התנדבות

RotemVaad

New member
התנדבות

הוועד למלחמה באיידס הוקם בשנת 1985 וחוגג מעל עשרים שנות פעילות. אלמלא מערך המתנדבים שצומח וגדל כל העת, ספק אם היה שורד. מתנדבי הוועד עומדים לא אחת בחזית העשייה והיצירה. המתנדבים הם שמניעים ועושים למען הגשמת החזון והחלומות בכל יום ולילה. ההתנדבות חולשת על כל תחומי העיסוק בוועד, היא מגוונת, מאתגרת, מורכבת וממלאה סיפוק. מתנדבים ומתנדבות במגוון גילאים, תחומי עניין וכישורים שונים עם חלומות מרובים, העדפות מיניות שונות, הכשרה משתנה, וסיפורים רבים איתם הגיעו והפכו לחלק בלתי נפרד מהמשפחה... כל מתנדב ומתנדבת נפגשים לשיחה אישית עם רכז המתנדבים וביחד מגלים את תחום ההתנדבות המתאים, תוך שימת דגש רב מלבד על צרכי הוועד באותה עת, גם על הרצון והחלום אותו נושא המתנדב/ת כשמתגבשת בו/ה ההחלטה להתנדב בוועד למלחמה באיידס. הוועד מחפש כל העת מתנדבים נוספים אשר מוכנים לקחת חלק בפעילויות הוועד השונות ולהצטרף למשפחה שלנו. ההכשרה אותה עוברים המתנדבים מותאמת בהיקפה ובתוכנה לתחום ההתנדבות בו יעסקו. כל מתנדבי הוועד מקבלים סדנה ובה ידע מדויק ועדכני על HIV ואיידס, התנהגות מינית בטוחה, בדיקות איידס, הרקע שהוביל לגילוי המחלה, המהלך הקליני, אפידמיולוגיה, דרכי ההדבקה, שימוש נכון בקונדום, מגעים יומיומיים ובטוחים, הטיפול באמצעות הקוקטייל, הטיפול המונע, מחלות נלוות ותופעות לוואי. בסיום, מפגש עם אדם שחי עם HIV המשתף בסיפורו האישי. ישנה אפשרות ואף מומלץ לנדוד ולעבור בין הפרויקטים השונים, בהתאם לצורך, הרצון והעניין. מלבד ההכשרה מחויבים המתנדבים למפגשי עדכון והעשרה ומוזמנים למסיבת מתנדבים שנתית מפגשי כיף ושלל צ'ופרים... לפרטים נוספים אנא פנו לרכז המתנדבים בטל' 03-5613000 שלוחה 119 או באמצעות המייל [email protected]. על כך תודתנו נתונה מראש

נוביקס

New member
טוב שרק למתנדבים,לכל הפחות,יש מסיבה שנתית ../images/Emo6.gif

מזה זמן רב שאני מתרה ,מתריע בשמי ובשם -PWHIV\AIDS ,על חסך ח ב ר ת י עצום ומשווע עד מאוד ,למען PWHIV שבשמם,עבורם ובזכותם פועל הוועד. בכדי להרים מסיבה רבעונית עליזה יש צורך ברצון טוב ותו לא. כנראה שזה ברור שיש לארגן מסיבות למשרד, ב מקום לאנשים שלהם המשרד אמור לתת את המענה החברתי על בסיס שוטף ופשוט. די נלעג.
אבי

RotemVaad

New member
מסיבה

כמו שציינתי מספר פעמים בעבר, לשבת בבית ורק לבוא כל היום בדרישות - זה לא מה שיגרום לשינוי. אתם מעונינים במסיבה או אירוע חברתי אחר? הוועד מוכן לסייע במה שאפשר אך זה דורש גם הירתמות מצידכם וסיוע לקידום מטרה זו ומטרות נוספות חשובות אף יותר. מאז הפעם האחרונה שנושא זה עלה לדיון וביקשתי סיוע ממך ומחבריך בארגון המסיבה לא קיבלתי אף פנייה ממישהו שהיה מוכן לקחת חלק ולסייע בארגון האירוע. לעניין המתנדבים - אלו האנשים שנמצאים במרכז הבדיקות, בקו הפתוח, בסדנאות ההסברה בבתי הספר, במועדונים בלילה, בהוספיס בתל השומר ובכל מקום שבו אדם שחי עם HIV זקוק לתמיכה ולסיוע ועושים זאת בהתנדבות מלאה. לאותם אנשים שנמצאים בפעילות בכל שעה ובכל יום מגיע גם הרבה יותר ממסיבה.

