התנתקות מחוזה

yosic3

New member
התנתקות מחוזה

אני חתמתי לאחי על חוזה לשכירות בחברת עמידר לפני כמה שנים. היום שאני לא עובד וחיה מקצבת נכות. בקשתי להוציא אותי מערבות שחתמיתי . פניתי לחברת עמידר בבקשה להוציא אותי מערבות נאמר לי כל עוד שאחי גר בשכירות בעמידר. אני לא יכול לצאת מערבות .שאלתי האם עמידר יכול לחייב אותי להיות ערב כל חיים שלי. ואם לא מה אני צריך לעשות אני מיואש. תודה י.

יש אפשרות לצאת מהערבות בתנאים מסוימים

אם השכירות היתה במקור לתקופה מוגבלת בזמן, ולאחר מכן חודשה, ואתה לא נתת הסכמתך מראש להארכת תוקף הערבות מעבר לתקופת השכירות הראשונה, אתה רשאי לבטל את הערבות מיד, כי ממילא פג תוקפה. גם אם נתת הסכמתך מראש לחידוש הערבות באופן אוטומאטי ככל שחוזה השכירות יתחדש, אתה יכול לבטל את הערבות על פי התנאים הקבועים בחוק הערבות: "15. (א) ניתנה ערבות לחיוב עתיד לבוא רשאי הערב, כל עוד לא נוצר החיוב הנערב, לבטל ערבותו על ידי מתן הודעה בכתב לנושה, אולם עליו לפצות את הנושה בעד הנזק שנגרם לו עקב הביטול. (ב) ניתנה ערבות כאמור בהסכמת החייב וביטל הערב ערבותו בלי שנתן לחייב הודעה על כך זמן סביר מראש, על הערב לפצות את החייב בעד הנזק שנגרם לו עקב אי-מתן ההודעה." אם ברצונך לצאת מהערבות, עדיף לקבל ייעוץ מעורך דין כיצד לפעול אבל אתה צריך להציג בפניו את הערבות ואת חוזה השכירות.

למעלה