני רוצה לספר לכם על מה שראיתי בטיול לפני כמה שבועות... הייתם בצוק מנרה? למטה יש כזאת חוות סוסים שיש בה הרבה סוסים ואני זוכרת שאיפשהו בפורום הזה מישהו פרסם סוסס כזה בתת תזונה מזוויעה!! אז ראיתי סוס שכמעט עומד להגיע למצב כזה! פשוט רואים להם שם את העצמות! איפה מדווחים על כזה דבר? הבעלים של המקום הם כנראה אלה מה"אוהל הבדואי" שעוים סיבובים על פונים ועל גמלים לילדים!

אבו-דני

New member
בדיקה לפני מסקנה= הכי בריאה

--- לפני שחורצים דין כדאי לבדוק דבר...ישנן חוות שמספקות מחסה לסוסים שצער בעלי חיים מחלטים מבעלי סוסים שמתעללים (כמו סוחרי האבטיחים), יכול להיות שהסוס הגיע לשם כחוש ועכשו הוא בזמן הסתגלות, משפשפים לו את השיניים ולאט לאט הוא ישמין ואולי יצטרף לסוסי החווה בעבודה. כל בדיקה שווה לפני שמסיקים מסקנה לא הוגנת כלפי מי שיכול להתגלות כאדם שאוהב סוסים ולא מתעלל באף חיה.

yael filan

New member
תסלח לי, יש ל ישאלה

במה שפשוף השיניים של הסוס מועיל?

אבו-דני

New member
שיניים

--- לסוסים בגיל מתקדם השיניים ממשיכות לצמוח והופכות חדות שפוצעות להם את החניכיים ואי לכך הם כמעט לא אוכלים בגלל הכאבים והתוצאה הסוס נראה זוועה רזה כמו פליט מרואנדה אפילו שהמקום שלו מלא אוכל- נראה באעסה

yael filan

New member
הבנתי..

אז משייפים להם את השיניים כדי שלא יכאיבו להם? קראתי על זה בספר של ג´יימס הריוט

אצלנו.....

אצלנו באורווה יש סוסה שעברה התעללות והביאו אותה אלינו לשיקום. {סוסה בת 25.}

נטע-

יש חווה בנס ציונה שלוכחת חיות אשר היתעללו בהם/עברו להם תאונות/שאין אף אחד שרוצה אותם וכ"ו. בחווה אין חשמל והיא לא ניראת "ביג-דיל" אבל הם מיתיחסים לחיות באהבה ובמסירות! וזוהי- העמותה לחיות גדולות. חפשי בנענע "חיות גדולות" וזה ימצא לך את האתר שלם.

yael filan

New member
הווווווום

לא התעמקתי בקטע הזה, אבל זאת אמורהל להיות תרופה (נראה לי כדורים) נגד בעיות לש כיל המעבר (בריחת סידן וכאלה) וזה איכסה, חוץ מהעובדה שמתעללים בסוסות האלה בצורה מחפירה, כאילו.... אני אשתה שתן של מישהו? של משהו? לא נראה לי

לא!!!!!! פרמרין זה לפוריות!../images/Emo8.gif

אבל זה פשוט נוראי איך שמיצרים את זה!!!! לוקחים סוסות בהריון, שמים אותם בתאים קטנטנים ומיצרים מהשטן שלהן תרופות...איכסה!!!

אורלי 2

New member
החווה בצוק מנרה

גם אני הגעתי לצוק מנרה למטרת טיול. האוטובוסים חנו ליד "אורוות הסוסים" ככה שאי אפשר היה לפספס את המראה: סוס שברח (ראיתי אותו בורח), ניתפס ע"י הבדואי (או הילד שלו יותר נכון) נקשר לעץ וחטף מכות רצח מהנער. ניגשתי אליו מייד והוצאתי תעודה שיש לי שנותנת לי אישור לקחת פרטים על מנת להגיש תלונה על התעללות בחיות וביקשתי לראות את האחראי. הוא לא התרגש יותר מידי , הבטיח לי שזה לא ייקרה שוב ושזה היה מקרה חד פעמי. ניסיתי לדבר עם המפעילים של הצוק אך הם טענו שהם לא יכולים לעשות כלום בנידון ושאכן הגיעו הרבה תלונות לגבי היחס שהסוסים מקבלים שם. אם יש כאן מישהו שגר באזור, שווה לקפוץ לשם שוב ולראות מה המצב ואם צריך, לפנות לאגודה למען הסוס למרות שלא נראה לי שיוכלו לעשות הרבה.

matan4

New member
אני מקרית שמונה ודבר ראשון

תסתכלו על התחת של הסוס וחכה תדעו הם או רזה או לא מנסיון יש לי גם סוסה בבית יכול להיות גם שככה הגוף שלו בנוי

matan4

New member
ובקשר למכות יש אורווה קטנה

בקרבת מקום אני וחברים שלי נשמח לקחת אותם לשם ואני ידאג לזה

למעלה