התנצלות

איה@

New member
בן - אני סלחתי ../images/Emo39.gif ../images/Emo23.gif ../images/Emo39.gif

זה עוד שיעור טוב שיעור עם לקח מבחינתי הלקח הוא - לדבר ולהגיד דברים, לפתוח קלפים ולהניח על השולחן כשנמצאים בין חברים, במשפחה, ומדברים - פותרים הרבה בעיות, ומנקים כעסים. בן - וכולכם - אני יודעת בוודאות! שלא היתה לכם כל כוונה לפגוע ואני בטוחה - שמעכשיו תהיו יותר קשובים.
שלך
איה.

גיל גיל

New member
גם אני... מתנצל...

אתם יודעים איך זה. דבר נאמר, ההשלכות לא ממש נלקחות בחשבון, התוצאה איומה... זוכרים את היום ההוא? לפני המון זמן? כשהייתי עצוב בגלל שמשהו שאמרתי תפס חיים משלו והפך למפלצת שדרסה אותי? אז הנה... הפעם רבים מאיתנו חטאו בכך... לא חשבתי... אני מצטער...
באמת... זה היה חוסר רגישות שנבע מחוסר מחשבה מראש. הפעם אני לא מתכוון להכנס לדיכאון ורגשות אשם, אתם יודעים למה? בזכותכם!כי אתם לימדתם אותי, בפעם הקודמת, לקבל את זה שאני יכול לטעות, עלול בטעות לפגוע, אבל עדיין, מי שמכיר אותי יודע שלא לכך התכוונתי! אז הנה, המטרה שלנו מצליחה גם בטווח הארוך. תודה לכם! ושוב, סליחה... גיל.

גיל גיל

New member
מה הכי מצחיק?

אתמול מחקתי את "יוסף האיום" כי כתב הודעות שעלולות לעורר טריגר, והנה, היום אני מגלה שאני אשם יותר ממנו, כי אני ידעתי מה הטריגרים ועוררתי אותם בכל זאת... הוא לפחות לא ידע... אני מרגיש כמו אידיוט!!!

Mאיה

New member
בן,

גם אני כמו איה יודעת שלא הייתה לכם מטרה לפגוע. מה שניסיתי להגיד בהודעה, או לרענן קצת זה שנהיה כולנו יותר רגישים לחברים שלנו. ואני לא מוציאה את עצמי מהעניין...לעיתים גם אני חוטאת בחוסר רגישות, אני מאמינה. ומה זה הקטע של:"ואם למישהו לא נראה שאני אמשיך לכתוב בפורום, שיגיד." מה זאת אומרת?? למה אתה היחיד שחשב על זה כאשר כולם התייחסו להודעה ברצינות. אף אחד לא רמז שתפסיק לרשום כאן... ואם מישהו יאמר לך שתפסיק לרשום כאן, אז תפסיק??...מה אתה מונע על פי מה שאנשים אומרים לך?...אתה צריך לעשות מה שטוב לך, כל עוד אין פגיעה בזולת. כך אני חושבת!

