התעוררה בי דילמה

התעוררה בי דילמה

הרבה כתבות יש על הילדים של היום... על תרבות הנוער... אני מודה שהכתבות האלו מעוררות בי זעזוע... שינוי לא מבורך מתקרב אלינו... הילדים של היום מתלבשים כמונו, מדברים כמונו, חושבים כמונו, שטחיים, אטומים.... ופתאום חשבתי- הרי כל דור חושב שהשינוי שהדור שאחריו מביא, הוא טיפשי ומזעזע. כל שינוי שדור מביא מעורר התנגדות חזקה בדור הקיים... הותיק.... האם הזעזוע המתעורר בי הוא זעזוע של דור שמפחד משינוי? האם הזעזוע שאני חשה בו, הוא הזעזוע שהורי הרגישו איתי? אבל השאלה הכי מטרידה שהתעוררה בי- אני מאמינה שהילדים הם העתיד של מחר. אני מאמינה שהם יכולים וצריכים להביא את השינוי. אבל אם הילדים מתנהגים כמונו, חושבים כמונו, הופכים להיות יותר אטומים לאחר ויותר מרוכזים בעצמם.... יותר ויותר כמו כולם.. איך הם יוכלו להביא את השינוי המיוחל???

מיטל225

New member
דברי חכמה וטעם ../images/Emo13.gif

קסם יקרה, הלוואי שכולם היו קסומים ופשוטים כמוך... את תמיד מעלה סוגיות מעניינות
נכון, כל דור חושב שהשינוי שהדור שאחריו מביא , הוא מזעזע. בעיניי,הזעזוע שמתעורר בך - הוא זעזוע הגיוני כי מה שמתרחש פה הוא נורא ואיום. כל האלימות שסובבת אותנו והולכת ומתעצמת מיום ליום. רוצחים אנשים בגלל שליכלכו את הכביסה, בגלל שכנות לא טובה. אונסים בלי לחשוב לרגע- שרוצחים נפש של ילדים צעירים. קשה לי להאמין שהשינוי המיוחל יגיע בקרוב... לא מזמן צרפתי לפה שיר של אביב גפן שנכתב לפני עשור, ועדיין מתחבר בקלות להיום! ויש עוד כמה וכמה שירים שיכולים בקלות לתאר את המציאות שהיתה פה לפני עשור ושנסתכל ונקרא נבין שהמציאות הזו היא המציאות של ימיינו. מי שלא ידע מתי השיר נכתב, יחשוב שהוא נכתב היום. אז אני שואלת, את באמת חושבת שיש שינוי בדורות, שהדור הקודם היה פחות אלים, שהיום האלימות גדלה? או שפשוט המודעות עלתה? אנשים יותר מדווחים? התקשורת נותנת לאלימות יותר מקום? ואולי, את, פשוט התבגרת ואת נותנת לאלימות יותר מקום , מתייחסת יותר ברצינות למקרים המזעזעים שמתרחשים? אולי, אלה דברים שכשהיית ילדה לא ממש התייחסת אליהם...? שואלת, גם את עצמי את אותן השאלות בדיוק... למען האמת, לא ממש יודעת... רק יודעת דבר אחד, אני מאחלת בכל ליבי שנדע להעריך אחרים , שנדע לאהוב , שנדע לסלוח... שבוע קסום ותודה על סוגיות מעניינות

../images/Emo140.gif

דבר ראשון- תודה על התגובה! ואני דווקא פחות התייחסתי לנושא האלימות... אין לי ספק שגם אני התבגרתי והתחלתי יותר לשים לב לנושא... גם הנוער נהיה יותר אלים והאלימות נהיתה חריפה יותר... וגם התקשורת רוכבת על הגל ונותנת לאלימות יותר מקום... יותר חשבתי על תרבות הנוער... דיבור... לבוש... דרך מחשבה.... את צודקת... כל מה שאנו צריכים זה פשוט לראות את האחר ולהקיף את עצמנו בהרבה אהבה וסובלנות, במקום באהבה ואטימות שבוע נפלא ומלא קסם ואהבה

למעלה