התסכול

ben060

New member
התסכול

אני בן 28 כבר, אני לא מסוגל לקרוא ספר. השלמתי בגרויות אחרי צבא כי בבית ספר לא למדתי בכלל. אני פשוט לא מסוגל לקרוא ספר. נושא שנורא מעניין אותי, אני מתחיל לקרוא ולפני שאני מסיים את הפסקה אני סוטה מהנושא, זה פשוט לא בשליטה, למרות שאני מודע לזה.

אם למישהו יש מושג מה יכול לעזור אז אני אשמח לקבל טיפים, כי אני דיי אובד עצות.

אני עושה בקרוב מבחן טובה, מקווה שהריטלין באמת עושה ניסים כמו שאומרים.

בן 28 ומתקשה להתרכז ולקרוא ספר

אנחנו כיום באמת בעידן בו ילדים המתקשים להתרכז מאובחנים לא פעם בגיל צעיר- מקבלים עזרה ואם צריך אז גם תרופתית- ומפיקים מחייהם בדרך כלל יותר. כשיש לך בעיות קשב אבל יש לך אבחנה ועם הזמן אתה מבין במה מדובר- ואם יש משהו שעוזר (ולא מסכן אותך)- אתה מבין פתאום שאתה יכול להשיג ולהצליח בהמון דברים שחשבת שאין לך סיכוי... על כן יש הרואים בריטלין לעיתים קסם. לדאבונינו לא הגענו למצב שלכל מתקשה ברכוז יש תרופה שמתאימה לו. ולגביך אישית- יש מקום שתעשה אבחון מסודר. אבחון מסודר זה לא מבדק TOVA. אבחון מסודר זה פגישה עם מי שמותר לו לאבחן בעיות קשב ורכוז- כלומר פסיכיאטר נוירולוג או רופא ילדים/משפחה שעשה התמחות בעניין הק"ר -ואם ימצא שאכן יש לך הק"ר- תוכל אז לנסות ריטלין ודומיו ונקווה שיעזור לך. בהצלחה !!

ben060

New member
אז מה זה בדיוק מבחן TOVA?

זה רק אישור רפואי למתן ריטלין? צריך לעשות בנפרד אבחון אצל פסיכיאטר כדי לדעת אם יש לי בכלל צורך בריטלין?

למי אני יכול לפנות אם כך?

zivadina

New member
מבדק TOVA

זהו מבדק ממוחשב שבודק שני דברים עיקריים:
א. את ביצועיך בתחום הקשב
ב. את ביצועיך בלי ועם ריטלין
עם זאת, צריך להשתמש בו במסגרת מערך האבחון השלם, ולא להפוך אותו לכלי אבחון בלעדי.
ביצועי הקשב יכולים להיות מושפעים ממצבים פסיכולוגיים, תפקודיים וגופניים שונים, שרק בתישאול מיומן אפשר לזהות אותם.

המטרה של מערך האבחון של הפרעת קשב היא לבדוק את כל הבעיות שיכולות לגרום לקשיים בקשב,
ולאשר שהבעיה היא אכן הפרעת קשב ADHD כהגדרתה.

למעלה