replay4me

New member
מסיבה לנשאים

כזכור לך לפני חודשיים ניסיתי לארגן מסיבה לנשאים . בקשתי את עזרת הוועד בתשלום סמלי עבור הנשאים שידם אינה משגת לשלם , וכן בהפצת הענין לנשאים שאינם בפורום הזה . אך לצערי אתם בוועד נמצאים במרום מגדל השן שלכם ולא מוכנים לרדת לארץ על מנת לטפל ולעזור באמת לאלו שזקוקים לתמיכה החברתית . צודק ידידי נוביקס דיי ללעג של הוועד עלינו . הגיע הזמן שתתעוררו או שתוחלפו מידית .

RotemVaad

New member
שוב...

"ביקשתי את עזרת הוועד בתשלום סמלי..." - אל תנסה לארגן מסיבה בוילה כאשר העלות למשתתף היא מעל 100 ש"ח אלא תנסה לחשוב על פתרונות טובים יותר במיוחד כאשר מדובר על כספי תורמים שמבחינתם אירוע ראוותני שכזה אינו נחשב תמיכה חברתית. אני חוזר ואומר - בוא ותסייע במקום רק לדרוש כל הזמן. הוועד עושה מעל ומעבר והרבה יותר ממה שאתה חושב ויודע. אני מאוד מצטער אך אני לא מסוגל להבין ולקבל את הגישה של "מגיע לי ואני לא צריך לעשות כלום בשביל זה". אתה רוצה שינוי ושיפור? קח בזה חלק!

replay4me

New member
אשמח לקחת שיפור

אני מקים גוף שיקבל תרומות במקום הוועד . אני פועל במשרד הבריאות ובכנסת על מנת להקים גוף וולנטרי . ושהווא יקבל את הפיקוח המתאים . ולא חובבנים חסרי בושה ..

נוביקס

New member
רותם מאוד עצוב שטירון כמוך סבור שפלוני אלמוני

מבקש עזרה-שזה בפני עצמו לא אסון כי זו מטרת הוועד-אתה בעצמך נסמך על שולחנו של הוועד או על שולחננו וכן כל שאר ממלאי התפקידים. קצת ענווה או הבנה. כנראה שהתבלבלת ואתה מחליף את היוצרות.מי קדם למה,הנשאים או הועד ? מי נוצר למען מה,מדוע ולשם מה? אף אחד לא מתעלם מחלקו בעולם ולאף אחד ,גם לא ליושב במרומים יש מונופול על עשייה[אם היא קיימת כלל ואינה אשלייה ותו לא] לו עשית אתה מזער ממה שעשיתי כמי שאובחן רק לפני חודשים ספורים או מהחברים הטובים שהרימו קבוצת בוגרים -מגיל 25 LOL-שהוועד לא נתן דעתו עליהם,ומחזיקים אותה בעור שינהם ולבדם,היית מתחבא בפינה עמוקה. אל תנבח עלינו.בקשנו ארוע מסיבתי רבעוני או כינוס אחר,שהיזמה היא שלנו והשאר -פעם אחת בשביל הכיף של מ י שחיים עם זה-יבוא מכם. כנראה שזה הרבה מדי לבקש לפי הבנתך הנשגבת. לשבת "ולנהל "אתר רשת זה לא המקום האידיאלי ממנו יורדים על נשאים. כולנו באותה סירה ואל תשכח זאת לעולם.

RotemVaad

New member
נוביקס

כל עוד אתה לא מכיר אותי ויודע מה אני עושה ועשיתי או כל אחד אחר שפעיל בוועד, אין לך שום זכות לבוא ולתקוף את הוועד. אכן הוועד הוקם ע"י נשאים שרצו ליצור שינוי. מאז הקמת הוועד ועד היום חלפו יותר מ-25 שנה וכיום משום מה אנשים רבים בחברה הישראלית בכלל ונשאים בפרט הפכו להיות מאנשים שיוצרים שינוי בעצמם מתוך הבנה שזו הדרך להצלחה בחיים - רוחנית וחומרית - לאנשים שמצפים שכל מבוקשם יוגש על צלחת זהב ללא כל תמיכה וסיוע מצידם.

