התנעה ומצבר

frankthe2

Active member
שלום
יש לי מזדה 2 2012, עשתה 70000, האוטו לצערי בזמן האחרון מתניע עם המון קשיים בעיקר בבוקר.
פתחתי מכסה מנוע - המצבר לא נראה טוב, יש תמונות. הקטבים נראים נקיים.
המצבר בדיוק בן שנתיים. בשנה האחרונה מיעטתי מאוד לנסוע בגלל הניתוח בגב והקורונה.
השאלה לאור הנתונים - מצבר ומצבו ולאור הקשיים בהתנעה - האם צריך להחליף מצבר?
תודה

קבצים מצורפים

• ae65f53c-d46a-4e3a-a7f6-4d6737c90a95.jpg
    ae65f53c-d46a-4e3a-a7f6-4d6737c90a95.jpg
    KB 182.2 · צפיות: 12
  • 05b46b22-c0d9-4714-bcd8-79f65745c693.jpg
    05b46b22-c0d9-4714-bcd8-79f65745c693.jpg
    KB 161.9 · צפיות: 12
  • d4b4e697-5ea4-4f60-9d5f-ca121398ef01.jpg
    d4b4e697-5ea4-4f60-9d5f-ca121398ef01.jpg
    KB 166.9 · צפיות: 12

חן 1111

Active member
המצבר נראה בסדר גמור.
מה זאת אומרת מתניע עם קשיים? אם יש לך סטרטר חזק, הבעיה היא לא במצבר, אלא במערכת ההצתה או ההזרקה.
אם יש לך סטרטר חלש, או בכלל לא, ברמה שצריך להיעזר בכבלים, אז הכיוון הוא המצבר, וגם אז אני מניח שהבעיה היא הנסיעות המועטות. תבדוק אם המצב משתפר אחרי נסיעה ארוכה, שעה לפחות.
בנוסף תבדוק את גובה הנוזל במצבר ותוסיף מים לפי הצורך. קשה לראות בתמונה. יש מצברים שאפשר להוריד למעלה מכסה פלסטיק, ואז רואים את כל התאים, ויש מצברים שהם חצי שקופים ורואים מהצד. ויש כאלה שקשה לבדוק. תיכנס לחשמלאי שיבדוק.

frankthe2

Active member
ההתנעה קשה בבוקר, צריך פעמים שלוש ומרגישים שהסטרטר מתאמץ.
היום הייתי בסידורים כל פעם נסיעה של 15-20 דקות ואחכ שהיה במקום במשך חצי שעה עד שעה. ההתנעה הראשונית ביציאה מהבית הייתה ממש גרועה 3 פעמים עד שהניע ומרגישים שהסטרטר לא תקין, כאילו לא עובד חלק, אחכ הצלחתי להניע יותר בקלות בנסיון ראשון והכל עובד חלק. במהלך ימים האחרונים שישיבת וראשון נסעתי נסיעות ארוכות מחוץ לעיר חיפה סדר גודל של חצי שעה עד 45 דקות - חדרה ונתניה...

moshecaspi

Active member
פות"ש, המצבר שווק לפני 3 שנים. אולי נמכר לך כמשומש או שאתה מתבלבל. לאחר השנה הבעייתית יש סיכוי שסיים את חייו. תבדוק שלא דלוקות קבוע נורות תאי מטען, כפפות וגג.

חן, גם לי היה מקרה דומה של מצבר גמור בן 3 שנים שלא התניע בפעם הראשונה אבל אחרי נסיעה קצרה יחסית שחלקה בהילוך ראשון (מחשב גיר/מנוע מנע מעבר כנראה בגלל מתח נמוך), התניע פעמיים כמו פות"ש. הוחלף בסוף. יש לך הסבר איך נסיעה קצרה יחסית כזו מאפשרת שתי התנעות רצופות? נותן תמונה כאילו המצבר תקין לאחר ההתנעות. מאוד לא מובן. לא הייתה בעיה של זליגת זרם

חן 1111

Active member
פות"ש, המצבר שווק לפני 3 שנים. אולי נמכר לך כמשומש או שאתה מתבלבל. לאחר השנה הבעייתית יש סיכוי שסיים את חייו. תבדוק שלא דלוקות קבוע נורות תאי מטען, כפפות וגג.

