התנדבות עם מדים

התנדבות עם מדים

שלום מה התהליך להתנדב עם מדים האם אני יכול להתנדב עם במשמר אזרחי של השכונה והאם אני מקבל את המדים רק בשעת משמרת או שאני קונה אותם?

התנדבות על מדים היא במסגרת מתמי"ד

מתמי"ד - מתנדב במדים אשר מתנדבים ביח"מ (יחידות מיוחדות). אם אתה מעל 19 - 20 בשירות צבאי אתה רשאי להתנדב ליח"מ ולהיות על מדים. קורס מתמי"ד אורך כמה שבועות (תלוי איזה קורס) ובסופו אתה מקבל תעודת מעט שונה (דומה מאוד לתעודת שוטר) ואתה מקבל את המדים חינם.

Super Go

New member
התנדבות במדים ומתמי"ד

מתנדבי מתמי"ד הם אוכלוסיית מתנדבים שמתנדבת באגפים שונים במשטרה (בעקיר מקצועיים), שלפני ההתנדבות בהם הם צריכים לעבור קורס של מספר חודשים והכשרה מתאימה. ישנן יחידות שונות ותנאי קבלה שונים: מתמי"ד סיור - לתפוס מקום שני בניידת סיור, במקום שוטר, יכול להתנדב לכך מי שמלאו לו 19 ולפחות שנה בצבא. ית"מ - יחידת התנועה של המתנדבים, לתפוס מקום שני בניידת תנועה או להוציא ניידת תנועה ביחד עם מתנדב נוסף ובמהלכה לרשום דו"חות, מגיל 19 ולפחות שנה בצבא. ימע"ר - יחידת למניעת עבריינות, התנדבות לבילוש, מגיל 21 ומעלה. ימע"ן - יחידה למניעת עבריינות נוער, התנדבות ליחידת הנוער, מגיל 21 ומעלה. שיטור ימי ויחידות מקצועיות נוספות - בד"כ מגיל 21 ומעלה וצריך תעודת מקצוע מסויימת (או משל רישיון לסירה). לפני שאתה יכול להתנדב להתנדב בניידת או ביחידה שבחרת, עלייך לעבור קורס יח"מ בד"כ בן כ-3 חודשים, מתקיים מפגש פעם בשבוע, בו אתה לומד למלא דו"חות, סמכויות וכו', ובסופו אתה גם עובר מבחן. לאחר מכן אתה מקל תעודת פלסטיק (במקום התעודה הורודה של המשא"ז), ונקודות (דף נייר רשום מה אתה צריך לקבל) איתו אתה הולך ל H&O מגיש להם את הדף והם נותנים לך סט מדים.

יוני43211

New member
אגב למי שלא יודע...

בס"ד מי שמועניין לתנדב ליח"מ ולא מתנדב קלאסי חייב לתנדב לקלאסי לפחות 24 חודשים בפועל ואחר כך להגיש בקשה ליח"מ למב"ס וזה לרמק"מ רובע וזה לרמק"מ תחנה שיוך ויעבור ועדת קבלה ליח"מ ומי שנפסל מיח"מ באופן מיידי נפסל מקלאסי ... יוני צוות הרי השוף

יוני43211

New member
טני מביא מהמקורות

בס"ד עודבה סגל מתנדב בבסיס בחיפה שהתנדב 10 שנים ונרשם לקורס יח"מ ואחרי שלא עמד בדרישות לועדת קבלה נפסל מהמשא"ז העניין בדוק !! ברמת רפ"ק ורמק"מ אני מציע לכולם לבדוק את זה .... יוני צוות הרי השוף

אלעד 602

New member
תלמדו ממישהו עם ניסיון

אני מתנדב משא"ז כמעט ארבע שנים ועשיתי קורס יח"מ בגיל 19 וחצי לאחר יותר משנה בצה"ל (יומיות כבוד :) ) אם אתם רוצים לדעת יותר תשאלו את בן הוא כמו פקסמיליה :)

למעלה