התנהגות

katyg1

New member
התנהגות

שלום, אני אמא לילדה בת 3 , מאז שאמא שלי עברה לגור איתנו (עלתה לארץ) התנהגות של הילדה נהייתה בלתי נסבלת, היא יכולה להרים על סבתא יד, להגיד לה לכי מפה. אני מסבירה לה שלא מתנהגים ככה, שזה לא נעים לסבתא, וכלום לא משתנה אני מבינה שהיא עוברת התמודדות עם המצב החדש - סבתא בבית\ איך עלי להתנהג במצב הזה?

מאיו

New member
איך אמא שלך מגיבה?

הילדה בודקת גבולות ואותכם. סבתא צריכה לכעוס ולומר שלא נעים לה. תמשיכו להציב את הגבולות. זה יעבור. במקביל כדאי שסבתא תיזום משחקים משותפים ופעילויות יחד עם הילדה.

מאיו

New member
איך סבתא מגיבה?

הילדה בודקת גבולות ואותכם. סבתא צריכה לכעוס ולומר שלא נעים לה. תמשיכו להציב את הגבולות. זה יעבור. במקביל כדאי שסבתא תיזום משחקים משותפים ופעילויות יחד עם הילדה.

katyg1

New member
שאלה נוספת

אמא שלי בהתחלה הייתה מתעלמת, אחר כך כשראתה שאין שינוי התחילה לכעוס, ולהסביר שזה לא נעים לה. והיא עושה משהו (למשל מרימה יד) ומיד אח"כ מבקשת סליחה או אומרצ שזה משחק האם אני צריכה להתערב בכל פעם שאני רואה התנהגות כזאת או לתת לאמא שלי לעשות את זה?

אביבקיץ

New member
את צריכה להגיד משהו

למשל "כשאת פוגעת באמא שלי את פוגעת בי". או "לא נעים לי לראות התנהגות כזאת" או "אני לא מוכנה שבבית שלי ירביצו".

מאיו

New member
מוסיפה

קחי את הילדה לשיחה ותודיעי לה שאין הבדל בינך לבין סבתא והכללים בבית חלים גם מול סבתא. אחרי זה- תני לסבתא להגיב ו"לשבור את הראש" עם הילדה. אל תהפכי להיות כלי משחק בידיה.

RageBot

New member
את צריכה לומר לילדה שלך ככה

אם את צועקת על סבתא את לא מקבלת ממתקים/שוקולד/צעצועים וכו' וכו'. שהילדה תבין שדברים הם רעים, היא צעירה מכדי שבאמת תסבירי לה, היא יכולה לראות דברים רק בשחור ולבן אז תראי לה שהיחס שלה אל סבתא שלה הוא "שחור".

למעלה