התנדבות?

La InoLviDable

New member
התנדבות?

היי :] נדמה לי שכבר שאלתי פה פעם שאלה בעניין, אבל הפעם חזרתי עם בסיס לחששותיי
לפני 4 שנים עברתי הקרנות בארה"ב כדי לטפל בגידול שמצאו לי בראש, שלפני שגילינו אותו הספיק לקחת לי את הראייה בעיני השמאלית. היום אני בת 17, מתפקדת כמו כל בנאדם אחר, ללא שינוי. הגידול עצמו התכווץ והתנוון מייד לאחר ההקרנות, ומאז אני במעקב והמצב יציב, והראייה נותרה כפי שהייתה לפני ההקרנות [כלומר, ראייה בעין אחת]. אולי אפילו יש מקום לציין שעם כל "מגבלות הראייה" שלי - אני נוהגת(!) ומתנדבת במד"א [כבר מדריכה]. אז, לאחר שהגעתי לצו הראשון, והרופא הראשי שם לא ממש ידע מה לעשות איתי [מאחר ואני מתעקשת לא לקבל פטורים ולהתגייס כמו כל אדם אחר, 5 שנים לאחר הגילוי והטיפולים.], הייתי כבר בשתי ועדות רפואיות. אצל נוירולוג שהסתכל על איזה מסמך וחתם שהכל בסדר בעצבים שלי, ואני רק צריכה ייעוץ של רופא עיניים, ואתמול - אצל רופא העיניים. הגעתי לשם, הוא ביקש ממני להתחיל לספר לו על ה"מקרה" שלי, ותוך כדי שאני מדברת, הוא הגיש לי מסמך לחתום עליו. כששאלתי אותו על מה אני חותמת הוא אמר שזה שחרור מהצבא, פרופיל 21 רפואי. הוא אמר שאלך להתנדב, ואלבש מדים כמו כל חייל אחר, אבל עם בעיה חמורה כמו שלי הוא לא מגייס אותי. לאחר שהתנגדתי מעט, וניסיתי להסביר לו שכשאתגייס, ימלאו חמש שנים לעניין, ואז מסתכלים על זה בעין אחרת, הוא הסביר לי שזה לטובתי, ואם אני ממש מתעקשת אני יכולה לחכות ל"חנוכת" חמש השנים, ולהגיש בקשה מחודשת [מה שאני מניחה שיוביל לכך שאתגייס בסביבות גיל 19-20
וגם את זה אף אחד לא מבטיח לי.]. עוד אפשרות היא לבקש מהרופאה המטפלת שלי לכתוב מכתב לרופאה הראשית של לשכת הגיוס, בו היא מפרטת את דעתה לגבי כך שאני כשירה לשרת במסלול סדיר כמו כל חייל אחר, ואז אולי ישקלו את העניין שוב [וגם את זה אי אפשר לדעת]. בקיצור, שאלתי היא - מהם השיקולים בלהחליט להתנדב במקרה הזה? כשדיברתי עם אחותי הגדולה, היא אמרה שאני צריכה לשמוח שיש לי את האפשרות להתנדב, ושזה מעמד שעדיף להיות בו, כי אני לא אהיה רכוש צה"ל ותהיה לי אפשרות בחירה גדולה יותר בתפקידים וכו'. אז מה באמת ההבדלים בין לשרת באופן סדיר לבין להתנדב? האם אכן אוכל לבחור תפקיד, או שהצבא ישבץ אותי לפי צרכיו? מהם ההליכים בעניין הזה? אשמח אם אקבל כאן תשובה, או שתוכלו להפנות אותי למקום שאוכל לקרוא בו על העניין. תודה

את ירושלמית?

בכל מקרה אני ממליצה לך לפורום התנדבות לצבא כאן בתפוז, הם ידעו לתת לך את כל התשובות, גם במאמרים ובקישורים שלהם יש המון מידע. כל הכבוד על הרצון, שיהיה בהצלחה

m1311

New member
לא יודע מה לגבי ההתנדבות, אבל...

