התעוררות כוזבת?

גדי128

New member
התעוררות כוזבת?

בחלום אני מתעורר באמצע הלילה במיטה שלי, ופתאום מתרחשת הפסקת חשמל, שמעתי את כל המכשירי חשמל נכבים והאורות גם הם כבו. אני מושיט יד למנורה שליד המיטה שלי ובודק אם היא פועלת, אני רואה שהיא לא פועלת.. היד שלי נופלת ואני "נרדם". כשהתעוררתי בבוקר חשבתי שזה באמת היה במציאות, שהיתה הפסקת חשמל כי באותו לילה הכל היה נראה כל כך מציאותי! המחשבה שלי הייתה שם שחשבתי על להדליק את המנורה, הרגשתי שנגעתי במנורה, הרגשתי את השמיכה ואתה הכרית, ממש כמו במציאות! עד שאחרי כמה בירורים גיליתי שלא הייתה הפסקת חשמל באותו לילה, אפילו לא רק בביתי. זוהי התעוררות כוזבת? סוג של חצלול?

makron2

New member
נשמע ככה...

התעוררות כוזבת היא בדיוק כזאת,לרוב היא דיי מציאותית עד כדיי כך שהיא מצליחה להערים על החולם - בדיוק בגלל זה מומלץ לבצע בדיקת מציאות באופן אוטומטי ברגע שקמים מהמיטה באמצע הלילה(במיוחד בזמנים שמנסים להגיע לחצלולים) - במידה ומזהים/יודעים שזו התעוררות כוזבת *במהלכה אז זה הופך לחצלול עם סביבה שדיי דומה למציאות עד שמחליטים לשנות אותה. ייתכן גם שעקב הרצון לבצע בדיקה באופן אוטומטי יקרו התעורריות מדומות. הרגשתי שנגעתי במנורה, הרגשתי את השמיכה ואתה הכרית, ממש כמו במציאות! - זה כל הרעיון,כאילו אנחנו שם - בכל מקרה אתה מתקרב לחצלול מלא. גם בחצלול מלא יהיו רגעים שידהימו אותך ויגרמו לך לחשוב שמדובר במציאות - בדיקות המציאות(בזמן חלום)והגברות הצלילות נועדו ע"מ להזכיר לנו שמדובר בחלום לאורך כל החלום.

גדי128

New member
תודה על ההסבר ../images/Emo13.gif

ועוד משהו קטן... הלילה חלמתי חלום ובאמצע החלום הבנתי שאני חולם, נשארתי רגוע אמרתי לעצמי שאני חולם ומיד עשיתי הגברת צלילות - עשיתי את זה בכך שאמרתי בקול - "הגבר צלילות!" באותו רגע ראיתי לבן בוהק והסביבה נהייתה בהירה יותר אך ראיתי כתמים שחורים ולפעמים מן ירוק, הראיה שלי הייתה חלשה. ניסיתי לשפשף את הידיים שלי אך זה לא הועיל הכל הפך לשחור והתעוררתי בחדרי. מה לא עשיתי בסדר?

makron2

New member
יפה...

דוגמא טובה להתנהלות שקולה. - עשית שיטה או שזה היה ספונטני? "השחור" וקריסות חלום זה קורה לפעמים - כמו תמיד יש לזכור שייתכן והחלום ימשיך בצורה של התעוררות כוזבת לאחר הקריסה. לדעתי היית צריך לבחור הגברות צלילות אחרות שיעזרו לך לייצב את עצמך בסצנת החלום - כמו להסתכל/להתמקד/לגעת בידיים או בחפצים אחרים בסביבה עד שרמת האיכות שלהם עולה,זה עוזר מאוד במיוחד בייצוב הראשוני ובתור הגברת צלילות זה עוזר גם למניעת הקריסה.(סנכרון עם החלום) לי אישית פקודות קוליות גרמו לפעמים לחוסר יציבות,במיוחד בפעמים הראשונות ושפשוף אגרסיבי של הידיים לרוב עוזר להגביר את עוצמת החיות של הסצנה כמו הדגשת הצבעים וכדומה.

למעלה