התנצלות

• פותח הנושא dev
  • פורסם בתאריך

dev

New member
התנצלות

אני יודעת שהשארתי כל מיני דברים פתוחים והתחייבתי לכל מיני מטלות ולא עניתי לכל מיני מסרים. אני מבקשת סליחה מכולם. ביום ראשון בלילה התעוררתי עם כאבי בטן חזקים וכמו שהמנוסות בטח מנחשות הדרך לאשפוז עם גירוי יתר וחשד לתסביב שחלתי היתה קצרה. חזרתי הרגע הביתה וכל מה שבא לי לעשות זה לישון. לא שכחתי את במאבק שלנו ואני שולחת את האיש בשמנו למפגש. מבטיחה לחזור לפעילות מלאה גם בפורום וגם במאבק כשיכאב לי קצת פחות. שיהיו רק בשורות טובות.

נועם@בת

New member
תהיי לנו בריאה DEV

זה הכי חשוב. החלק שלך במאבק יהיה להקטין את מספר המטופלות כרגע באחת, בסדר?
תרגישי טוב נועם

ברנדה1

New member
רעיון במסגרת המאבק על הטיפולים

שלום לכולם, אני קוראת לפעמים בפורום, וכמובן מבינה את הלחץ והבהלה מהגזירות הכלכליות.אני הייתי רוצה להציע רעיון: למה שלא יקלו בטיפולים לזוגות שיסכימו לתרום ביציות לכ- 3000 נשים שזקוקות לתרומת ביציות כדי להיות אמא. לא כל אחת יכולה לממן טיפול של למעלה מ- 5000 דולר בחו"ל. ומה אם צריך עוד טיפול, אז צריך לגייס עוד כסף. עד היום ההיענות של בנות מטופלות היתה דלה להפליא, כאשר בדרך כלל התירוץ הוא פרשת הביציות המפורסמת, למרות שבסופו של דבר לא הוגש כתב אישום, וגם מאוד יכול להיות שכל הפרשה התפוצצה בגלל כמה רופאים חמדניים במרכז הרפואי בלינסון (רבין), שבסך הכל רצו להפיל את בן רפאל וגם לעשות קצת כסף. ואני יודעת על מה אני מדברת, אבל לא זה הענין החשוב. אני הייתי מציעה למדינה ללכת לקראת מטופלת שתסכים לתרום ביציות, לתת לה יותר טיפולים, להשתתף אתה יותר בהוצאות, וככה אולי לעזור גם לנשים שזקוקת לתרומת ביציות. למה שלא תנסו להיות קצת מבינות ורגישות גם למספר כל כך גדול של נשים אחרות שנמצאות שלא מקבלות סיוע מאף אחד, ורק אתן יכולות לעזור להן. למה שלא תקבלו החלטה במסגרת המאבק שלכם שגם להן מגיע להיוות אמא, ואולי סוף סוף תמצאו מקום בלבכן למצוקות שלהן. הרי עכשיו אתן יכולות להבין טוב יותר מה התחושה של זוג שהמדינה לא עוזרת לוו. המדינה לא עוזרת לזוגות כאלה לממן טיפול בחו"ל, היא מוכנה לממן טיפול בארץ מתרומת ביציות של נשים מטופלות. קצת חומר למחשבה, למרות שלפי מה שאני מבינה, כרגע אתן מסוגלות להתרכז רק בבעיה שלכן. ואם יש כאלה שכן תורמות, אז כמובן שאני מורידה את הכובע בפניהן. ערב טוב ברנדה

ifat28

New member
ברנדה, לא כולן יכולות לתרום כי

לא לכולן יש הרבה ביציות. לי לדוגמה יש הכי הרבה 6 ביציות, ו-3 עוברים. אין לי בכלל מוקפאים. את כל 3 העוברים שנוצרים מחזירים לי. אז מה אני יתרום? הבקשה רלוונטית רק לנשים עם הרבה ביציות!

ברנדה1

New member
אני מסכימה איתך- לא כולן יכולות.

אני מדברת על אלה שכן יכולות כמובן ולא מוודעות בכלל לנושא הזה. הרי ברור שבמקרה שלך אין מה לתרום, אני מדברת על מקרים שיש הרבה ביציות, ויש כאלה בנות. וכן, אני מצפה שתהיה הרבה לנושא, אבל שמתי לך שכל פעם שהוא עולה, הוא זוכה להתעלמות מוחלטת מבנות הפורום, וקצת חבל לי על זה. ברנדה

עמית@

New member
עבור תרומת ביציות מקבלים טיפולים

חינם בחלק מהמרכזים הפרטיים.

debby12

New member
מנהל
באמת? באילו מרכזים?

