התנית המחאה

התנית המחאה

שלום לכולם השאלה הכללית: האם אפשר לכתוב על המחאה (שהיא, כמובן, למוטב בלבד) ״ל-X לשם כיסוי מלא של תשלום Y בלבד״ - כלומר שמי שמקבל את ההמחאה יכול לפדות אותה רק מתוך קבלת התנאי? האם צילום ההמחאה לפני מסירה יכול להגן עלי בעתיד מפני תביעות - כלומר, שעצם הפקדת ההמחאה מעיד על קבלת התנאי הרשום עליה? ועכשיו למקרה הספציפי: השנה העיריות בארץ לא מספקות הנחות בארנונה לזכאים (למשל לסטודנט כמוני). זה נובע מהמצב הפוליטי (אין תקציב וכו׳ וכו׳) והם אומרים שברגע שהם יקבלו הנחיות ממשרד הפנים הם יבצעו את זה רטרואקטיבית. הבעיה היא שאני יוצא לחו״ל, כלומר אני לא אהיה כאן כאשר יהיה אפשר להסדיר את התשלום. לכן אני רוצה להשאיר לשותפים שנשארים המחאה לטובת העיריה ע״ס הסכום הדרוש (בהסתמך על ההנחיות של שנה שעברה, גם אם יהיו הפרשים הם לא יהיו גדולים). אבל אני לא רוצה להשאיר המחאה בלי התניה, כי ברור לגמרי שיהיה ויכוח בכל הארץ על הריבית (העיריה שלי תרצה כנראה לגבות ריבית על התקופה הארוכה שבה לא ניתן היה לשלם וכנראה שיעברו כמה חודשים עד שהיא תוותר גם על הרעיון המעוות הזה), כלומר אני לא רוצה שהעיריה תוכל לקבל את התשלום אבל להמשיך לתבוע ממני תשלומים נוספים. ולכן אני רוצה להתנות את ההמחאה, ושהעיריה תחליט בבוא העת (עוד כמה חודשים) אם היא רוצה לקבל את התשלום בכפוף לקבלת התנאי או להשאיר את החשבון פתוח, אבל לא תוכל לעשות את שניהם (גם לקבל כסף וגם להשאיר את החשבון פתוח). ובכן השאלה היא, כאמור, מה המשמעות המשפטית של הוספת תנאי להמחאה, שהיא מיועדת ״אך ורק לשם כיסוי מלא של תשלום הארנונה לשנת 2006״. תודה רבה השותף של נועה

למעלה