התנהגות בני נוער

bluearrow

New member
התנהגות בני נוער

כמידי חופש שוב, בני הנוער "המדהימים״, ״התורמים״ וכו וכו וכו מרשים לעצמם ואם מותר לציין גם ברשות הוריהם להטריד את מנוחת האנשים שחפצה נפשם בשינה, החופש מתחיל ותושבי רחוב אהוד נכנסים לכוננות, עד מתי בני הנוער ירשו לעצמם לצעוק מקצהו אחד של הרחוב לקצה השני, עד מתי ימשיכו לשתות אלכוהול ולשבור את הבקבוקים בפארק, כמה שכנים עוד יצטרכו לרדת ולהתחנן למעט שקט, תושבי הישוב הנכבדים נשבר לנו, נשבר לנו שכל מה שמעסיק אתכם הוא מה מתרחש בביתו של השכן, יש יחידה או אין, החנה את הרכב בחנייה או לא, כן חגר את הילד ברכב, כן זרק זבל במקום, תתעוררו , הילדים שלכם גדלים להיות כמוכם , תשאלו את עצמכם איזה טוב יוצא משיטוט ברחובות בשעות מאוחרות, קודם כל תסתכלו בפנים ותחשבו אם אתם בבית עוזרים לשמור על איכות חיים, לי אישית נמאס לישון בחלונות סגורים, אני קורה לכל תושבי רחוב אהוד , תפנו לוועד ותגרשו את עזרתו, תצאו לרחובות בלילה ופשוט תסלקו את הילדים האלה חזרה למעורה בה הם חיים, נמאס לשמוע שאין להם תעסקוקה , מבחינתי שידפקו את הראש בקיר כל עוד זה לא הקיר שלי, בברכת לילה טוב ושקט

מה שקורה בשבוע האחרון עובר כל גבול

והכי מצער שלמרות הקיץ הנורא שעברנו, נראה כי לאף אחד בוועד הנושא לא מדגדג. אף אחד מהרעיונות לפיתרון לא אומצו (כגון שוטר בשכר), האורות במגרשים דולקים עד השעות הקטנות של הלילה (הלילה דלקו עד 01:00), האלכוהול זורם והפרחחים מרעישים ברמות לא אנושיות.

אני מדברת איתכם על תיפוף עם מקלות, צרחות, מוזיקה מפלאפונים וניפוץ בקבוקים. לא פלא שאחרי שלא עושים כלום בנדון זה ממשיך לשריפת חתולים. מדובר ללא ספק בצרה הכי גדולה שישנה כיום בכפר רק שלצערי היא מפריעה רק לתושבי רחוב אהוד, הפסגה והאורנים ולא לשאר קובעי המדיניות.

אני מתקשרת למשטרה כמעט מידי ערב, ממתינה רבע שעה על הקו, מסבירה בנימוס את ההבדל בין אורנית לכפר האורנים, מועברת למוקד בנימין במישור אדומים ולבסוף אם מגיע שוטר אחרי שעה, הוא מעיר לפרחחים בנימוס והכל חוזר לקדמותו כעבור עשר דקות.

זה נמאס, הגיעו מים עד נפש ונראה לי שזה לא ייפסק עד שמישהו ייקח את הענינים לידיים בצורה זו או אחרת.

nene11341

New member
כמה עוד אפשר לבלוע

הגיע הזמן שמישהוא יעשה משהו כי אנחנו כבר מתגעגעים למגורים בעיר. כן כן, למרות שחיפשנו חיי "כפר" מה שקורה כאן זו פשוט הפקרות. אין הורים שיקחו אחריות, אין משטרה, אין חוק ובאמצע יש רק תושבים מיואשים שפשוט נמאס להם.

אשמח לשמוע את דעתו של רונן בנושא

תודה

trtb

New member
אל תתרידו את מנוחת הוועד הם טרודים

הוועד של הישוב לצערי עסוק וטרוד בדברים חשובים יותר שלדעתם פוגעים באיכות החיים של התושבים בישוב, בינתיים אנחנו בני ערובה של רחובות הפריפריה בישוב שמשחררים את ילדיהם שלוחי הרסן לעסוק ככול העולה על רוחם בשעות הלילה הקטנות, אני לתומי חשבתי שאחרי עניין החתול הורים יקחו קצת יותר אחריות אבל כנראה שזה לא מספיק.
יש כאן בעיה מערכתית ועד שוועד הישוב לא יפעיל את כל התותחים הכבדים שלו בדיוק כמו שהוא עושה בדברים אחרים וידאג לפעילות משטרתית בה תושבים ונערים יקבלו קנסות על הפרעת מנוחה זה לא יפסק, אני כאן קורה לכל ההורים תשמרו על הילדים שלכם קרוב , תנו לנו לישון בשקט ולכם ועד הישוב המכובד באמת , תפעלו , תפעלו במה שבאמת בוער ומציק, אל תתנו לימי החופש להיות לימי הסיוט של רחוב אהוד, ראוי לציין כי הרבה מהנערים הם תושבי לפיד ומודיעין שבאים לפה לעשות רעש בידיעה שכאן אין אכיפה , אולי רעיון הוא להעמיד את השומרים כדי לסנן את אותם נערים , אולי....
רק תעשו כבר משהו....

