התנשאות: מוזר לי מאוד איך אני נשמע ונראה מתנשא בעיני אחרים.

amera

New member
התנשאות: מוזר לי מאוד איך אני נשמע ונראה מתנשא בעיני אחרים.

*התנשאות: מוזר לי מאוד איך אני נשמע ונראה מתנשא בעיני אחרים. אני מאוד נפגע כאשר מישהו אומר עליי שאני מתנשא אבל ככל הנראה ישנם אנשים שהייתה להם חוויה איתי שאני מתנשא ללא על כוונה מצידי שאני אהיה מתנשא ואני כל כך שונא התנשאות. מצד שני הרבה אנשים שפגשתי בחיי אמרו שאני מאוד צנוע וצניעות היא המאפיין המרכזי באישיות שלי. לאחרונה שמתי לב שאלה שאמרו שאני צנוע הם אנשים שיש לי סמכות עליהם ואני נראה מתנשא עם אנשים שיכולים להיות באותו מעמד של סמכות כשלי. אבל אני חושב שזה נובע מחוסר הבטחון והחרדה והביישנות שיש לי ולא שאני אדם מתנשא. עם אנשים שיש להם סמכות עליי אני מרגיש יותר חרדה ויותר חוסר בטחון. לא דימיינתי לעצמי אני הצנוע שיש לא חרדה עם חוסר בטחון עצמי ייראה ויישמע בעיני אחרים מתנשא!!!

*אני התחלתי בטיפול פסיכולוגי והפסיכולוג המליץ על תרופת ציפרלקס בעיקר מהסיבה שיש לי המון המון מחשבות בו זמנית והתרופה תעזור בכוון השקט והפוקוס. הפסיכולוג רואה שמה אני צריך זה שקט וחוסר רגשי אשם. אני אדם מאוד משימתי ו"שקט" גורם לו לרגשי אשם. אני לי תחביב ולא יודע בדיוק להנות מהזמן שיש לי. תמיד אני מנתב את הזמן למשימות ואם אני משימות אני איצור אותם.

ommerl

New member
לדעתי:

לגבי התנשאות: זה לא סתם שאתה שונא התנשאות וישנם אנשים שחושבים שאתה מתנשא.
הסיבה לא קשורה לאנשים ולא קשורה להתנהגות שלך. היא גם לא קשורה לשאלה האם אתה אכן מתנשא או לא.
&nbsp
לדעתי הסיבה קשורה לעובדה שאתה שונא התנשאות. דווקא בגלל שאתה שונא התנשאות אתה יוצר את החוויה הזאת אצל אנשים בחיים שלך.
כדי לפענח מה קורה פה עליך לנסות להבין מאיפה השנאה שלך להתנשאות מגיעה. למה אתה שונא התנשאות, איפה זה פוגש אותך בחיים ובעיקר- מתי חווית לראשונה התנשאות באופן שגרם לך לשנוא אותה כל כך. מה גרם לזה לקרות. מה זה נתן לך אז ולמה אתה צריך לשחרר את זה היום.
&nbsp
אני משער שזה קשור לדימוי העצמי. גם החרדה, גם החוסר ביטחון וגם היצירה של ההתנשאות קשורים לדימוי העצמי שלך לדעתי. אבל זו רק השערה.. אין לי אפשרות להעמיק ממש דרך הפורום.
&nbsp
לגבי השקט והמחשבות ורגשות האשם: מה שיביא לך שקט וחוסר ברגשות אשם זה עבודה מנטלית עמוקה ומשמעותית.
למשל- לשפר את הדימוי העצמי שלך.
אין דבר כזה יותר מידיי מחשבות ותרופה לא תרפא לך את רגשות האשם והפחד מהתנשאות.

למעלה