התניות ופרסים

oriani777

New member
התניות ופרסים

שלום, ברצוני לשאול שאלה.. ילדיי בנות ה-5 וה-3 החלו בשנה האחרונה להיות סרבניות להרבה דברים וקשה מאוד לשכנע אותן לעשות דברים כגון:להתקלח,ללכת לישון,לאכול וכו' ולכן כל דבר צריך להתנות איתן פרס מראש לדוגמא: אם תכנסו למקלחת תקבלו שוקולד ,אם תלכו לישון תקבלו הפתעה גדולה. חשוב לציין שההתניות הן במובן החיובי כלומר שהבנות יקבלו פרסים אם יעשו את הדבר הנדרש ולא להפך-עונשים ודברים לא נעימים. אינני יודעת אם זו הדרך שצריך לנקוט על מנת להשיג את מטרותיי אך אינני מוצאת פיתרון אחר לגרום לבנותיי להתקלח/לישון וכו'.. האם שיטה זו נכונה ? מהי הדרך שצריך לנקוט ? תודה והמשך יום נעים טליה

שישים שניות על עונשים ופרסים...

שלום רב טליה עונשים ופרסים הם שני אשנבים/צדדים לאותה מטבע. גם בפרסים וגם בעונשים " בעל המאה הוא בעל הדעה" במקום לרתום לעשייה מתוך רצון ומוטיבציה פנימית הם מצמצמים את שיתוף הפעולה ומתנים אותה במוקד שליטה חיצוני. הם עובדים כמו אילוף ולא כמו חינוך. וכמו שאת מבינה אינטואיטיבית שפרסים אינם שיטה לעורר ולעודד לעשייה. בנוסף ולתשומת ליבנו, ילדים צעירים מסתפקים בשוקולד כדי להתקלח ובהפתעה גדולה כדי ללכת לישון. כלומר, הפרסים הולכים וגדלים. מה יהיה בגיל שמונה, עשר, שתיים עשרה? איזה פרסים הם יקבלו אז כדי לשתף פעולה עם משימות החיים. מה תהיה התמורה להכנת שיעורי בית? מה הם יקבלו כדי שיסדרו לבד את הילקוט? ... ... ילדים עולים על האפשרות שלהם לנהל מקח וממכר. היתרון הם משכללים את יכולת המשא ומתן שלהם. החיסרון : הם לומדים סחטנות. שמעי סיפור: באחת הקבוצות שהנחיתי בכלא אמר אסיר :" אני פרוטקשן למדתי מאימא שלי" למה אתה מתכוון? איך? שאלתי והוא ענה :" כל דבר היא היתה אומרת לי : אם... אז..." אם תתקלח אז תקבל עוגיה, אם ... בקיצור, נדמה לי שאיני צריכה להרחיב. נשאלת השאלה איך את פוגשת את הדברים עד כאן? אגב, שיטות חינוך עדכניות ומניבות (כולל תחליפים לעונשים ופרסים) נלמדים לעומק בקבוצות הורים. מה דעתך להצטרף לאחת כזו ולרכוש ארגז כלים משוכלל להתמודד עם אתגרי היום - יום? בברכה, עינת גבע

למעלה