התנסות בתוכנה

krekers

New member
התנסות בתוכנה

הייתי רוצה להתנסות בתחום של לימודי התוכנה כדי לדעת אם התחום מתאים לי. איך אפשר לעשות זאת ?
האם יש קורסים קצרים למי שמתעניין ? אם כן, איזה שווה לקחת ? יש דרך לנסות בבית ?
תודה מראש !

selalerer

New member
באינטרנט יש מידע על פיתוח תוכנה יותר מכל דבר אחר(חוץ מפורנו)

krekers

New member
אני מאמין שאתה צודק, אבל

מההיכרות שלי עם פורום תפוז, מדובר בקהילה איכותית של אנשים, שגם יכולה למקד אותך באוקיינוס הבלתי נגמר של האינטרנט.

selalerer

New member
אני מניח שאתה יכול להתחיל עם The Java Tutorial.

הוא מתחיל עם הסברים כלליים.
&nbsp
עוד אפשרות זה להתחיל ב-wikipedia בערך שפת תכנות ולשוטט קצת בערכים שיש משם קישורים, בלי יותר מידיי להתעמק, רק בכדי לקבל קצת יכולת התבטאות בתחום ולעשות טיפה סדר בראש.

פרסאוס

New member
בוא נגיד שאנחנו לא מכירים את כל האתרים

ללימוד תוכנה, היות וכמו שנאמר, יש לא מעט.
יש המון שפות ולכל אחת יתרונות וחסרונות. סלע הציע גאווה וזאת אפשרות מצויינת.
היא חינם, עובדת בכל אחת מהפלטפורמות הגדולות, יש לה כלי פיתוח חינם, קהילה ענפה והיא יחסית קלה להבנה.
בונוס, אפליקציות לאנדרואיד כתובות בגאווה (רק או בעיקר).
C# מהירה יותר ובעלת יותר אפשרויות. אבל למרות ששמעתי על תמיכה בלינוקס, עדיין לא ראיתי את זה עובד.
שפת תכנות היא רק אחד מהדברים שצריך ללמוד, אבל זאת יכולה להיות התחלה.
יש עוד שפות רבות למשל פייטון ורובי שהן דינמיות, עובדות על על אחת מהגדולות וקלות מאוד להבנה,
JAVASCRIPT שאין בינה לבין גאווה כלום לבד מהשם. גם היא שפה דינמית- לדעתי מעצבנת להתחלה,
אבל זאת רק דעתי וכדאי לך לבדוק בעצמך (וגם זאת רשימה חלקית).
&nbsp
מילה אחת על קוד שחשוב להפנים (תתפלא גם מפתחים מנוסים שוכחים את זה):
אין לו רגשות. במילים אחרות, תתנסה, תתעה ותטעה.
אין לך מה להפסיד כל עוד אתה לא מנסה למחוק את המערכת או מתעסק בנתונים אמיתיים.
זאת עצה שכל מתכנת צריך למסגר על הקיר (לפי דעתי).
לפעמים אנשים חוששים מלהתחיל משהו חדש. בקוד לא אמורה להיות בעיה כזאת. מקסימום תתרסק התוכנית.
גם מזה לומדים.

krekers

New member
אמרת: "שפת תכנות היא רק אחד מהדברים שצריך ללמוד, אבל זאת

יכולה להיות התחלה" - למה הכוונה ?

פרסאוס

New member
יש מתמטיקה, לוגיקה אלגוריתמיקה

ועוד כהנה וכהנה. אבל להתחלה, קצת "שלום עולם" ולוח הכפל ואחכ צאט בסיסי יכולים להיות נחמדים
&nbsp

krekers

New member
כמה שאלות:

ביררתי על קורסים, וישנו קורס קרוב אלי בפייטון. האם זאת תוכנה שטוב להתחיל איתה ? האם התנסות בה תיתן
לי טעימה טובה במה מדובר כשמדברים על שפות תכנות ? שאלה נוספת: כשמדברים על למידה של שפת תכנות,
איזה תואר יותר קשור לנושא - מדעי המחשב או הנדסת תוכנה ?

nocgod

New member
מה זאת אומרת קורס שקרוב אלייך?

פייתון היא שפת תכנות לא תוכנה ספציפית.
פייתון היא גם אחת מיני רבות שיכולות לתת לך טעימה על "מה מדובר כשמדברים על שפות תכנות", לא משהו שאני הייתי ממליץ להתחיל איתו, הייתי דוחף דווקא לכיוון #C או ג'אווה אבל על טעם ועל ריח...
בכל מקרה בתואר אקדמי לא לומדים שפות תוכנה, למען האמת כל מה שקשור לשפות תוכנה בתואר אקדמי דיי מיושן מבחינה טכנולוגית ודי מנותק מהעולם התעשייתי.
אבל הוא כן מקנה לך צורת חשיבה שלא כולם מצליחים לפתח בעצמם בלימודים עצמיים (או קורסים)

אולי עדיף שתמצא איזה כמה הרצאות, אולי איזה tutorial שיסביר לך איך להקים סביבת עבודה (IDE/editor+compiler/interperter), איך לעשות את התוכנית הראשונה של hello world
איך לקרוא קצת משתנים מהמשתמש, איך לעשות לולאות והתניות. במקרה הקיצוני, אם יש לך חבר שלומד באקדמיה, אולי תנסה להרשם באמצעות האימייל שלו ל dreamspark ומתוכו לגשת ל 3 חודשים חינם בpluralsight (מקור אדיר)

EyesToSee

New member
קורסים מומלצים נמצאים בקישור הבא:

https://www.edx.org/

בחר קורסים של מבוא למדעי המחשב עם אחת מהשפות: C, JAVA, והמלצה שלי, PYTHON.
המרצים מעולים, הקורסים ערוכים נפלא.
יש קורסים אחרים (מתקדמים יותר ) אם תרצה להמשיך אח"כ.

EyesToSee

New member
ישנם קורסים מצוינים וחינמיים ברשת, אבל...

אלו הם קורסים אונברסיטאיים, לא קלים (מניסיון), דורשים התמסרות והתמדה ולא פחות חשוב, ידע באנגלית.
אני ממליץ על קורסים שנכנסים תחת הכותרת של EDX.
קישור (עם הצעה בחזיתו): https://www.edx.org

למעלה