אני מרגישה שיש פה שיח חרשים

Mאיה כותבת הודעה שלמה, מביעה בא כמה דברים, לא אחד. ואז מגיבים כמה ומתנצלים בשורה סליחה שעסקנו במילה "זין". את מהות ההודעה , במימד הכולל שלה לא מבינים או מתעלמים, וזה חוזר על עצמו כמה ימים. אנשים פה מחבקים, מנשקים, אוהבים אחד את השני -אבל יש תנאים אם אתם שמחים ומאושרים. אם אתם כואבים ומנסים לדבר על כאב, תחפשו לכם פורום אחר לדבר, כי פה ממילא לא יתיחסו, ואם תתריע שכואב שלא התיחסו, אז יתפסו על שורה שהיא לא המהות ויתנצלו. או יסבירו שלא התיחסו כי לא ידעו מה לאמר , וככה ינקו את מצפונם. לא ראיתי התיחסות לתחושה הזו שמלווה, ובצדק אנשים לא מעטים. ". התבדיתי לחשוב שאנחנו תומכים אחד בשני. וגיליתי שלגביי חלק מהאנשים המילה "אהבה" אין לה משמעות. חלק מהאנשים כתבו אותה מבלי להתכוון...בעיניי אלו אנשים מעטים, אבל עדיין זה כואב. אני מצטערת לגלות שהמקום הזה, שליוויתי אותו מההתחלה אינו המקום שהיה, אני מצטערת לשמוע, לקרוא ולהרגיש שאנשים לא מרגישים שהם יכולים לכתוב על הכאב שלהם. אפילו אנשים מהחבורה ה"עליזה" שלנו. כואב לי על כך. " "אתמול פתאום התמודדתי עם רגע של כאב.....ודווקא האנשים שציפיתי מהם להיות שם בשבילי...דווקא הם לא היו שם בשבילי... והתאכזבתי- כן, זו בחירה שלי, כי ציפיתי. ואולי זו לא בחירה שלי?! אולי זה אך טבעי(לפחות בעיניי) שאנשים שמכירים וראו את פניי יחושו יותר קירבה. כי מישהו שלא פגש אותי...בשבילו אני עוד איזה "ניק"...בשבילכם אני חברה! ולה אתם כותבים כל הזמן אנחנו אוהבים אותך. כן, אתמול רציתי הוכחות." להתנצל במילים חסר ערך מבחינתי, כי כבר כמה ימים מעלים פה מחדש את אותו עניין, שלדבר על כאב לא במשפחתינו, כי פה רוצים להרגיש טוב. פעם שאלו פה בפורום מה זה להרגיש טוב-אני זוכרת שהתגובה הראשונה שעלתה לי, אבל לא העזתי אז לכתוב, רק צפיתי בפורום,אז היום אני אכתוב. להרגיש טוב-זו חויה שזכיתי לה מספר פעמים, כשראיתי מישהו שזקוק לעזרה, להקשבה, מרגיש רע, והייתי שם בשבילו, ניסיתי לתת כל מה שליבי הקטן יכול לתת, נסיתי לגייס את כוחותיי וכישרוני לגרום לו קצת אופטימיות....ואחרי חודשים...הוא בא ואומר לי, את יודעת באותם רגעים קשים של חיי, היית שם בשבילי, גם אם אז לא נתתי לך להבין או להרגיש. המסר שלי הוא, שלפעמים חיבוק אחד שלכם, ברגע הנכון, אפילו בלי מילים, שווה אלף חיבוקים ונשיקות, לאותו אדם כשהוא שמח וטוב לב. נכון זה לא פורום תמיכה נפשית, אבל איך אפשר לבנות חברות אמיתית במנותק מתמיכה נפשית ברגעים קשים. הרי אין לי ספק כבר יותר משבוע פה-שכל האנשים בלי יוצא מן הכלל-הם אנשים מלאי כאב אפילו חזק, כי הצורך העז הזה לתגובות כמה שיותר, לחיבוקים מלא ויטואלים, לנשיקות וסימנים, מראה על משהו עמוק, שצריך לדבר עליו ברמה שכל אחד מוצא לנכון. אני אישית דיברתי עם Mאיה אישית בטלפון פעם ראשונה לפני כמה ימים, וזה מדהים-בניגוד לאופיי, כל כך קל להיפתח אליה, היא משדרת כנות, דיברנו שעות, היא משתפת תוך כדי השיחה, נוצרת איתה בשיחה מהר מאוד אמון הדדי, מרגישים שמדברים עם מישהו בגובה העיניים, זו לא שיחה שצד אחד מדבר על כאב והשני מקשיב, זה הדדי, וזה גורם להרגיש טוב. אני דיברתי כרגע מעט מאוד, אבל דיברתי קצת עם משה, והוא מקסים, רגיש מרגישים שיש בבחור עומק, וזו הרגשה טובה להיפתח אליו. יתכן שתבחרו שהפתרון, שמעל דפי הפורום רק מחייכים, ועל כאב מדברים בשיחות אישיות, גם זה מקובל עלי, אבל לפחות שזה יובהר כדי שלא תהיה עוגמת נפש מיותרת , למישהו שרוצה לדבר על כאב, מספר פה בהודעה על כאבו האישי, אחרי הרבה מלחמות פנימיות, וזוכה להתעלמות, או חוסר רגישות, או חוסר תמיכה כמו שמגיע לו. המון אהבה לכולם רחל-נשמה Mאיה אני אוהבת אותך

גיל גיל

New member
ברגע שבו זה יקרה, אני מתפטר!!!

