התעוררות כוזבת

0Pandemonium0

New member
התעוררות כוזבת

יש לי מדי פעם חלומות על התעוררות כוזבת, שאני חושב שהם הדרך הכי קלה להתחיל חלום צלול. אבל...כל מה שאני עושה בחלומות על התעוררות כוזבת זה שוכב במיטה עד שאני מתעורר, וההתעוררות האמיתית קורית אחרי פחות מדקה. זה פשוט נורא. אני שוכב במיטה, מקשיב לכל מה שקורה מסביב או מסתכל על אנשים, כאילו אני ער, ואז אני מתעורר בלי שהספקתי לנצל את ההתעוררות הכוזבת ולהפוך אותה לחלום צלול! עכשיו, כשאני מתעורר בבוקר, באמת, אני גם שוכב במיטה. אני מניח שזה מה שרוב האנשים עושים. אף אחד לא מזנק בשנייה שהוא פתח את העיניים. אני שוכב במיטה כמה דקות ואז קם ומתחיל את היום שלי. העניין הוא, שאני חושב שבגלל ההרגל הזה, זה גם מה שקורה לי בחלומות על התעוררות כוזבת. זאת אומרת, בגלל שאני רגיל לשכב במיטה במציאות אז אני עושה את זה גם בחלום. אלא שהחלום, לא כמו המציאות, נגמר אחרי כמה שניות ועוד לא הספקתי לזוז! אם אני אקום מהמיטה ואבצע בדיקות מציאות אני בטוח אגלה שזה חלום ויהיה לי חלום צלול, אבל אני פשוט לא מספיק! אני מתעורר כמעט מיד. זה בעייתי, ומייאש מאוד. אני כל כך רוצה לקום מהמיטה, לערוך בדיקה ולגלות שאני חולם. אבל אני סתם שוכב שם עד שאני מתעורר באמת. מה אתם אומרים?

makron2

New member
בדרך כלל...

לאמן את עצמך לעשות בדיקה ברגע שאתה מתעורר זה כל מה שצריך. אם אתה מתקשה לזוז כדיי לבצע את זה משהו שונה.

silverhawk

New member
לא כ"כ הבנתי

אתה 'מתעורר' בחלום, מודע לכך שאתה חולם, אבל לא עושה שום דבר עד שאתה מתעורר באמת? כמה זמן זה לוקח? סביר להניח שעצם המודעות לדבר, בתוספת האימון שהציע מקרון, יוכלו לפתור את הבעיה.

0Pandemonium0

New member
לא לא לא

כשאני מתעורר התעוררות כוזבת, אני לא מודע לכך שזה חלום. זה בדיוק העניין, שאני לא מודע ולא מספיק להגיע למודעות. אני חושב שהתעוררתי באמת, ועושה את מה שאני תמיד עושה כשאני מתעורר באמת: שוכב במיטה כמה דקות עד שיהיה לי כוח לקום. אבל במקרה הזה, כשזאת התעוררות כוזבת, לא עוברות כמה דקות. אם היו עוברות כמה דקות הייתי קם מהמיטה והולך לצחצח שיניים, ואולי מצליח איכשהו לקלוט שאני בחלום. אלא שאני ממצב של התעוררות כוזבת, נורא נורא מהר עובר למצב של התעוררות אמיתית, וככה לא הספקתי לבצע בדיקת מציאות ולדעת שאני בחלום...

makron2

New member
צריך רק לפתח הרגל

לבצע בדיקה בכל פעם שמתעוררים,זה יעזור.

0Pandemonium0

New member
הבנתי שלהסתכל על הידיים זה גם סוג של בדיקה,

נכון? מה בדיוק עושים בבדיקה הזאת?

silverhawk

New member
להתבונן בידיים זו אחת מהשיטות להגברת הצלילות

יחד עם זאת, אם זה נוח לך, אתה יכול לכתוב על היד את האותיות ב.מ. וכך לערוך בדיקה כשאתה מתעורר. כמו שמקרון אמר - זה עניין של הרגל.

makron2

New member
זן גם בדיקה...

שבה אמורים לראות אם משהו השתנה ביד עצמה אבל עדיף להשתמש בה בתור הגברה בחלום,להסתכל עליה טוב ולראות שאפשר לראות בה את כל הפרטים כולל טביעות אצבעות. בכל מקרה בלילה שאתה מתעורר עדיף לעשות בדיקה אחרת שתעבוד גם באור וגם בחושך כמו לסתום את האף עם האצבעות ולבדוק טוב עם אפשר לנשום.

silverhawk

New member
הבעיה היא

שקיים סיכוי גדול שהיד פשוט תראה רגילה. לכן זו לא בדיקת מציאות מומלצת במיוחד.

0Pandemonium0

New member
שלושה עמודים של חלום כתבתי היום במחברת שלי,

כולל איורים. וזה משגע אותי. איך במשך חלום כל כך ארוך עם כל כך הרבה דברים חסרי הגיון, התודעה שלי אף פעם לא מתעוררת ופשוט מקבלת את כל מה שקורה סביבה, בלי להבין שזה חלום. זה היה חלום ארוך, כמו שאמרתי, רצוף דברים שמתרחשים רק בחלומות, ופעם אחת במשך כל החלום הזה לא שקלתי אפילו לערוך בדיקת מציאות. האם רק תרגול של בדיקות מציאוץ במצב ערות מביא את התודעה החלומית לביצוע בדיקות כאלה גם בחלום? או שיש איזושהי דרך, אוקיי, נקרא לה "דרך קסם לעצלנים"
שמאפשרת לתודעה בזמן חלום להתעורר פתאום? בנוסף אני גם חושב שעליתי על כמה דברים שחוזרים אצלי, ואני חושב שיהיה לי קל יותר מעכשיו. למרות שאני זוכר את החלומות שלי משלושת הלילות האחרונים, רק את של הלילה כתבתי, והוא בהחלט מאוד ארוך.

silverhawk

New member
כן, ככה זה עובד :)

'דרך קסם' אין, אבל אתה יכול לנסות לחפש עוגנים - זה מאוד מקל על התהליך.

makron2

New member
בנוסף ליומן מיילד עוזר...

לאמן את עצמך לדעת שמדובר בחלום במהלך החלום עצמו. וביומן אני מציע שתסמן עם מרקר את הסימנים המוזרים שמצביעים ע"כ שמדובר בחלום כחלק מתהליך של ההבנה וההפנמה של סימני החלום והעוגנים.

למעלה