התנהלות תלונה

SiteMap

New member
התנהלות תלונה

גם אם לא בדיוק נושא הפורום הזה, אשמח ללמוד מנסיונכם, במידה וקיים. לפני יעוץ עם עו"ד, אשמח לדעת קווים כללים ולא מחייבים כמובן :
רבה מראש
1. במידה ומוגשת נגדי תלונה במשטרה בנושא מסויים, לצורך העניין - הטרדה, ולי לא מספיק רק להסביר למשטרה מדוע לתלונה אין ידיים ואין רגליים, אלא אני מעוניין להגיש תלונה נגדית, לצורך העניין - בגין סחיטה, אשר כחלק מהסחיטה, הוגשה נגדי תלונה בגין הטרדה. האם יש פרוצדורה מסויימת, או פשוט לגשת בזמני החופשי למשטרה, להגיש תלונה באופן רגיל ? 2. במידה ואני אכן מגיש תלונה נגדית (בגין סחיטה), אני רוצה לצרף אליה גם את הנושא שהתלונה שהוגשה נגדי, מפוברקת, סתם מתוך סקרנות, מה הסעיף/ניסוח המשפטי של העילה הזו ? (תלונת סרק ? הטרדה ?) 3. במקביל, ברצוני להגיש תביעה אזרחית לבית משפט לתביעות קטנות בגין סחיטה, תביעה שבה אוכיח (בגיבוי מסמכים) את הסחיטה, ואתבע את הכסף שנלקח ממני חזרה. האם בית משפט לתביעות קטנות דן בנושאים הללו ? 4. בנוסף לכסף שאותו אתבע חזרה, אני יודע שבית המשפט לתביעות קטנות אינו שש לפסוק ם פיצוי בגין עגמת נפש, אך בכל זאת, אם לא אבקש - בטוח לא אקבל, ואם אבקש - אולי אקבל
כיצד ניתן בכלל לנסות לכמת את עוגמת הנפש ? (לא מדובר בהפסד ימי עבודה או משהו חומרי אחר שניתן לכמת). 5. האם עדיף קודם להגיש תלונה ואז תביעה אזרחית או להיפך ? ובאופן כללי - האם יש משהו חשוב שכדאי לדעת ?

תלונת סרק, תלונת נגד ולשון הרע

שלום, אתייחס להיבטים של שאלתך הקשורים בלשון הרע: תלונת סרק במשטרה מבססת במקרים רבים עילה לפי דיני לשון הרע. אנא עיין בתגובתי מהיום שכותרתה "תלונת סרק = לשון הרע?". בנוגע לשאר הנושאים אנא פנה לפורום פלילים. בברכה, עו"ד יוסי מאוטנר

למעלה