הפורום הזה נפתח כפורום תמיכה נפשית! נכון, הוא הפך קצת לפורום של "חבר´ה", אבל הוא עדיין פורום של תמיכה נפשית וזו מטרת העל שלו!!! אני מעדיף שאנשים יכתבו פה על הכאב כדי שנוכל לעזור, או לפחות לנסות לעזור, ולא יכתבו כאן הודעות סתמיות, להיפך, את זה אפשר לעשות בטלפון!!! אני לא רוצה שהפורום ישתנה! הוא חייב להתעצב, זה כן, הפורום מתבגר כרגע, הוא בכאבי גדילה, וזה מובן. חבל יהיה לי מאוד שמישהו יעזוב את הפורום כי כאבי הגדילה של הפורום יגרמו לו להרגיש שהפורום לא נותן לו את מה שהוא אמור לתת לו, הווה אומר, נחמה ותמיכה שעת הצורך! אם נוצרות חברויות, זה דבר נפלא! אני אישית מרגיש קרוב מאוד לחלק מהאנשים כאן (לרובם...) אבל אסור שהחברויות בינינו יגרמו לכך שמישהו ירגיש בחוץ, שמישהו יפגע, או שמישהו לא ירגיש בטוח לחלוק איתנו!!! הובנתי? ביום שאראה שזה מה שקורה וזה לא הפיך (כי זה באמת מה שקורה, רק שזה עוד הפיך...) אני פורש!

גיל-אתה חי בהכחשה

ואני בכלל לא מאשימה בכלום, אני אישית כבר כמו שכתבתי נכוויתי מציפיות בפורום, שיהיו שם בשבילי כשאני אכאב אבל המציאות כנראה לעולם חוזרת אוהבים אותי כשאני חזקה, מסלקים אותי כשאני חלשה-רק קאיה באחת ההודעות האחרונות שלה, כשדיברה על הפחד בתגובה לכעס שלנו על תמוזB, נתנה לי להבין שהבעיה היא לא תמיד בי. היום בבוקר פתחתי איימייל, ורק בחורה אחת-כן שני-ידעה להגיב להודעה שכתבתי אתמול עם המון כאב. לא נעלבתי מזה שלא יודעים מה לאמר, אני ממש לא מתיחסת לנספר התגובות, אבל כן נעלבתי שלא בחרו בהשתיקה, אלא בחרו בהעלמה של הכאב על ידי ערימת הודעות מטופשות. רחל-נשמה שממש לא צריכה התנצלות, כי אני מאמינה שרגישות ואהבת הזולת, ואכפתיות , זה דבר שנולדים איתו, זה חלק מהאישיות.

גיל-אני מראש מתנצלת

אני יודעת ממה שאני מרגישה מדברייך בפורום, שאתה אדם מאוד רגיש ואכפתי. אני מדמיינת אותך כמו ילד קטן<עם סימני הקריאה שלך>, שרוצה לתקן את העולם ולעשות טוב לכולם. אני כנראה באיזה שהוא מקום משליכה את הכאב שיש לי מפורום אחר, שזה טרי, שעודד אותי כנגד כל הרגשתי ורצוני, שזה לגיטימי לדבר על כאב, ותקע לי סכין בלב, ואני כל כך כואבת, ולא יכולה לדבר, כי אהבה שמורה לי בלב. אז אולי לא כדאי שאגיב כרגע כלום, כי ברור לי שלדבר יותר על הכאב שלי במימד וירטואלי , תוך רצון לקבל תמיכה לא אעשה יותר. כי במימד הוירטואלי קל מאוד לנפנף אותך, כשהכאב שלך גדול על המקשיב ומעמיד אותו בחוסר אונים, בלי לחשוב על הנזק הנוסף שנגרם לך על כאבך המקורי. אני היום פגועה, מעדיפה לדבר על כאב רק מעבר לרשת, ורק אחרי שממש ארגיש שיש מי שיבין ו/או באמת רוצה להבין, להרגיש את כאבי...כרגע זה ממש לא ככה המון אהבה לך ולכולם אהבת אדם שיש בי רחל-נשמה

גיל גיל

New member
מאשים רק את עצמי... אני אידיוט!

