התנדבות לצה"ל

• פותח הנושא DGE
  • פורסם בתאריך

DGE

New member
התנדבות לצה"ל

בנובמבר שעבר הגעתי לצו ראשון בבקו"ם כששמה עשו לי את הבדיקות הרפואיות ונתנו לי פרופיל 21 (שכבר היה ידוע לי מראש בגלל ה"מחלה" שלי). בגלל שאני רוצה להתנדב קיבלתי זימון לועדה רפואית שהייתה חודש מאוחר יותר כששמה אני אמרתי שאני רוצה להחזיר על הפטור שלי לצה"ל ולהתנדב. קיבלתי פטור זמני ומכתב התנדבות שאני שולח בחזרה כדי להצהיר על כוונתי להתנדב ולראות אם אני מקבל אישור על זה (כשאת זה אני צריך לקבל עוד חודשיים). עכשיו ממה שהבנתי מי שמתנדב יש לו כל מיני פטורים כמו במקום טירונות רגילה עושים השתלמויות, אין תורנויות, אין שמירות, ועוד כל מיני שטויות. אבל עכשיו שתבינו ואני תכף אגיע לשאלה שלי, הבעיה הרפואית שיש לי היא "מחלת" הגושה, עכשיו למה אני אומר "מחלה"? חסר לי חומר בגוף (אנזים אם זה משנה..) שאני צריך לקבל פעם בשבועיים באינפוזיה ע"י רופא שמגיע אליי הביתה (ואולי עד הגיוס שלי שיהיה שנה הבאה אני אוכל לקחת כדורים במקום האינפוזיה). אני עושה בדיקות רפואיות כל חצי שנה-שנה והמצב הבריאותי שלי נמצא כמצוין, אני עושה המון ספורט כבר שנים (גם ריצות וגם חדר כושר), מרגיש מעולה, אין לי שום בעיות או מגבלות, להפך מצבי טוב יותר מאשר של הרבה אחרים. אז בגלל כל הדברים האלה ובמיוחד בגלל שאני מאמין שכמו שכל אחד עובר את הדברים הקשים בגיוס אז גם אני צריך לעבור, גם אם זה אומר לקרוע ת'תחת בטירונות, בתורנויות, בשמירות וכו', ולכן אני לא רואה שום סיבה שיהיו לי פטורים על הדברים האלה, מה שאחרים עושים אין לי בעיה לעשות בעצמי. ולכן כאן אני שואל אם אני יכול לוותר על הפטורים האלה ולשרת כמו כל חייל נורמלי? עכשיו הדבר השני, נלך רחוק יותר, האם אני יכול לבטל את הפטור לגמרי, ולמה אני מתכוון לגמרי? לא להתנדב, להתגייס, וגם אם זה אומר לקבל פרופיל 97 (שזה בעצם מה שמגיע לי..) ולהיות קרבי, האם זה אפשרי להיות בקרבי? כי אני אגיד לכם מה, אני שומע כל פעם משהו אחר, פעם אחת הרופא שלי אומר לי שאין לי שום סיכוי ללכת לקרבי גם אני רוצה, ומצד שני המדריך שלי מ"עמית לכושר" אומר לי שאם אני באמת ממש ממש רוצה להיות קרבי אז אני יכול להילחם בשביל זה וגם להצליח לשכנע את הצבא. ד"א אני כמעט בן 18 (בדצמבר)...

snail1

New member
דבר ראשון- יפה על המוטיבציה!!!

אין הרבה אנשים כמוך! בקשר לפטור- אני פשוט חושבת שהצבא לא רוצ להתעסק בזה. הוא לא רוצה להיות אחראי אם בגלל תרגול או פעולה מסויימת תפסיד את האינפוזיה פעם בשבועיים הזאת. אממ מותר אולי לשאול אם יש תופעות לוואי לאחר מכן? אולי גם עם זה הוא לא רוצה להתעסק.

DGE

New member
דבר ראשון - תודה! :]

ממממ מה אני אגיד לך, תראי, בואי נאמר ככה שאם לא מקבלים את החומר הזה שחסר שלי זה יכול לגרום לפגיעה בפעילות הטחול, הכבד, מח העצם, והעצמות, אבל כל עוד אני מקבל את החומר ברור שאין שום סיבה שבעולם שיקרה לי משו, כי ככה הוא פשוט לא חסר לי. אבל מה אני אגיד לך, בחיים לא קרה שלא לקחתי את החומר יותר מ3 שבועות (במקום שבועיים) ולא נראה לי שצריך לקרות משהו גם אני לא אקבל אותו אפילו חודש או אולי יותר, לא בדקתי את זה. ות'אמת שאין לי מושג בכלל איך זה הולך, ממה שהבנתי כל עוד אני מתנדב (זאת אומרת נחשב אזרח) החומר הזה (שהוא גם מאוד יקר) ממומן ע"י סל התרופות (של המדינה..), ככה שאם אני אתגייס ואעבור לרשות הצבא אז אני לא חושב שהצבא היה רוצה לקחת נטל כזה של מחיר החומר כי עכשיו הוא צריך לשלם אותו בעצמו. עכשיו השאלה אם אולי אפשר לשלב בין לבין, זאת אומרת להתגייס כרגיל אבל להמשיך לקבל את החומר או אולי אפילו לעשות הפסקה של 3 שנים.. אז זאת בעיה כי אני באמת לא יודע מה אפשר לעשות...

