התעוררויות בלילה

רוןרון22

New member
התעוררויות בלילה

הי לכולם,
אני חולת אפילפסיה מאוזנת למדיי שנוטלת טרילפטין כבר 4 שנים.
ילדתי לפני כ 8 שחודשים ומאז לא ישנה ככ טוב מן הסתם. חשבתי שאני מתעוררת בגלל בני אז לפעמים משאירה אותו עם בעלי וישנה אצל חברה. מסתבר שזה לא העניין וגם מחוץ לבית ישנה לא טוב..
שאלתי היא האם ניתן לקחת כדור שנה?
מישהו מכיר תופעות של התעוררויות רבות בלילה וחוסר יכולת לחזור לישון?

תודה,
רוני

חייםלוי

Member
מנהל
רוב התרופות האנטי-אפילפטיות הן מרדימות בעצמן

אבל מסתבר שזה לא משפיע עליך

לא נראה לי שצריכה להיות בעיה מיוחדת בלקיחת כדור שינה אבל צריך לבדוק שהוא לא מתנגש עם התרופות שאת לוקחת. לגבי התעוררויות רבות כדאי ללכת למעבדת שינה. שם יבררו מה מפריע לך ויכול להיות שיש פיתרון פשוט לבעיה מעצבנת.

היי לך.גם אני נוטלת טרילפטין אבל

"חדשה" בתחום.שנה וחצי מתוכם שנה עם אפנוטין וחצי שנה אחרונה במינון 900 והאיזון טרם הגיע.אני נוטלת גם כדור שינה וזה לאחר התייעצות עם הרופא.אבל רוצה רק לספר לך שגם אני לאחר הלידות שלי הייתי מתעוררת הרבה בלילות מהחשש לתינוק.שלא יקרה לו משהו בשינה חס וחלילה.לבדוק שנוח לו במיטה.ואז לא נטלתי טרילפטין.אז יתכן ואלו חרדות כאמא טרייה ששווה לך להוציא החוצה בשיחה. (אותי הטרילפטין ממש מרדים וגם מעייף במהלך היום).ועוד משהו....תוך כמה זמן התאזנת עם הטרילפטין?בברכה,

רוןרון22

New member
קודם כל תודה על העצות

לגבי הטרילפטין, התחלתי לקחת אותו כי טגרטול שינה לי משהו בתפקודי כבד שלא מצא חן בעיניי הנוירולוגית ודי מההתחלה (אולי שבועיים לאחר ההתקף הראשון) התחלתי ליטול טרילפטין.אני כבר ארבע שנים מאוזנת יחסית אבל עם מינון גבוה של 1800 ליום!כן כן...
זה כדור מעולה בלי תופעות לוואי חוץ מהעובדה שהו מוריד ערכי נתרן בדם, אז פשוט צריך להקפיד לאכול קצת דברים מלוחים.

רוןרון22

New member
ולקח לי להתאזן מס' חודשים

כל פעם העלו לי את המינון עד שהגעתי למינון היפה והמכובד הזה!

מעניין שאת מדברת על ערכיי נתרן

כי אני לא ידעתי.לא אמרו לי! ולכן חוויתי זאת בדרך הקשה של הגעה לאישפוז משום ערכי נתרן על הפנים.ואז טענו שהמינון החדש של 1050 "גדול עלי"מבחינת ירידה יותר מדי דרסטית בערכי הנתרן (היה 900 בהתכתבות שלנו) והנוירולוגית "החזירה" אותי למינון 900 והוסיפה לי תרופה בשם פריזיום.מכירה?שמעת עליה?ומה קורה עם השינה שלך?יש שיפור?מקווה שלא תכעסי על ההתעניינות.בברכה,שישי טוב

רוןרון22

New member
תופעת הלוואי הידועה של טרילפטין

היא ירידה בערכי הנתרן, ולכן נותנים לי לעשות בדיקות דם אחת למס' חודשים לוודא את מצבו.דרך אגב,אם אני מתחילה להרגיש חלשה ולא ככ טוב הדבר הראשון שאני עושה זה אוכלת בייגלה, תפוצ'יפסים וכו'. לא ככ טוב למשקל אבל טוב למוח..
אני חושבת שנתנו לי פריזיום באחת הפעמים בהן התאשפזתי והרגשתי מאוד מאוד לא טוב, אבל המשכתי לקחת אותו רק 3 חודשים כי נכנסתי להריון והעדיפו שאהיה עם סוג אחד של כדורים בהריון. האמת שאני לא ככ זוכרת אבל לא נראה לי שהפריזיום עשה לי בעיות או תופעות לוואי לא נעימות.
מה עם השינה?? לפעמים ככה לפעמים ככה...תלוי בקטן ואם בא לו לקום:)))
ממש לא כועסת, להפך.
סופ"ש נעים

למעלה