חן, גם לי היה מקרה דומה של מצבר גמור בן 3 שנים שלא התניע בפעם הראשונה אבל אחרי נסיעה קצרה יחסית שחלקה בהילוך ראשון (מחשב גיר/מנוע מנע מעבר כנראה בגלל מתח נמוך), התניע פעמיים כמו פות"ש. הוחלף בסוף. יש לך הסבר איך נסיעה קצרה יחסית כזו מאפשרת שתי התנעות רצופות? נותן תמונה כאילו המצבר תקין לאחר ההתנעות. מאוד לא מובן. לא הייתה בעיה של זליגת זרם
נכון, המצבר כמעט בן 3, אבל זה לא משנה כל כך. היו לי מצברים כאלה שהחזיקו 5 שנים ואפילו 6.
כשהמצבר מתיישן מתחילות תופעות שונות. לפעמים הקיבול יורד, כך שאחרי טעינה קצרה המתח חוזר לערך התקין. בדרך כלל הבעיה היא בקור, ואז כשהמצבר מתחמם הוא מתפקד טוב (בדרך כלל מצבר מתחיל לזייף בחורף. אם עברת את החורף, כנראה שתעבור גם את הקיץ). בנוסף, כשהמנוע קר, העומס על הסטרטר יותר גדול ולכן צריכת הזרם יותר גדולה.

מ ש ה 53

Well-known member
נכון, המצבר כמעט בן 3, אבל זה לא משנה כל כך. היו לי מצברים כאלה שהחזיקו 5 שנים ואפילו 6.
כשהמצבר מתיישן מתחילות תופעות שונות. לפעמים הקיבול יורד, כך שאחרי טעינה קצרה המתח חוזר לערך התקין. בדרך כלל הבעיה היא בקור, ואז כשהמצבר מתחמם הוא מתפקד טוב (בדרך כלל מצבר מתחיל לזייף בחורף. אם עברת את החורף, כנראה שתעבור גם את הקיץ). בנוסף, כשהמנוע קר, העומס על הסטרטר יותר גדול ולכן צריכת הזרם יותר גדולה.
ההצעה לגשת לחשמלאי היא ההצעה הנכונה ביותר. אבל לפני כן, נקה את כל שאריות התחמוצת והקורוזיה. לא רצוי שיישארו.

שנית, כדאי שתחליף את נעל הכבל של המינוס. נראית אכולה וחלודה. דבר זה עשוי לפגוע ביכולת ההולכה גם אם המצבר טעון כמו שצריך. [את נעל הפלוס לא רואים אז קשה לי להשיב מה לגביה].

שלישית, בדוק את גובה המים בתאי המצבר, ואם אתה מוסיף מים, אתה צריך להשתמש אך ורק במים מזוקקים.

חן 1111

Active member
הייתי נכנס לחשמלאי שיבדוק שני דברים: את מצב המצבר, וכן אם יש זליגת זרם, כלומר אם יש משהו שפועל ומרוקן את המצבר בלילה כשהרכב נעול.

frankthe2

Active member
תודה לכולם
הלכתי לשני חשמלאים ושניהם טענו כי הטעינה בסדר אבל המצבר גמור, אז צריך להחליף מצבר.
התחלתי לברר מחירים לגבי הדגם המתאים למכונית שלי 60 אמפר 12 ולט
שנפ - שנה אחריות 460 ש"ח
שנפ שנתיים אחריות - 750 ש"ח
מקורי מזאדה שנה אחריות - 600 ש"ח
מקורי מאזדה שנתיים אחריות 850 ש"ח
וורטא - שנה אחריות 550 ש"ח
בוש שנתיים אחריות 500 ש"ח.
מה כדאי לי לבחור? מדוע ההפרשים הגדולים כל כך במחירים?

מ ש ה 53

Well-known member
תודה לכולם
הלכתי לשני חשמלאים ושניהם טענו כי הטעינה בסדר אבל המצבר גמור, אז צריך להחליף מצבר.
שנפ - שנה אחריות 460 ש"ח
שנאפ שנה 460
בוש שנתיים 500? לך על בוש.