ושוב אותו הניגון

התאריך - 24/9 השעה - 24:00. הבן הקטן שלי מתעורר בבכי מהרעש. בחוץ, מעלינו (אנחנו ברחוב האורנים) האורות דולקים במגרש הכדורגל. השערים של בית הספר פתוחים לרווחה ובמגרש מתנהל משחק סוער של כדורגל בהשתתפות כעשרה פרחחים. מסביב מתגודדים עוד כחמש עשרה בני תשחורת ומרעישים עד השמיים. במשטרה מבטיחים שישלחו ניידת כשתתפנה. ולי נותר רק להקליד במחשב בייאוש....

bluearrow

New member
שקט בכפר , פיקציה או אמת

גם אנחנו סובלים . מוכן לרדת עכשיו למטה ופשוט בלי להיות בוטה מידי להחזיר את הפוחלצים להוריהם שגרועים לדעתי לא פחות מהם אם לא יותר, רק תשומת לב איך פתאום כל אותם אלה שבדרך כלל משמיעים קולם בפורום או ליתר דיוק לא מפסיקים להשמיע את קולם בפורום פתאום שותקים , הצער הגדול הוא שאף אחד מחברי הועד לא גר בסמיכות למוקדי ברעש וזאת הסיבה שהטיפול בנושא נמצא בשוליים. חבל , חבל שנבחרינו בוחרים להתעלם מסבל של חלק נרחב מתושבי הישוב, אך מה שעצוב לי יותר סה על ההורים שמלמדים ומגדלים דור שלוח רסן שאינו מתחשב בכלום מלבד צרכיו, אבל הורים אלתטעו , מה שאתם מבשלים היום תאכלו עוד כמה שנים, שנעריכם לא ישימו עליכם כלל ואז תכו על חטא ותשאלו איפה טעיתם, אני נותן לכם שירות, תתחילו להיות הורים מהיום...

moshes20

New member
יפה לכם לשבת ליד המקלדת ולהתלונן

לפני מספר שנים קבוצה מהכפר התנדבה למשמר האזרחי המשטרתי קיבלה סמכויות ומדים ואכפו בכפר עבירות תנועה ורעש. זה היה אחד הקייצים השקטים שהיו בכפר.

ואז קמו צדקנים והתלוננו על "משטרה כאן בכפר?" , "אתם מציקים לנו!" "אתם נטפלים לילדים שלנו" ועוד.. הגדילו לעשות הורים שאף הגיעו לעימות פיזי עם השוטרים.

הבעיה העיקרית הייתה לא עם התושבים הבריונים פורעי החוק (הכוונה למבוגרים ולהורים) אלא עם חוסר הגיבוי הטוטלי שקיבלה הקבוצה מהקהילה.

הקבוצה התפזרה ואנחנו נשארנו עם מה שאתם מתארים במסרים המתוסכלים שלכם.

אז במקום לשבת מול המקלדת להתלונן על הוועד (שהתחום הפלילי לא תחת אחריותו) ועל רונן ועל כל העולם, קומו עשו מעשה.
התנדבו למשמר האזרחי המשטרתי , לסיירת ההורים וכד' במקום ליילל למקלדת.

אין משטרה אחרת בכפר ואם יש אז היא מגיעה באיחור אם בכלל. מה אתם מצפים שיאכילו אתכם בכפית?

יש דרך לפעול (ואפילו חוקית)!
אז מישהו מכם מוכן להרים את הכפפה?

משה

trtb

New member
אם עבודתי הייתה מאפשרת זאת בטוח שהייתי חלק

לצערי אני עובד בעבודה שאינה מאפשרת לי להיות שותף פעיל להתנדבות כזו אך אני נותן לה את כל הגיבוי האפשרי, למרות הכל אני עדיין לא חושב שאני צריך לסבול מאזלת ידם של הורים, גם אם אני לא מתנדב זה לא הופך את שעות השינה שלי להפקרות, ולגבי הועד יש תחושה שהוא קובע מה תחום האחריות שלו, כמו שנלחמים בדברים אחרים שהם לא חוקיים ומפריעים הרבה פחות לאיכות החיים שישתמשו בכוחם מול הממסד לעזור לנו תושבי מרכז הישוב שסובלים .
רק שתדעו הפרעת מנוחה זה סמפטום לדברים אחרים פלילים יותר שעלולים להתפתח במהמשך הדרך...

