התנתקות ללא פינוי- שאלה לכתומים

ToMeR Yea Yea

New member
../images/Emo129.gif זכותה המלאה ../images/Emo121.gif

היא יכולה להגיד לאזרח אם לא טוב לך אז לך, אבל זה לא רלווונטי בעניין הזה כי אף מתנחל לא רוצה ללכת!

The Bugi

New member
ממש לא

אם ככה איזה מדינה דמוקרטית זו, שלא מכבדת את הזכות לקניין של אזרחיה?

כינוי1982

New member
שוד ושבר

שמעת על הפקעת קרקעות שמתנהלת שנים במדינה? למדינה יש סמכות להפקיע את ביתו של כל אדם, ובמחיר פיצויים נמוך בהרבה ממה שמקבלים המפונים מהגוש. באופן מחשיד, חלק נכבד מההפקעות נעשות על אדמות ערבים. עכשיו התעוררתם?

ערב רב

New member
אתה כנראה לא מעודכן

בג"ץ הפך את הפקעת הקרקעות למשא-ומתן בו המופקע רשאי להתמקח על פיצוי כספי או קרקע חלופית במיקום הרצוי לו, לרוב בסמוך לקרקע המופקעת. מובן שלא זה המקרה בגוש-קטיף משום שהמטרה שם היא להעיף את המתנחלים כמה שיותר רחוק מחוץ לאיזור.

כינוי1982

New member
בג"ץ גם קבע שלמפונים תהיה אפשרות

להגיש שומות עצמאיות ולתבוע בבימ"ש אזרחיים לפי כל חוק שהוא. כמו כן תוכנית הפינוי-פיצוי מאפשרת למתנחלים מגוון מקומות מחיה - בדרום, בצפון, ואפילו באיזורים שהם שמורות טבע לא רחוק מאיזוריהם.

ערב רב

New member
אבל בג"ץ קבע שאין הפקעות לפני תום

המשא-והמתן, ומובן מאליו שאיש אינו מאפשר למתנחלים לעבור לשמורת-טבע כלשהי, בטח שלא בניצנים. "תכנית ניצנים" העדכנית היא לבנות שכונות חדשות באשקלון ולקרוא להן "יישובים".

כינוי1982

New member
למיטב ידיעתי

לאדם שאדמתו מופקעת אין אפשרות להגיש בכלל תביעה לבימ"ש. ברור שאי אפשר יהיה להפקיע את אדמתו לפני *איזה* מנגנון פיצוי. עד כמה שידוע לי יש תוכנית לבנות שם, אבל זה לא קריטי. הנקודה היא שהמדינה מציעה מגוון מקומות לעבור אליהם.

ערב רב

New member
אבל הם מסרבים

ובין המגורשים יש רבים שמסרבים משום שלא הגיעו להסכמה במו"מ, הם רוצים פיצוי גבוה יותר, חלקות קרקע נרחבות יותר וכו'.. ובכל זאת, התאריכים בחוק הגירוש אינם מתגמשים לנוכח המו"מ.

כינוי1982

New member
אבל לא סגורה בפניהם האפשרות לפנות

לבימ"ש גם לאחר הפינוי. למי שמופקעת ממנו הקרקע - אין אפשרות כזו למיטה ידיעתי.

ערב רב

New member
החמצת את הנקודה

הנקודה היא שההפקעה מותנית במו"מ מוצלח והגירוש אינו כפוף לדבר.

כינוי1982

New member
מעניין למה...

אולי כי כשאדם נגש לנהל מו"מ על הפקעה הוא יוצא מנקודת הנחה שהוא לא יושבת על אדמתו במצוות אלוהים והוא לא לא-מוכן להתפנות משם אפילו יחרבו העולם ואשתו...

כינוי1982

New member
ואגב

ערכתי חיפוש קצר באינטרנט. בשום מקום לא כתוב שאזרח שהקרקע שלו מופקעת יכול לסכל את ההפקעה ע"י פיצוץ המו"מ. אני מניח שכוונתך הייתה לזכות טיעון ונפש קולטת מצד הרשות במהלך המו"מ. הפקעה היא מעשה קיצוני לצורך ציבורי שההנחה היא שיש להפעיל סייגים להפעלתו אבל לא לתת לאזרח את הכוח לסכלו. במשך שנים מפלה ישראל פלסטינים במדיניות ההפקעות שלה. חיפוש מהיר באינטרנט יעלה מספר מקורות על המדיניות המפלה של ישראל כלפי פלסטינים במזרח ירושלים. אם דבריך היו נכונים, אני מבטיח לך שהפלסטינים ואירגונים חברתיים כבר מזמן היו מסכלים את פעולותיה.

ערב רב

New member
במקרה יצא לי להכיר מקרוב את התחום

ואני מבטיח לך שהערבים עושים שימוש נרחב בזכות הטיעון ובחובת היידוע על מנת לעכב/לסכל הפקעות, שמותנות בכך.

TheOrion

New member
שוב...

אני אבקש ממך דוגמות, או תימוכין כלשהן לאמירות שלך.

כינוי1982

New member
זה מעניין, כי

לפי הנתונים שאני מצאתי באינטרנט, הפקעת הקרקעות דווקא נמשכת באין מפריע ככל שזה נוגע לערבים. ולא רק לערבים, בעצם. עיין למשל: http://www.btselem.org/hebrew/Jerusalem/Land_Expropriation_Statistics.asp http://www.btselem.org/hebrew/Publications/Summaries/199505_Policy_of_Discrimination.asp http://www.idi.org.il/hebrew/conflict.asp?id=1646 והנה עוד מקור, הפעם על הפקעות לפי חוק נכסי נפקדים (אומנם אין פה גירוש, אבל פגיעה בקניין - כן): http://taayush.tripod.com/new/20050131-haaretz-jland.html אתה חושב שכדאי ליידע את בצלם, המכון הישראלי לדמוקרטיה ואת ממשלת ארה"ב שאין סיבה לדאגה כי בפני הפלסטיני עומדת אפשרות לסכל אותה?

ערב רב

New member
אמנם הארגונים שציינת אינם מתאימים

בדיוק לתחום, במקום זאת הייתי פונה לעו"ד שהתפרסמו בייצוג ערבים נגד הממסד (פלדמן, צמל ודחלה למשל). כן, הם מודעים לכך ולא רק האזרחים אלא גם גורמים רשמיים ברש"פ מתאמצים מאוד ליצור חזות כאילו איש לא יידע אותם על הפקעה מתוכננת וכך לסכלה, או לעכבה לכל הפחות. להבדיל מהליך גירוש יהודי גוש-קטיף, הליך הפקעה רגיל כולל התניות ולכן ניתן לעכבו ואף לסכלו.

למעלה