חן 1111

Active member
תודה לכולם
שנפ - שנה אחריות 460 ש"ח
שנפ שנה אחריות זה מצוין. זה מה שהחשמלאי שלי שם וזה מחזיק לי בין 3 ל-6 שנים.
אבל בוש עם שנתיים אחריות, כמעט באותו מחיר, זה דיל יותר טוב נראה לי.
כל היתר זה די בזבוז כסף. לא הייתי משקיע

מ ש ה 53

Well-known member
שנפ שנה אחריות זה מצוין. זה מה שהחשמלאי שלי שם וזה מחזיק לי בין 3 ל-6 שנים.
אבל בוש עם שנתיים אחריות, כמעט באותו מחיר, זה דיל יותר טוב נראה לי.
כל היתר זה די בזבוז כסף. לא הייתי משקיע
ובכל זאת הערה? ברשותך. ברכב הקודם שלנו (PASSAT), היה מצבר בוש שהגיע מקורי עם הרכב.
המצבר התפגר לאחר כשנה וחצי. לטובת מוסך צ'מפיון ייאמר, שהמצבר הוחלף ללא תמורה במסגרת האחריות,
אבל אני מאד הופתעתי מכך שמצבר בוש גרמני מקורי התפגר בגיל כה צעיר.

ובכל זאת הערה? ברשותך. ברכב הקודם שלנו (PASSAT), היה מצבר בוש שהגיע מקורי עם הרכב.
המצבר התפגר לאחר כשנה וחצי. לטובת מוסך צ'מפיון ייאמר, שהמצבר הוחלף ללא תמורה במסגרת האחריות,
מצברי בוש שמשווקים בארץ הם בכלל לא בוש - הם וורטא. מצבר הוא מוצר די פשוט - שיכולות להיות בו תקלות מסיבות שונות. זה יכול לקרות במצברים של כל מותג, כי הבדלי האיכות האמיתיים די זניחים. מוצר פשוט, כאמור - לכן זה לא תחום שבו אני משקיע במותגים.

חן 1111

Active member
קורה שמצבר מסיים את חייו אחרי שנה וחצי. כל מצבר. בגלל זה לא צריך לשלם יותר על מותגים. לא המלצתי על בוש בגלל המותג, אלא בגלל המחיר הנמוך והאחריות.

frankthe2

Active member
שבת שלום לכולם!
בסוף הלכתי על בוש אחריות לשנתיים. נקווה שבאמת יחזיק את השנתיים שלו ויותר והכי חשוב שלא יעשה צרות . נקוה שנתראה ב 2023 ואולי מאוחר יותר בעניין זה...
תודה לכולם!

מ ש ה 53

Well-known member
שבת שלום לכולם!
בסוף הלכתי על בוש אחריות לשנתיים. נקווה שבאמת יחזיק את השנתיים שלו ויותר והכי חשוב שלא יעשה צרות . נקוה שנתראה ב 2023 ואולי מאוחר יותר בעניין זה...
תודה לכולם!
היה לנו כבר רכב שהמצבר המקורי חי בו מעל ל-4 שנים. יש מקרים ויש.

Kiapicanto1000

Active member
שבת שלום לכולם!
תודה לכולם!
משה53, מה הותקן בפאסאט בארץ? יש צרכני חשמל שהותקנו ברכב בארץ למשל עלוקה? אזעקה? וכד'...?

מ ש ה 53

Well-known member
משה53, מה הותקן בפאסאט בארץ? יש צרכני חשמל שהותקנו ברכב בארץ למשל עלוקה? אזעקה? וכד'...?
במקרה שלנו לא. לא הותקן דבר. האיבזור של הפסאט סיפק את חברת הביטוח ועל כן לא התקינו מעבר לו שומדבר. מזה מספר פעמים שרכשנו רכב חדש מתוצרת פולקסוואגן ולא נדרשנו להוסיף איבזורים.

Kiapicanto1000

Active member
במקרה שלנו לא. לא הותקן דבר. האיבזור של הפסאט סיפק את חברת הביטוח ועל כן לא התקינו מעבר לו שומדבר. מזה מספר פעמים שרכשנו רכב חדש מתוצרת פולקסוואגן ולא נדרשנו להוסיף איבזורים.
האם הרכב מגיע מהיצרן מאובזר באמצעי לאיתורו אם נגנב? זה רכב יקר וחשבתי כי רכב כזה מחוייב באיתוראן.
האם אין מצב שהותקן רק איתוראן/כספת/ וכד'

למעלה