vladimir10

New member
נכון ולא נכון

נכון שכאשר היתה פעילות של המשמר האזרחי. וחולקו קנסות - היה אחד הקיצים השקטים בכפר. מסקנה אכיפה עובדת.
לא נכון שהדרך היחידה להתמודד עם תופעות רעש וביריונות היא לעשות את הדברים לבד. כי על אותו משקל אפשר גם ללהתנדב לנקות את המדרכות המלוכלכות במקום מי שאמור לעשות זאת, וכו...
כאשר אתה מדבר על חוסר גיבוי מהקהילה. מה מבטיח שהפעם יהא הדבר שונה. - הרי ההורים הצדקנים ימשיכו להתלונן כי נטפלים לילדיהם.

צודק המלין על הוועד. מתבקש שהועד ינקוט פעולות שבאפשרותו לטיפול בבעיית הרעש.
יכול הוועד מתוקף היותו כזה ליזום מפגש עם בכיר במשטרה (מפקד מחוז ש"י, ו/או מפקד מחלק נוער למשל) ולדרוש את הנחייתם למפקד תחנת המחסום במודיעין עילית לתת עדיפות לטיפול בקריאות על הפרעת רעש מצד נערים בישוב ולבצע אכיפה (כולל קנסות ) במשך פרק זמן מסויים. בטוחני שלאחר שיינתנו קנסות למספר נערים תיפסק תופעת הרעש, ובמיוחד של נערים הבאים מחוץ לישוב ממודיעין או לפיד, כי הם יודעים שכאן שטח הפקר ואנחנו אכיפה.
רק לוועד יש גישה ומעמד ליזום מפגש ודרישה שכזו, בדיוק כמו שיזם אצל המועצה אכיפה בנושא יחידות הדיור, דבר שמתבצע בישוב ממש עכשיו. (מתבצע רק בישובנו מכל ישובי המועצה.) - וגם במקרה זה האכיפה עובדת.

נושא סיירת ההורים שאתה מזכיר הנו מס שפתיים ולא יעיל במתן פתרון לבעיית הרעש. ובוודאי שאינו יעיל לטיפול בנערים שמגיעים מחוץ לישוב.

alik romm

New member
התנהגות בני נוער

ראשית, חברי הועד כולל אני, לא הגיבו כי הם היו/נמצאים בחופשות בארץ ובחו"ל. כפי שכתבו רבים, הנושא הוא נושא חינוכי ממדרגה ראשונה ואני כתושב ואחרים רבים דואגים שילדיהם לא יהיו שותפים למעשי הרעש וההשתוללות. הנושא על סדר היום של ועד היישוב כבר תקופה ארוכה ולא נכון שאנו לא עוסקים בעניין (ללא קשר לרחוב שבו אנו גרים). הטיפול הוא לא פשוט. רבים מגורמי הרעש אינם תושבי הכפר ואסור לנו להרשות או לא להרשות את כניסתם ליישוב. פנינו בצורה מסודרת לרשויות החוק, קרי משטרה ותשובתם של קצינים בכירים שעוסקים בעניין היא שיש לפנות אליהם בעת התרחשות המפגע. המועצה או ועד הישוב אינם יכולים להטיל קנסות בנושאים כגון אלו. הדרך הכמעט יחידה שיש בידינו היא לטפל באמצעות ההורים באמצעות סיירת הורים או משמר אזרחי. לצערי, ההיענות לשניהם היא דלה. זהו לא מס שפתיים וגם קשה לי להאמין שאי אפשר לתרום יום בשנה למען העניין. ביישוב 500 משפחות ויכולים להיות שותפים גם גברים וגם נשים, כלומר פוטנציאל של למעלה מ- 1000 איש לטובת 200 יום בשנה.
אז במקום לצפות שמישהו אחר יעשה את העבודה, בואו נתכנס לטובת הנושא. ישנם תושבים שמוכנים לרכז את הטיפול בהקמה מחודשת של המשמר האזרחי. ישנה ועדת הנוער שמשוועת למתנדבים לסיירת הורים ובנוסף צריך להמשיך ולקרוא למשטרה כל יום מחדש.
ועד הישוב ידון בנושא הרעש פעם נוספת, גם בישיבתו הקרובה וכל מי שהנושא חשוב לו, מוזמן גם להגיע לישיבה, להעלות רעיונות ולהתנדב לפעילות.

ronpel

New member
שוטר בשכר -נשמח לקבל הצעה

מבדיקה שלנו אין אפשרות כזו . אם למישהו יש קשר ויכול להביא שוטר בשכר למספר שעות בסופשים -נשמח לעשות את.

למעלה