עכשיו הסתקרנתי - את יודעת אולי עמית באילו מרכזים מקבלים טיפולים חינם תמורת ביציות? ת'אמת - אחלה רעיון - יכול לעזור גם לאלה שצריכות IVF רגיל וגם לכאלה שצריכות תרומת ביצית

סביון1

New member
לא מהמטופלות תבוא לנו הישועה

היי ברנדה, אני בעצמי נזקקת לתרומת ביצית אבל מודיעה בפה מלא: אין לי ציפיות מאף מטופלת שתתרום לי מביציותיה, וגם אם הייתי במקומן לא הייתי תורמת! כי אפילו היו לי 30 ביציות ואפילו כולן טובות ואיכותיות, הייתי מעדיפה להפרות את כולן בזרע של בעלי ולהקפיא, כי אין לדעת מה יקרה וכמה נסיונות עוד אצטרך. מאד כואב לי לחשוב שמטופלות יתרמו ביציות שיתכן שהן יזדקקו להן בעתיד שלא מתוך רצון טוב אלא מתוך לחץ כלכלי. זה לא צריך להיות כך. ולעניות דעתי נדירים המקרים בהם מטופלת באמת יכולה לתרום ביציות בלי לחשוש שיתכן שתזדקק לביציות האלה בעצמה בעתיד. הפתרון לבעית הנזקקות לתרומת ביצית צריך להיות בשינוי החוק ובאיפשור תרומה בתשלום, כך שנשים ללא בעיות פריון תוכלנה לתרום. הפתרון לבעית הגזרות החדשות צריך להיות בביטול הגזרות ולא במימון טיפולים ע"י מכירת ביציות של אלה שכל ביצית יקרה להן מפז!

ברנדה1

New member
לא מסכימה אתך

היי סביון, אני לא מסכימה איתך, אשה שיש לך למעלה מ- 20 ביציות בהחלט יכולה לתרום, בפרט אני מדברת על נשים שהביציות שלהן טובות, בפירוש אמר לי רופא שהוא לא מבין מה יש לאשה עם כמות גדולה של ביציות לא לתרום חלק קטן מהן. לא כל אשה יכולה להרשות לעצמה להוציא סכומים גדולים על טיפולים פרטיים. ואני מסכימה אתך שהפתרון הטוב והנכון הוא שינוי בחוק, אבל למה שמשהו ישתנה אם בועדה יושבים רופאים שעוסקים בתרומת ביציות באופן פרטי מחו"ל ועושים המון המון כסף מזה. למה שהם ידחפו את החוק, הרי אז הם יוכלו לעשות פחות כסף. ברנדה

debby12

New member
מנהל
אני הייתי מסכימה לתרום

ברור לי שזה עניין מאוד אישי. עוד לא הגעתי ל IVF -- אבל לכשעצמי נראה לי שאם היו נשאבות לי 20+ ביציות איכותיות (והייתי יודעת שיש לי אחוזי הפריה טובים), בהחלט הייתי מסכימה לתרום. כבר במילא עברתי טיפול קשה והרדימו אותי וכו' - אז 2 מתוך ה-20 זה מה שיעשה ת'הבדל? לו'ידעת. לי יש תחושה ש- what goes around comes around, ולכן אם מפיצים אנרגיה חיובית ותורמים למישהי שמאוד צריכה את זה - בסוף האנרגיה החיובית חוזרת אלייך בצורת הצלחה. אבל יש שיגידו שזו רק אני והשטויות הרוחניות שלי [ומי בכלל תרצה תרומת ביצית שתוביל לילדה עם שטויות רוחניות בראש
]

דבי, אני מסכימה איתך שעם נתונים

טובים בהחלט צריך לתרום. הבעיה היא שאת לא יכולה לדעת אם הביציות שלך איכותיות ואם יש לך אחוזי הפריה טובים, עד שלא עוברים את ה-24 השעות שלאחר השאיבה. בשלב הזה, כבר אי אפשר לתרום ביצית. אפשר יהיה לתרום רק בטיפול הבא, אבל מה אם תצליחי בהפריה הראשונה? (מה שכולנו הרי מקווים שיקרה) מלכוד 22....

ברנדה1

New member
לא צריך לחכות 24 שעות

אם אשה מחליטה שהיא תורמת, היא תורמת מהתחלה בלי לחכות לראות כמה הפריות יהיו לה. בדרך כלל, אם יש כמות גדולה של ביציות זה באמת לא משנה אם תרמת 4 מהן. זה בדרך כלל לא משנה את הסיכויים.

ברנדה1

New member
זה לא שטויות - זו מחשבה נכונה

הלוואי שהרוב היו חושבות כמוך, ואני באמת מאמינה שמה שאתה נותן יחזור אליך בעתיד. אם תהיה נדיב בנתינתך, תקבל עשרות מונים בחזרה. זה בתשובה אליך "ולשטויות הרוחניות שלך".

sab sab

New member
../images/Emo24.gif DEV , תרגישי טוב ותטפלי

בעצמך זה הכי חשוב!!!

למעלה