כמנהל הפורום אני לוקח אחריות אישית על העניין. השרשורים הארוכים יתר על המידה, גרמו לכך שההודעות נבלעות. מצטער. נחשוב ביחד מה לתקן ואיך. היום נפתח את הדיון, או שאני "אוריד" החלטה... נראה. צריך שינוי, אני מסכים. השאלה מה.

כרגיל-יש פה אחדים מאוד

שירגישו בכאבם של כולם, שיהיו פה בשביל כולם ברגישותם, באכפתיות שלהם, במילה שהם כאן. גיל באיזה שהוא מקום-יש לך חלק בכך כי כתבת באחת ההודעות שלך לתמוז- ואני מקווה שאתה חוזר בך: פתרונות קסם, אין... הפורום בצורתו הנוכחית נפלא הרבה יותר מכפי שהיה איי פעם, ולא הייתי רוצה שישתנה. אתם, כולכם, אנשים מדהימים! מקסימים ואני מאושר לבלות איתכם!!! הפורום בצורתו הנוכחית היה לא אמיתי, לא אהבת לדברייך את תקופת תחילת הדרך שדיברו פה הרבה על כאב, ואנשים באו להרגיש טוב במובן העמוק של המילה, לצאת עם תובנות, ושיעורים לחיים-מצטערת שזה לא מה שאהבת

רחל- בקשה

ניסיתי להעביר לך במייל תחושות שהרגשתי. קראתי עכשיו את מה שכתבתי, ונראה לי שיכולת הכתיבה שקצת נלקחה ממני, קצת הרסה משהו.. אני אשמח אם תגיבי בכדי לראות אם הבנת. וכי אני רוצה לדעת מה שלומך. שלך, שני.

שני-יקרה הגבתי לך ב- ../images/Emo30.gif

שלומי כרגע בסדר-זה "היתרון" או "החיסרון" שלי תלוי מי מסתכל. אני יכולה להיות בחרה של החיים, בבכי עמוק, בהרגשה רעה מאוד-אבל שעתיים אחרי לצהול כמו שרק ילד יודע לצהול, ולחייך משמחה אמיתית. אין לי זמן מיותר ממה שנותר לי לחיות לבזבז על דיכאון אז עכשיו אני כבר מחייכת. הדמעות להיום נגמרו (אמא אספה את הכל לדלי, ושטפה את הבית
) אמרתי לי אמא חם היום-אפילו מזגן אל תתעיפי, אמרה לא שמעת על חיסכון במים
אם כבר בכית לפחות לעשות מהם משהו חיובי
טוב זו אמא שככה תמיד מזכירה לי שמכל רע יוצא טוב -ועכשיו הבית נקי, ואמא מחייכת מרגישה טוב-ולי זה עושה טוב.
המון אהבה רחל-נשמה

זהרי

New member
רחל

אנ שותה כעת את הקפה חושב כבר כמה דקות על מה לכתוב רציתי לכתוב על ההבדל בין החיים כאן למציאות רציתי לכתוב על חברים ובעיקר על רגשות אבל לא יכלתי לכתוב המילים שלך ושל Mאיה חזקות מאלפי כסת דיו מלאה איני יכול לכתוב איני יכול לומר כל מה שאני חושב ואני מזדהא ואני כל כך רוצה לומר אני כואב אבל כל כולי כעת רק על ההרגשה של ההחמצה החמצה שלעזור ולהאזין ולא רק לשמוע ואת האזנת מסכים איתך שטלפון הוא מדיה אחרת בכדי להאזין אבל לא כולם כאלה יש שחוששים לדבר יש שאוהבים לכתוב ונכון שאני איני רחוק מMאיה בהרגשות ונכון שאיני רחוק ממך במקום המגורים אבל לא לכולם יש את האומץ להפתח ואם כבר מישהי נפתחה הדבר היחיד שלפחות צריך לעשות זה מינימום להאזין חצי מהפתרון זה ששמעו אותך וכעת האזנתי... לא יודע יותר מה לכתוב והאמת..גם ככה זה לא היום שלי היום... אז... בוקר נפלא שיהיה לך ולך.. זהרי