נוביקס

New member
ואתה בוודאי לוקח קרדיט על אלו שלפני 25 שנה

עשו ואתה עדיין חי בעבר הזוי או שמישהו למעלה מחייה אותו עבורך? מה הסיפור שלך או של מי ששלחך? זה מה שיש! או זה מי שישנם ,תתמודד ילד או שתפרוש אם אינך מכיר באנשים כאן ועכשיו שחוזרים ומטיחים את המציאות |האיומה" של רצונם בשמחת-חיים בפניכם... קרא שוב את דבריך האנאכרוניסטיים ואת דברי אודות קיום הווי -כעת-פה ועכשיו. אלו האנשים.זו המציאות,אלו העובדות! אתה רוצה לנגח ראש בקיר ביחד עם שולחיך.יבושם לך.אני סיימתי.תמשיך להשמיע קולות נהי ותלונה ואי-קבלת המציאות. אתה בוודאי היית רוצה שכולנו נעלם לנו לנוחות האג'נדה שלכם[מהי?] ולנוחיות ההתרפקות על העבר של מישהוא שבודה מדמיונו? על מה אתה מדבר בכלל ינוקא? יש רק אנשים בהווה ולא מעניין בכלל העבר.הוא מת ביחד עם אנשי העבר [או אלו שחיים ומתים להחיותו]. או שגם את זה קשה להבין בפוסט ניואייג' שלכם או של מי שמציב אסטרטגייה מתה של עבר מת עם אנשים שמתו. האנשים חיים פה ,נושמים ועושים מה שלאל ידם וכל הכבוד להם ואיני מדבר עליך אלא על PWAIDS היום שאינם רוצים דוגמאות מתות אלא חיות ועל קבלת המציאות כ פ י ש ה י א מבלי לטאטאה מתחת לאצטלת ועד. רק טוב וברוך שפטרנו.

replay4me

New member
חברים יקרים אנא השמיעו את קולכם כאן !../images/Emo202.gif

|אנשים יקרים אנא הביעו את דעתכם לעניין כאן בפורום . האם אתם מרוצים מהוועד ומהטיפול שלו בנו הנשאים . ? ואני לא מדבר על העבר !! אני מדבר על המציאות שלנו כיום . על כך שאני משוועים לתמיכה חברתית ולמסגרת שרק שלנו על מנת שנכיר אחד את השני גם בפנים .. ביחד כולנו אולי נצליח לגרום לשינוי ... נוביקס חיבוק| אוהב אותך !!

pozpaz

New member
היו כבר מסיבות נשאים בעבר..

וממה שידוע לי, לפחות לי באופן אישי, לא נדרש דבר מלבד להגיע!!! עושה רושם שברגע שאבינוף עזב - הוא לקח איתו את האכפתיות, אנושיות, יוזמה, יכולת, אהבה, חוכמה, מקצועיות וכל מה שרק אפשר עוד לחשוב עליו. ורותם ועד - גם אם אתה צודק בחלק מממה שאתה אומר - הגיע הזמן שתפסיק כל הזמן להתנצח ולהשתלח ולהאשים אחרים באוזלת ידך!... יש בך משהו מאוד יומרני, מאוד מתנשא - על מה? אלוהים יודע.. הגיע הזמן שתקרא את ההודעות פה ובמקום להתגונן - אולי תבין שחלקן מאוד צודקות ויכולות לגרום לך לטיפה ענווה ושינוי לטובה. ורגע לפני שאתה מתכוון להיכנס להתנצחות איתי - תחשוב על זה טוב טוב!!!!

RotemVaad

New member
pozpaz

הכעס במה שנאמר לא היה מופנה אליך - אתה כן באת ורצית לפעול כדי להזיז דברים וסייעת כשהיה צריך. אוזלת ידי? התפקיד שלי בוועד הוא הסברה לגייז ולא תמיכה חברתית אך למרות זאת בדברים שאני יכול לעזור אני עושה כל מאמץ אפשרי. אין לי שום כוונה להתנצח איתך וחבל שאתה משתמש בטון כזה מאיים.

