התנצלות (ובעיה)

Guy K

New member
התנצלות (ובעיה)

אני לא יודע כמה ממכם קוראים את תקצירי הפרקים שאני כותב באתר. אני מקווה שמישהו קורא את זה
(לא הייתי רוצה לכתוב לעצמי)... אבל שמתי לב שבזמן האחרון, כל תקצירי הפרקים שלי כוללים בעיקר תלונות. על ג'קי שהפכה למפלצת, על התסריטאים שכותבים את התסריטים הכי מגוחכים ולא הגיוניים ששמעתי מימיי. על השחקנים החדשים שלא ברור לי איך בדיוק הם הצליחו להגיע לסדרת טלויזיה במקום להמשיך לעשות הצגות בבית ספר יסודי. על כל דבר. ובאותו הזמן גם גיליתי שכבר אין לי ממש חשק לראות את הסדרה. כן, אני נורא אוהב אותה. אבל אני בכלל לא בטוח אם אני אוהב את הסדרה, או זכרון של מה שהסדרה היתה פעם. פעם, אתם מבינים, הסדרה היתה מופתית. כל דמות היתה עגולה ומלאה. לכל פעולה היו סיבות הגיוניות ותוצאות הגיוניות. אפילו שילה הפסיכופטית אף פעם לא עשתה שום דבר סתם כי היא היתה רעה. היא תמיד ניסתה לגונן על מישהו, או לכסות משהו רע שהיא עשתה קודם, ותמיד היא הסתבכה, ואיך שהוא מצאה את עצמה מנסה להטביע את לורן בג'קוזי, שורפת את אמא שלה, או סתם גורמת לכל העולם להאמין שרידג' הוא האבא של ברידג'ט. אבל אלו היו הימים ההם. היום אני יושב מול הטלויזיה המום ונדהם ורואה דברים כל כך לא הגיוניים ולא קשורים לשום דבר. שילה חוזרת, בכלל בשביל מאסימו. היא חוטפת את רידג'. לא, את ניק. לא, את שניהם. היא מאיימת להרוג אותם. בשביל כסף. כסף? מתי לשילה אכפת מכסף? ברוק עם רידג'. פתאום הוא מת. פתאום היא שוכבת עם ניק. פתאום הוא חי. פתאום סטפני חברה שלה, ויום אחר כך היא לא. ומייסי ודיקן? ומייסי ומסע הנקמה שלה לברוק? עוד לא נרגעתי מכל העלילות המשונות האלו. ובלי לכתוב כאן אפילו ספויילר אחד, אני רק אומר לכם שזה עוד יהיה הרבה יותר גרוע. התסריטאים עושים בחירות משונות, מגוחכות, חסרות כל קשר למציאות. דמויות עושות דברים בלי שום קשר לאופי שלהן - כדי לקדם עלילות. אז מה הפלא שבכל פעם שאני כותב תקציר לפרק אני בעיקר בוהה במסך בתמהון ומנסה להבין מה קרה לה לעזאזל? אז ברור שרציתי להתנצל על כל השליליות שאופפת אותי בקשר לסדרה בזמן האחרון (ורונית אפילו העירה לי שאני מקלל את ג'קי בלי לשים לב כל הזמן
וזה רק נהיה יותר גרוע) ועוד יותר רציתי לשאול: אני לבד בקטע הזה - או שגם אתם חושבים שזה כבר לא מה שהיה ושהסדרה מתחילה לאט לאט (אבל בטוח) להתחרפן?

SupeRonit

New member
נו בוודאי

אני טוענת את מה שאתה אומר כבר מספר שבועות (זה יכול להיות יותר גרוע ?!?!?! מפחיד לחשוב ככה).. הרי אני מתבכיינת כבר מספר שבועות שאני לא יכולה עם זה,ולא יכולה בלי זה..... מכורה אמיתית עם ייסורי מצפון ציטוט של עצמי מהבלוג (במסרים) לחיזוק דבריי:"....ומאז אפילו שאני לא מסתכלת (בטענה שזה משעמם מדיי),אני מקליטה את הפרק-לגיבוי..למקרה שאני אתחרט (מה שתמיד קורה)"..... אבל יש עמודי יסוד (וגם כאלה חדשים) שפשוט מושכים אותי חזרה פנימה:
ברוק (וכל מילה נוספת מיותרת)
השטויות של ברוק ורידג'
הריבים של סטפני נגד ברוק
הילדודס והתינוקות בסדרה (מה חשבתם?שאני לא אציין את זה-הרי אתם כבר מכירים אותי)-אפילו גיא מודה שהופ מתוקה (נצחון קטן רשמתי לפניי-
)
סצנות המשפחה המופלאות בסדרה
והרכש החדש (שדרך אגב בצער רב ובייגון עמוק אני מסרבת להאמין שהוא: מתדרדר) - - - - ג'יקי מה איתכם? מה מונע מכם לעזוב את הסדרה (מעין מיני סקר)

Dawn12

New member
אתה לא לבד

האכזבה שלי מהיפים בתקופה האחרונה מתבטאת בכך שאם פעם הייתי מחכה לערב כדי לראות את הפרק היומי שהקלטתי (מגבלות של צבא, אתם יודעים) - עכשיו כבר לא אכפת לי. אבל העלילות הלא הגיוניות, הדמויות החדשות שבאות והולכות והדמויות המרכזיות הפועלות ללא היגיון לא נולדו אתמול. מדובר בתהליך הדרדרות שכבר נמשך שנים וכל כך הרבה אנשים אמרו זאת לפניי. בתקופת הסיפור המבחיל של רידג' וברידג'ט הסדרה היתה בלתי נסבלת, ועדיין - נדמה כי בכל זאת משהו השתנה מאז, ולא לטובה. אם בתקופה ההיא צפינו רק כדי לראות עד כמה רחוק אפשר ללכת עם גילוי העריות הזה, כיום אין אפילו עלילה שערורייתית שתגרום לנו לעשות את זה. אין שום כיוון, הפרקים לא מתקדמים לשום מקום, ולפעמים נדמה שפשוט מעבירים את העשרים דקות האלה כדי להוסיף עוד פרק למאגר. אחד הדברים הכי מטרידים מבחינתי הוא הקצב. סבוניות לא מתנהלות לפי חוקי זמן מקובלים, והיפים תמיד היו ידועים בכך שהקצב אצלם מהיר יותר, בין השאר בגלל שפרק אורך רק חצי שעה. עם זאת, אפשר לבנות גם באופרת סבון שכזו סיפורים ארוכים, מורכבים ומתוכננים בקפידה, אם רק רוצים. איך מצפים שיהיה לנו אכפת מברידג'ט ואוסקר אם השניים לא הספיקו לצאת לדייט אחד וכבר הם מאורסים?? למה שבכלל נעיף מבט נוסף אל דיקן כשהוא מציע נישואין לברידג'ט ומכנה אותה אהבת חייו ימים ספורים אחרי מותה של אשתו? זה כאילו שמישהו ממהר לאנשהו, או שאין סבלנות להשקיע בסיפורים, בדמויות, בעלילות. אם אתם שואלים אותי מדובר בחובבנות לשמה, וזה - פשוט לא שווה צפייה.

S c a r l e t t

New member
אתה ממש לא לבד!

אני כבר מזמן אמרת את זה (ואני לא מדברת רק על ברוק). כבר אין שום דמות שאני נהנית לראות, שום סיפור שמותח אותי ואני פשוט משתעממת. אני לא יודעת למה אני לא מפסיקה לצפות בסדרה בכל, כנראה שאני יותר מידי מכורה

למעלה