התנהגות הגננת

בלזר

New member
התנהגות הגננת

אני אמא לתאומים בני שלוש ותשעה חודשים, לפני כמה ימים בני סיפר שהגננת שמה את אחיו בעונש והרביצה לו, כמובן שבקשתי מבני לספר לי מה קרה באותו יום בגן, הוא סיפר שהגננת אכן נתנה לו עונש כי הוא הציק לאחיו אך אמר שהרביצה לו רק לאחר ששאלתי אותו. אתמול חבר מהגן שלהם סיפר לאימו שהגננת סחבה את בני בחולצה ושמה אותו בעונש, שאלתי את בני והוא אמר שכך קרה. שאלתי היא: כיצד עלי לנהוג? מה עליי לעשות? האם עליי לפנות לגננת ישירות? הרי זה מובן שהיא תכחיש. אשמח לקבל תגובות. תודה

noa128

New member
לזמן את שאר ההורים

מיידית לפגישה, לבקש שיבדקו עם הילדים שלהם, ואז לפנות למשטרה. את יכולה כמובן להוציא משם מיד את הילדים, אבל אם המטרה היא לעצור את הגננת הזו ולהרחיק אותה גם מילדים אחרים - צריך הוכחות, ואני חוששת שעדות שני ילדייך לא תספיק (למרות שיש להניח שזה לא היה מקרה יחיד). הייתי מציעה להתקין מצלמות בגן, אבל לא יודעת איזה גן זה ואם לא דרושה הסכמת או יידוע הגננת בצעד כזה.

irisgh

New member
מה עשית בסוף?

הגננת היא בעלת הגן? גננת שכירה? אולי סייעת? זו שאלה של כמה הדברים הנעשים חמורים. אם הם חמורים מאוד להערכתך, אז אולי צריך לפנות לארכאות ואו להוציא את הילדים מהגן. אם הם לא מאוד חמורים לפי דעתך כרגע, (ואז את לא פונה לארכאות, ולא מוציאה את הילדים מהגן), אז בפירוש כן הייתי פונה לגננת. לאו דווקא מתארת תיאורים ספציפיים, אלא אומרת לה שילדים שונים (בלי לספר מי) סיפרו שהיא הרביצה וגררה את בנך בחולצתו. ושזה לא מקובל עלייך לחלוטין. עצם הידיעה שילדים בגיל הזה כבר מספרים, עשויה להרתיע אותה. בנוסף, שבחי את בנייך על שסיפרו לך. נראה לי חשוב לחזק אצלם את זה שלאמא באים להתלונן על דברים כאלה, כדי שלא יקרה שהם רואים או חווים ולא מספרים.

BELZER

New member
זה גן עירייה.

כרגע העדפתי לשוחח עם הגננת, עצם העובדה שהיא יודעת שהילדים מספרים הכל זה אכן ירתיע אותה, כמו שציינת. כמו כן התנהגות הילדים בסדר גמור והם אומרים שהם אוהבים את הגננת והולכים בכיף לגן. חשוב לזכור שילדים יכולים להוציא דברים מכלל פרופורציה וחשוב לברר את הדברים לעומקם וכמובן להמשיך ולעקוב אחרי התנהגות הילדים והגננת לפני שפונים לרשויות ולמשטרה.

למעלה