התעלות

אי-מייל

New member
התעלות

התעלות

בע``ה היום באחד מרגעי ה של הצאט, היה וויכוח (סליחה, החלפת דעות( בנושא החינוך הדתי לאומי או החרדי, והאם המילה עבודה בביטוי תורה ועבודה, מהווה דרך להתחמקות מהתורה. אולי נמשיך את הדיון כאן?

נצנוץ

New member
נו, מכיוון שבקשת כל כך יפה....

אתרום את תרומתי הדלה בפיתוח (אולי) של הנושא הזה כאן.... נדמה לי שהבטוי ``תורה ועבודה`` הוטבע רק כאנטי-תיזה למציאות התורנית שהייתה קיימת באותה תקופה, בה סברו רוב החוגים הדתיים בגלות, שתפקידו של עם-ישראל בגלות הוא רק ``לשמור על הגחלת`` ולהמשיך בלימוד התורה לשם המשך קיום העם היהודי עד לבוא הגאולה. אין חולקים על כך, שאכן בתקופת הגלות, זו הייתה המשימה היחידה שעמדה בפני יהודי באשר הוא. המחלוקת הגיעה כאשר היו כאלה שסברו שהנה בא קץ לגלות ויש ``לקום`` ולהתחיל לעשות מעשה. כבר לא היה מספיק לשבת בישיבה בגטו ולהוריד את הראש כל פעם שבאו הקוזאקים הפורעים. הנפש היהודית כבר החלה להתגבר ולרצות להגן על עצמה, להלחם על חייה לא רק באמצעים של לימוד תורה ותפילה. הייתה תחושה של ``עת לעשות לה``` (ואפ` שלא רצו ``להפר תורתך``, רבים נפלו בפח הזה מכיוון שהעולם הדתי בגלות לא סיפק לצעירים אלה שום אלטנרנטיבה...). ואז היה צריך להדגיש ``תורה`` וגם ``עבודה``. כלומר, לא מספיק תורה. אך כמובן, לא התכוונו הם וודאי שלא מתכוונים היום, שיש הפרדה בין עולם התורה לעולם העבודה. להיפך. עולם העבודה הוא חלק בלתי נפרד מעולם התורה, ורק בגלות הופסקה כליל העבודה של החולין והיתה התמקדות בתורה. היה צורך ``להשיב`` למודעות התורנית את מושג העבודה. ונראה לי שזה מה שניסו לעשות..... סליחה שהארכתי (מישהו בכלל יקרא כזה פילסוף ארוך???.)

קליות

New member
במוסדות אין חינוך

בס``ד יש רק שני סוגי חינוך בעולם הדתי ע``פי רוב כמובן,וזה עצוב. אם הייתי יכולה לשלול את שניהם עשיתי עושה זאת אבל זה לא אפשרי, החינוך הטוב והמושלם הוא בבית עצמו,והחינוך לחרדיות הוא הכי קרוב למה שאני שואפת,כשאני יצטרך לשלוח ילדים למוסד חינוכי אני יתקל בבעיה קשה כי החינוך הלאומי לא מתאים לי אישית בעיקר בגלל הצניעות,ובחינוך החרדי לא יקבלו אותם בתור ילדים מבית של חוזרים בתשובה. אני חולמת על בית ספר שיחנך לחרדיות אך לא שתשלוט בו מידת הדין ויד קשה אלא חינוך שיתן לנער להתפתח ``בראש טוב`` ושיכיר בצרכי העולם החומרים שכבר קראו להם צרכים חילוניים. לאהוב את ה` ולא רק ללמוד עליו וקל וחומר שלא לפחד מימנו,ללמוד גם מקצועות חול,למשל,אלו דברים שלא ראיתי,אולי גם לא בדקתי מספיק כי דיה צרה בשעתה. לא בטוחה שתבין ממש את דבריי אלא מי שעובר את מה שאני עוברת יוכל לדעת. שיין. במוסדות ואני לא מכלילה

נצנוץ

New member
יש לי בשורה בשבילך!!!

יש הרבה יותר משני סוגי חינוך אצל הדתיים. על ת``ת ``מורשה`` שמעת? אל שיטת ``ברקאי`` שמעת? אלו שיטות של ``מיזרוחניקים``. בשיטות חנוך אלה תמצאי בדיוק את מה שתיארת. הלימוד הוא בסגנון ``חיידער``, שינון הלימוד בטעמים. לימוד אינטנסיבי של מקצועות הקודש כבר מגיל צעיר ובעקר, חינוך ליראת שמים עם דגש חזק מאוד על המידות. בעיות צניעות במקומות האלה ממש לא תמצאי... הצלחה לך ולילדייך אחרייך (רק בלי אינטרנט בבית, אם אפשר...)

למעלה