התנצלות

צהובה18

New member
התנצלות

כתבתי לא מזמן שאפשר לקנות אלבומים אצל חנות של קשישים מדיזינגוף סנטר ("בולי רומנו"). אני מתנצלת אם מישהו מעצם זה שכתבתי שהם קשישים... כך אני זוכרתותם. אנא קבלו את התנצלותי. ותודה לג'ימס דין שהאיר את עיני!

beni165

New member
צהובה היקרה וכל חברי הפורום

זה בדיוק הזמן להתנצלויות... אז אני מצטרף ומבקש סליחה אם פגעתי ללא כוונה במישהוא מחברי הפורום ללא קשר לרמת מעורבותם בפורום. אני מתנצל אם פגעתי או זלזלתי בפריט, בקשה, שאלה של מישהוא מחברי הפורום, וותיק, חדש, מזדמן. אני מתנצל אם שכחתי לשלוח למישהוא דברים שהבטחתי לשלוח, אני מתנצל אם הבטחתי בטעות את אותו פריט לשני אנשים, אני מתנצל אם זכיתי במכרז ב-ebay ולא שלחתי את הכסף, בזדון או שלא בזדון. אני מתנצל אם השתמשתי בשפה בוטה, כלפי כל אחד ואחד מכם. אני מתנצל אם הבטחתי משהוא ושכחתי לקיים. אני מתנצל אם גיליתי חוסר סבלנות כלפי שאלה. בקשה, הודעה, בפורום גם אם לא הייתה קשורה כל כך לענייננו אנו. והכי חשוב: אני מקווה שהשנה הבאה תהיה יותר טובה.
וכמו שאומר ינון: אוהב בני

vagy

New member
סליחות (סתם הרהור פנימי)

זה מה שאני לא מבין בסליחות של יום כיפור, אם לא שילמת למישהו בזדון אז איך אפשר לקבל על זה סליחה? תשלח את הכסף וזו תהיה הסליחה, לא? האם לא נוצר מצב שאנשים "חוטאים" תוך ידיעה שמעשיהם יסלחו אוטומטית ביום כיפור? אף אחד לא חייב לענות לי תשובה פילוסופית, זה סתם הרהור פנימי שלי. צום קל לכל החוטאים (בזדון או לא בזדון) אי שם. כאחד שלא חוטא בזדון, אני הולך להרביץ יופי של ארוחות בחג....... ירון המלאך

beni165

New member
למען הסר כל ספק

מי שמכיר אותי יודע שאין הרבה סיכוי שבאמת עשיתי משהוא מהרשימה... קראו שוב את ההודעה, הפעם עם ידיעה שמעורבת בה נימה לא קטנה של ציניות. בני

אוי, אוי, חוטאים שכמונו.../images/Emo4.gif

ובכן, אין ביום כיפור עניין של סליחה אוטומטית. החיים לא אוטומטיים והם מלאי משמעות, ורק המוות לפעמים נראה כחסר כל פשר ותכלית (ע"ע מסעדת מקסים היום). ובכלל, הרי כתוב שהקב"ה מחכה לנו עד יום מותנו ויסלח לנו ממילא, אז למה לטרוח? ולא כך היא. עניין השכר והעונש ביהדות מסובך להפליא, ולא אדון בו היום. רק אומר זאת: הסליחה בין אדם לחברו אינה עניין של מה בכך. חלק ממנה היא ההודאה כלפי עצמך באשם, ההבנה וההשלמה עם זה שעשינו משהו שפגע באחר. הסליחה לעצמך, שגם היא חלק מיום כיפור, היא כבר אופרה אחרת: מתי אתה עושה חשבון נפש ואומר - כלפי עצמי לא הייתי בסדר? מי שיכול לעשות זאת באמת ובתמים במהלך השנה, אשריו וטוב לו. מי שלא, יש לו הזדמנות לעשות זאת ביום כיפור. ונסלח לכל עדת בני ישראל ולגר הגר בתוכם, כי לכל העם בשגגה. לילה טוב, וגח"ט.

doroni10

New member
ואם אפשר להוסיף...

ההבדל בין אדם חכם לאדם נבון הוא שאדם נבון לא נכנס למקום שאדם חכם יודע איך להחלץ ממנו... דורון,

astrok

New member
ואני אומר: פשוט סליחה...

בייחוד ממך Roger Vendt שאני לא שולח לך את ה- 2.50$ כי זה לא שווה לי... תמיר.

חבר'ה גם אני מתנצל על הכל

אם פגעתי במישהו מכם או אמרתי כל מיני דברים לא לעניין אז אני באמת מבקש סליחה.אני פשוט לא מצליח לזכור כרגע שום דבר ספציפי בגלל HANG-OVER מאתמול אבל באמת,מצטער על הכל נ.ב-בקבוקים? מישהו? :)

למעלה