התנהלות בכיתה

yulilior

New member
התנהלות בכיתה

הבן שלי עלה השנה לכיתה א. המורה שולחת כל יום מייל שבו היא מפרטת מה הם עשו בכיתה ומה היה לשיעורי בית ואני רואה שהבן שלי כמעט ולא עושה כלום בכיתה והכל עובר לשיעורי בית.
בבית אנחנו משלימים את הכל ועושים גם שיעורי בית תוך זמן קצר ואני רואה שהוא יודע את החומר אז למה הוא לא עושה כלום בכיתה.
המורה אומרת שהוא באמת אוסטרנאוט וחולם הרבה ואני תוהה מה לעשות. עכשיו רק ההתחלה וקל יחסית לסגור פערים אבל מה יהיה בהמשך?

yulilior

New member
המורה לא מתרגשת

רק אמרה לעקוב אחרי החומר ושיעורי הבית. היא מנסה לשים לב אליו אבל עם 35 ילדים בכיתה אין סיכוי. נוסף על כך בגלל שהם יושבים בקבוצות , אזי אף אחד לא ממש יושב עם הראש לכיוון הלוח והם אמורים לסובב את הראש לכיוון הלוח - הבן שלי לא עושה את זה ומסתכל כל הזמן בחלון.
הוא ילד שקט ולא מפריע והרבה פעמים הוא מספר שהוא לא הבין מה צריך לעשות אז פשוט מאוד לא עשה כלום. (אמרתי לו שבפעם הבאה יגש למורה ויבקש שתסביר לו מה עושים- נראה מחר אם יעשה זאת).
בבית אנחנו מסיימים הכל תוך חצי שעה אבל מה הטעם של ללכת לבית ספר אם את הכל אנחנו עושים בבית אח"צ

ברלה10

New member
לבקש מהמורה להעביר את התלמידים לישיבה פרונטלי

זה ממש נורא ואיום הישיבה בקבוצות
הישיבה 'בחברותא' מעודדת דיבורים ותקשורת שבדרכ מפריעה להתנהלות של שעור שמנוהל על הלוח
פיזית מאוד לא נוח למי שיושב על הצד ולא מול הלוח לעקוב אחרי מה שקורה על הלוח
'מענין' כאשר היתה אסיפת הורים סידרו את הכיתה לא בקבוצות "כי זה לא נוח לדבר ככה למבוגרים"
העלנו את זה שזה גם לא נוח לדבר ככה לילדים
לשמחתנו הכיתה נשארה בשורות

נוRית

New member
לפי מה שאת אומרת, כנראה שהוא כן מבין משהו

ממה שקורה בכיתה, אחרת אני מאמינה שהיה לו יותר קשה להשלים בבית.
אולי כדאי להציע למורה להעבי\ר אותו למקום בו אין לו נוף החוצה מהחלון (=פחות הסחות דעת)?

want a baby

New member
אני חושבת שזה משהו שחייבים לטפל בו בהתחלה

זה לא משנה שיש הרבה ילדים בכיתה, ברגע שהמורה מודעת לבעיה היא צריכה (לדעתי) לשים לב מספר ימים ולראות מה מונע ממנו לסיים את המטלות שלו בכיתה.
קשה מאוד לטפל בזה מהבית ללא שיתוף מצד המורה לפי דעתי.

כן הייתי מנסה לראות אם בלי תיווך שלך מצליח לעשות את המטלות שנועדו לביצוע בכיתה. אם כן - חייבים לחפש סיבה למה לא עושה אותן (נוף בחלון מסיט את תשומת הלב או דבר מה אחר שמפריע...), אם לא - אז לנסות לברר איתו/עם המורה מה יכולה להיות הבעיה (אולי הישיבה שלא מול הלוח לא נוחה לו, אולי אפשר להעביר אותו לשולחן יותר נוח)

איזה כיף לכם שהכל מפורסם כבר, אצלנו זה עדיין בגדר הבטחות.

למעלה