גבר שקט

New member
לריפליי ונוביקס

הי חבר'ה אני מאד מבין את צעקתכם והיא מהדהדת לי בראש. אני גם חושב שחסרה פעילות חברתית לנשאים, הזדמנויותלהפגש, להכיר, לחלוק, להתאהב ועוד ועוד. עם זאת, לאור חליפת הדברים הקשים שהטחתם ברותם פניתי לאתר הועד למלחמה באיידס כדי לראות מה מטרות הארגון. ב'אודות' מסמן הועד 3 מטרות: - עצירת המחלה ומניעת התפשטותה, - הגנה וקידום על אינטרסים של נשאים בארץ, - העלאת חשיבות הנושא ומודעות בפני הציבור. עד כמה שאני מבין מהדברים, נושא רווחת ובידור הנשאים בארץ אינו בסדר יומו של הוועד. ניתן לדון אם הועד עושה את מלאכתו נאמנה לגבי מטרותיו ואין לי כלים לבדוק זאת - אך כנשא אני זכאי לקוקטייל מצוין חינם מהמדינה, אני יכול לקבל יעוץ נפשי ומשפטי חינם מהועד, אני משתתף מידי שנה בכנס נשאים, אני כותב בפורום זה שהוועד הקים, אני זכאי מידי פעם להנחות למסיבות שהועד מצוי עימן בקשר (ואני לא מנצל זאת), יש לי אפשרות ללכת לחוגי פסיכודרמה, צילום, מודעות ועוד. בנוסף לכך, אני חושב על מתנדבים של הועד שעלולים לקרוא את חליפת הדברים כאן ולהסיק כי נשאים הם כפויי טובה. פעילותם של המתנדבים חשובה ואני רוצה לחשוב עבורם כי היא מתגמלת רגשית. דברים קשים כמו שכתבתם לא מסייעים להם, אני מעריך. אני לא מכיר את רותם ואינני יודע מה פועלו אך נוביקס - בחיאת רבק - אל תתנשא עליו. תמיד תוכל להציע את מועמדותך לתפקיד שלו ולעשות את הדברים כפי שאתה מבין. רותם הוא בעל התפקיד כרגע ואני מאמין שהוא עושה את המיטב שהוא יכול במסגרת המגבלות המפורסמות של הועד. קריאות כמו 'ילד, 'ינוקא' וכו' אינן במקומן ורק מזיקות הן לנשאים כולם והן לכבודך. ההתנצחות אינה במקומה, בעיניי. אם כל כעסכם הוא על קיומה של מסיבה כזו או אחרת בתדירות כזו אחרת - אז מצבנו מעולה!!! שלכם באהבה, דרור

דרור..ומה עם משהו בשביל הנשמה..??

נחמד שציינת את שלושת מטרותיו העיקריות של הוועד,ואין לי ספק שבכל אחת מהמטרות הנ"ל הוועד עושה עבודה טובה.! בכל מה שקשור להגנה וקידום אינטרסים,עצירת המחלה והתפשטותה.. וכו.. אך יחד עם זאת יש עוד מטרה שחשובה לא פחות..והיא איכות החיים של הנשא עצמו, חיי היום יום שלו..!! ואיך בדיוק נשא חדש (או לא) משתלב בחיים "רגילים" למרות הנשאות .. איך נשא יוצר קשר עם נשאים אחרים נפגש,מכיר,ומבין בעצם שהוא לא לבד בעולם הזה..!! (וזו לא חייבת להיות מסיבה..!!) כל סוג של מפגש יהיה מבורך.. התמיכה החברתית מאוד חשובה.! וכדאי שנעלה (או נוסיף) מטרה זו לבין ראשוני סדר העדיפיות של הוועד..!! נ.ב נוביקס וריפליי.. אתם יודעים,ש"השידוך" הזה עם הוועד הוא לא חתונה קתולית ותמיד אפשר להרשם כחבר בוועד (כמו שעשיתי) להצביע ולהשפיע בבחירות הבאות... אני לא חושב שאם תוציאו ת'תיסכול כאן זה יעזור במשהו..

למעלה