אבל אני ממש גאה בך על שאת מוכנה לשרת בצבא מרצונך למרות שאת יכולה לנצל את הפטור שקיבלת מנוירולוג ולמרות הראיה, ולמרות כל מה שעבר עלייך. (בנימה צינית אני אספר שבמקרה היום בבוקר עשיתי בדיקת CT מוח, אבל אני לא ממש דואג כי גם הנוירולוג היה בטוח שזה כלום..אני אופטימי..) כל הכבוד! בתקווה שאנשים כמוך ירבו בקרבנו..

bitonano

New member
יש לי חבר שגם היה לו גידול סרטני

והוא יתגבר עליו והוא התתנדב והיום הוא צלם צבאי לאיזה עיתון צה"ל או משהו, משהו גבוה ואיכותי..

atypique

New member
את לא יכולה לקבל פרופיל "כשיר"

ולו רק מהסיבה היחידה... שהמקרה היחיד שבו ניתן לקבל פרופיל כשיר לשירות אחרי 5 שנים מרמיסיה (את מכירה בטח) הוא של סרטן "המטולוגי" בדם כמו לימפומה ולוקמיה. הגידולים המוצקים תמיד יעניקו 21, לא משנה אחרי כמה זמן. זה הסעיף, לפחות מהכרותי איתו... מה הבעיה להתנדב וזהו? אפילו עדיף, פחות זמן וסביר שיהיה אחלה של תפקיד...

varui

New member
שמעי אני מבין את

רופאה שהוא כתב לך פרופיל 21 כי הצבא לא רוצה להיתעסק אם נושאיין האלו או לקחת אחריות על אנשים שעברו כאלו דברים כי אם תהייה חיילת את תעלי הרבה כסף לצבא כי את תהייה אמורה להיות במעקב

אממ

מוזר לי,כי אני יודעת על מקרים קשים של סרטן ראש ש"התיישנו" [3 שנים מאז ההקרנה האחרונה]...וגוייסו כרגיל...[אמנם לא עם פרופיל גבוה, אבל בכז] את באמת צריכה לשמוח שיש לך את האפשרות להתנדב. לא יודעת אם זה מעמד ש"עדיף" להיות בו,אבל זה בהחלט לא גורע מהחוויה והסיפוק של השירות הצבאי. את כן תוכלי לבחור בתפקיד...אבל כמובן שזה תלוי במגבלות שלך...ואני מניחה שתקבלי זימונים כלשהם לאחר תחילת הליך ההתנדבות. הליך ההתנדבות לא קצר, מגישים בקשה להתנדב במדור פרט בלשכת הגיוס אליה את שייכת, אחראי המתנדבים מזמן אותך לראיון,שלאחריו התיק האישי שלך יטייל בלשכה כמה ימים [במקרה הטוב] עד שכל המדורים הרלוונטיים [רפואי ובריאות הנפש בעיקר] יחתמו שמבחינתם אין מגבלה לנדב אותך. לאחר מכן התיק שלך מועבר למקרפ"ר שם גם הוא עובר חתימות וועדות מסויימות ללא נוכחותך, עוברים שוב על המסמכים שלך,במידת הצורך יוצרים איתך קשר ומבקשים ממך חו"ד נוספת,לאחר שכל העניינים במקרפר מסתיימים,או שמאשרים לך גיוס, או שמזמנים אותך לוועדה אצלם במקרפר. גיוס מתנדבים הקרוב הוא בנוב'-שאליו מן הסתם לא תספיקי, ואוליי יהיה גיוס מתנדבים בדצמבר-הוא לא תמיד מתקיים [יש עוד גיוס,אבל אני לא סגורה באיזה חודש]. [זה הליך של כחודש-חודש וחצי עד שהתיק יחזור חזרה אל לשכת הגיוס אליה את שייכת]. לאחר שהתיק שלך חוזר אל לשכת הגיוס-הוא אמור להיות מאושר לגיוס...ייקח כמה ימים עד שייצבו אותך לגיוס...ואז תוכלי להתגייס
במידה ותחילטי להתנדב-שיהיה המון בהצלחה

למעלה