זהרי תראה איך אמרת

בסוף תגובתך..."גם ככה זה לא היום שלי היום... ", על זה בדיוק דיברתי. מה זהרי פה מדבר רק כשיוצאים ממנו שירים מקסימים. זה לא היום שלך, למה? ספר תן לי/לנו להיות איתך גם היום -כדי שאולי עם הרגשת התמיכה, והרגשה שאנחנו פה , גם כשהיום מתחיל התחושה שהיום זה לא היום שלי, בעוד כמה שעות תרגיש בליבך שהיום דווקא יום נפלא. אחרת מה זה לגרום לאחרים להרגיש טוב? לחבק אותך כשאתה ממילא שמח-זה נפלא לשלוח לך אהבה-כשממילא אתה מרגיש שזה היום שלך-זה נפלא. אבל לחבק אותך כשעצוב לך, ורע בלב-זה נהדר, מצויין!!!!! זהרי , אני אוהב אותך כאן, בטלפון בכל מצב גם כשזה יום רע שלך. המון אהבה רחל-נשמה

זהרי

New member
רחל

כתבתי היום על חברים ככה הרגשתי צורך להוציא הכל סביב חברים שבאיזה מקום בגדו וגרמו לי בצורה אחרת ועקיפה לעשות משהו שהוא נגד רצוני נגד מה שאני מאמין בו ועוד בשם החברות... אז לפעמים אני כותב בין השורות אבל ככה אני כמו שני כל אחד מוציא בדרך שלו תודה לך רחל...תודה לך....ועוד משהו שיושב אצלי בלב..אני פוחד להפגש איתך כאילו שתקראי המון עליי לפני שאוציא מילה.. אז.. כבר אומר לך שלא ישתמע כבריחה..אם יש מפגש במוצ"ש אני אגיע מאוחר כי יש מסיבת יום הולדת לאחיין שלי אז אאחר... זהרי

זהרי -אגלה לך סוד

בגלל מציאות חיי, כמה שנים אני מנהלת תקשורת עם אנשים המון דרך הרשת. אני הייתי בהמון אתרים פורומים, צטים ברשת, כמובן תמיד בשמי הזה, ופיתחתי יכולת לקלוט אנשים דרך הכתיבה שלהם, ולפתח אליהם רגשות, לטוב ולרע. אני אישית הופתעתי מאוד בצט של וואלה, שדווקא אנשים שפגעו בי לא פעם, בדעבד למדו דרך סגנון הכתיבה שלי, וקצב הכתיבה<בצט זה מורגש>, לדעת מה עובר עלי באותו יום בלי שאומר-זה היה ממש מדהים לגלות. אני המון בצטים מדברת בעיקר בכללי, אני אוהבת להקרין טוב ואופטימיות, ויום שאני נכנסת סתם לאמר ערב טוב לכולם וזהו או משהו כזה כבר ידעו להרגיש כולם שם מה עובר עלי..... אני מבטיחה לך, שאני לא אקלוט בך, דרך מראה הרבה מעבר למה שקלטתי דרך הכתיבה שלך. אני לא אומר לך מה אני מרגישה כאן בפורום לא להביך אותך, ולא אומר לך בביתי אם לא תרצה לשמוע כלום-אני יודעת המון, המון על אנשים מלאי כאב, ושומרת בתוך ליבי. אני רק רוצה לברך מזל טוב לאחיינך-ומאחלת לו את הברכה החשובה בעיני לפי סדר המילים. בריאות,אושר,ואהבה מרחל-נשמה תן לו זר פרחים ממני-

למעלה