התסכול

ליאן777

New member
התסכול

שלום חברים אז ככה אני אספר על עצמי בקצרה למי שעדיין לא מכיר או לא זוכר מהסיפורים שלי, עברתי ניתוח טבעת לפני 4 שנים ובגלל חוסר הצלחה עברתי ניתוח שרוול לפני קצת פחות משלושה שבועות וגם הוצאתי את הטבעת. ולהלן הבעיה שלי, אני מכורה למשקל ונשקלת כמעט כל יום בשבוע הראשון ירדתי 5 קילו בשבוע השני ירדתי עוד איזה 700 גרם ועכשיו הפסיקו הירידות ואני ממש מתוסכלת אני לא מבינה למה אני לא ממשיכה לרדת למרות שאני אוכלת ממש קצת קלוריות ומשתדלת לעשות פעילות. הלכתי לדיאטנית והיא אמרה לי שהתפריט שלי מצויין ואני אוכלת בערך 1100 קלוריות ליום שזה בסדר גמור בשבילי ואני לא מבינה למה אני לא ממשיכה לרדת ? אני כל היום חושבת על זה ומתוסכלת .... כבר אמרו לי המון פעמים לזרוק את המשקל ולהפסיק להשקל אבל אני לא מצליחה!!! לא מבינה למה הפסקתי לרדת ?!?!?!?
 

אופירA

New member
מנהל
התשובה פשוטה מאוד

כי את מכורה למשקל. מכור לא חושב בהיגיון נורמלי, הוא חושב עפ"י ההיגיון המעוות של ההתמכרות. ההיגיון המעוות של ההתמכרות חושב ורוצה לרדת כל שבוע 5 קילו, רק כך הוא ירגיש רגוע ולא מתוסכל. השכל יכול להבין שזה לא חשיבה ריאלית ולא רצון ריאלי. הידיעה הרפואית מבינה שירידה במשקל אינה תהליך קצבי, אלא תהליך תנועתי יצירתי כמו מוסיקה או ריקוד או ציור - פעם הקצב כך ופעם הקצב אחרת, פעם הצבע כך ופעם הצבע הפוך לחלוטין. מערכת העיכול וחילוף החומרים שלנו מתוחכמת הרבה הרבה יותר מאשר ההיגיון של המכור, שמזכיר היגיון של ילד בן שלוש, שחושב שתהליכים קורים כפי שהשכל הקטן שלו מבין אותם... ואנו יודעים שהחיים לא הולכים כמו שילד בן שלוש מבין אותם. נכון? הם עובדים על היגיון מורכב הרבה יותר. לכן חשיבה נורמלית עוקבת אח המשקל באופן חודשי, בלי ציפייה לירידה קבועה כל שבוע, ואילו מכור צריך לעבור תהליך גמילה מהתמכרותו ולהחליף את החשיבה ההתמכרותית. כצעד ראשון, אני מציעה לך פשוט לשנן לעצמך את האמירות ההגיוניות לגבי ירידה במשקל ומערכת העיכול וחילוף החומרים, מהסוג שהדיאטנית אמרה לך, ומהסוג שאני כתבתי לך.
 

שמחה37

New member
ועוד כמה עובדות שתדעי ואולי יעזרו לך להרגע

בכל ניתוח חוזר הירידה היא יותר איטית, הגוף שבע דיאטות וחילוף החומרים קצת מתעתע ולכן הירידה היא יותר איטית. אצל רוב המשורוולים שאני מכירה אחרי שלושה שבועות חודש יש "רגיעה" במשקל, הגוף מתחיל להבין ולשמור על מה שיש. לכן אם את אוכלת נכון, שותה מספיק, ובקרוב תתחילי להכניס ספורט, אין סיבה שהירידה לא תמשך. אפילו אם היא תהיה איטית היא תמשך. כל הדברים האלה נכתבים על סמך סיפורים אמיתיים של מנותחים. זה למוח. עכשיו לרגש, אני מבינה את ההתמכרות הזו למשקל, יכולה לספר שבתחילת התהליך הייתי נשקלת פעמיים ביום וכבר יודעת פחות או יותר כמה ארד למחרת. עבורי זה לא היה שפוי, מתי שהוא הרגשתי שהמשקל מנהל אותי ואמרתי סטופ. המשקל יושב כלאחר כבוד במקומו ויוצא פעם בשבוע באותו יום ובאותה שעה. עבורי זה עבד. מה יעבוד עבורך? זה את תחליטי. טיפ נוסף מנסיוני יש קשר הדוק בין גוף לנפש, כשהנפש לחוצה גם הגוף לחוץ , שחררי את זה ותראי שהמשקל ירד. תתבונני מה קורה לך ,במקום להנות מה5.700 שירדת בשלושה שבועות (שזה נהדר כשלעצמו) את בוחרת להיות מתוסכלת כי כרגע אין ירידה. ירידה במשקל היא תהליך, תהליך מאתגר ארוך ונפרש על פני תקופה, אני ממליצה להנות מהדרך, לברך על כל קילו שיורד, להגיד תודה ולהמשיך הלאה. הטיפים האלה מגיעים כתוצאה מנסיון והרבה עבודה עצמית ועבודה מול אנשי מקצוע, מציע לך לקחת תמיכה נפשית לליווי התהליך. שיהיה המשך מוצלח קל ורגוע
שמחה
 

שמחה37

New member
עוד משהו ליאן

אמנם לא דיאטנית אבל מהנסיון שלי וההכרות שלי עם משורוולים מאוד מאוד קשה להגיע ל1100 קלוריות שלושה שבועות אחרי הניתוח. את יכולה לתת דוגמא לתפריט? שמחה
 
למעלה