הבית מתוכנן בצורה גרועה
התעייצות בית בסקצה
היי צהריים טובים... אנחנו נמצאים בשלבי סקיצות זוג + 3 הייתי שמחה לקבל חוות דעת על סקיצה שאיתה אנחנו מתקדמים ..מוגבלים לגודל בית של 140 מטר.
הבית מתוכנן בצורה גרועה
זה נכון שחסר מידע עליכם ועל המגרש אבל גם אם בוחנים את המבנה עצמו בלי מידע מוקדם אפשר להגיד שהוא מתוכנן בצורה גרועה. כל היבט בו מתוכנן לא טוב.
ההעמדה בשטח נראית מיקרית לחלוטין. בשטח כל כך עצום בגודלו צריך לחשוב היטב היכן וכיצד ימוקם הבית שכן אם נחשוב בטווח הרחוק אולי בעתיד תרצו לבנות על שטח זה בית או יחידת דיור נוספת. תכנון לטווח רחוק יכול יצור העמדה מדויקת יותר ופחות בזבזנית.
כל התפיסה וצורת התכנון לקויה מהבסיס שכן מיד בכניסה אנחנו למעשה נמצאים בכניסה לאזורי הבית הפרטיים יותר שהם חדרי השינה, בשעה שהסלון/מטבח/פינת אוכל נמצאים הרחק בהמשך, סמויים מעין.
הדבר הראשון שרואים אם מפנים את הראש ימינה הוא דלת מקלחת הילדים... לא המראה המלבב ביותר.
דבר נוסף גרוע ביותר הוא
כמות שטחי מעבר מטורפת- במרכז הבית קיים חלל עצום בגודלו של כ-18 מ"ר שאינו מנוצל לשום פונקציה למעט מעברים ממקום למקום. בבית שגודלו 140 מ"ר זהו כמובן תכנון שגוי לחלוטין וצריך ליצור שטחי מעבר פחות נדיבים שכן הם באים על חשבון פונקציות אחרות שהיה טוב אם היה נוסף להן שטח, כגון: מקלחת הילדים וחדר הכביסה, והמטבח.
כדי להגיע לחדרי השינה תוכנן לא פרוזדור אחד אלא שניים. האם זה נכון ליצור שני פרוזדורים שהם אך ורק שטחי מעבר? לא חבל על כל השטח שניתן היה לנצל בצורה יעילה ונבונה יותר?
מקלחת הילדים וחדר הכביסה נראים שניהם כאילו יצאו מ
דירת הקבלן הכי סטנדרטית שיש- קטנים, צפופים, והמקלחת עם חלון פיצפון (שאמור באמת לאוורר אותה?). כשמתחילים לתכנן בית חדש השאיפה שלנו היא להתרחק מהסטנדרט בכל מובן וליצור חללים מרווחים, מאווררים ונעימים.
יחס בין חוץ ופנים- בתכנון אין מחשבה מעמיקה על הקשר בין פנים וחוץ. בבית שנבנה על שטח כה גדול חייבת להיות מחשבה על המשאב הזה שנקרא: גינה. ואצלכם מי שיושב בסלון מתבונן לתוך הבית, היציאה לחצר חסומה על ידי שולחן האוכל הגדול (יש להזיז אותו כדי לצאת לגינה) ורק דלת קטנה מהווה מעבר סביר מהמטבח לחוץ.
אופן תכנון שמייקר את הבניה- כאשר יוצרים מבנה שבו יש הרבה קפיצות וזוויות, והקירות אינם ישרים הדבר מייקר מאוד את הבניה. כל פונקציה בחזית הצפון מזרחית נמצאת במישור קיר אחר. במידה ותיישרו את הקיר הדבר יפשט את הבניה ויוזיל אותה (ועל הדרך גם ישפר את התכנון).
בקיצור- עצה אחת לי אליכם, לכו למתכנן אחר איכותי יותר. רק מאופן השרטוט אני מתרשמת שמדובר במתכנן שאיננו אדריכל ומי שאיננו מבין מהותם של חללים מהי.