DGE

New member
המשך..

או פשוט באמת להתנדב, אבל לשרת איפה שאני רוצה ובלי כל הפטורים הנלווים (טירונות אחרת, בלי תורנויות ושמירות, קיצור השירות הצבאי וכו'..)

DGE

New member
הקיצר בואי נאמר ככה

שקודם אם אני אדע בכלל אם אני יכול ללכת לקרבי אם כן אז לפחות זה יתן לי קצת כיוון...

snail1

New member
אמממ תנסה להעלות פרופיל.

זה הצעד הראשוני. אם תצליח להעלות פרופיל והוא יהיה עורפי- תהיה בתפקיד עורפי עם כל הדברים הרגילים הנלווים. פרופיל קרבי (למרות שאני לא מאמינה)- שוב, אותם דברים. אם לא תצליח להעלות את הפרופיל ותתנדב, תיאלץ להיות כמו שאר המתנדבים לצערי... אני אומרת תעלה את הפרופיל! תילחם על זה!

DGE

New member
אהא... אבל איך אני אמור להעלות

את הפרופיל? כי פשוט המחלה הזאת נכנסה אוטומטית בקטגוריה של הפרופיל 21... :/

snail1

New member
יש מצב אולי

שהרופא שלך ייתן לך אישור שאתה יכול לעשו כל פעילות ואף פעילות ספורטיבית מאומצת למרות המחלה? ואולי שהפעולה של האינפוזיה זמנית ובלי תופעות לוואי, ולכן זה לא פוגע בתפקוד שלך? שתוכל לעשות את זה בזמנך החופשי בסופי שבוע ועל חשבונך?

DGE

New member
../images/Emo208.gif אז אולי בכל זאת מישהו...

יודע אם מתנדב יכול לשרת בקרבי?

פרופיל 97 לא מגיע לך

כל הכבוד לך על היכולת ועל שמירה על איכות החיים הגבוהה שלך. עם זאת, המחלה שלך כן מגבילה אותך (ולראיה האינפוזיה שאתה מקבל אחת לשבועיים) ועל כן לא תוכל לשרת בתפקיד קרבי (מה יקרה אם תצטרך לסגור 30 באיזשהו מוצב בחירבתא? איזה רופא יגיע לשם?) בכל מקרה פרופיל רפואי נקבע על סמך יכולת רפואית פיזית. היכולת הרפואית הפיזית חסרה לך בגלל אותה מגבלה שקיימת, אני לא מאמינה שיש איזשהו רופא שתצליח לשכנע שאתה מסוגל לשרת בתפקיד קרבי (גם אם אתה ממש ממש רוצה) אז עם כל הכבוד למדריך שלך בעמית כושר, לא משנה כמה תנסה, פרופיל קרבי יעשה לך רק נזק. המחלה שלך אינה מחלה פשוטה והסכנות בה הן ממשיות, להפסיק טיפול רפואי עלולה לגרור נזק בלתי הפיך לגוף. כל הכבוד לך על המוטיבציה אבל אתה צריך לזכור שהבריאות שלך קודמת לכל. בכל הנוגע להתנדבות, כפי שכבר אמרו לך, פנה לפורום התנדבות לצה"ל כאן בתפוז, הם יוכלו לעזור לך בנוגע לכל תהליכי ההתנדבות.

DGE

New member
מממממ ואולי..

להצליח לשכנע רופא לחתום שאני יכול להסתדר בלי בעיה גם אם אני לא אקבל טיפול חודש או חודשיים...? ואז איכשהו?..

אף רופא לא יסכים

אף רופא לא מעוניין בתביעת רשלנות על הגב שלו. המחלה שלך אינה פשוטה, היא מחלה מסוכנת שללא טיפול מתאים עלולה להרוג. אז עם כל הכבוד למוטיבציה שלך הבריאות שלך יותר חשובה, נסיון לשכנע רופאים לעשות דברים שכאלו הינה תוצר של טיפשות בלבד. אתה יכול להתנדב לאחלה תפקידים בצבא, השאלה היא כמה אתה מתעקש. בפורום התנדבות יוכלו להסביר לך על זה בדיוק. אך כקרבי לא תוכל לשרת. קח את עצמך בידיים, חשוב בהגיון, שירות צבאי שמתאים לפרופיל שלך יכול להיות מהנה לא פחות ותורם לא פחות.

DGE

New member
אוקי אז נאמר ש..

אני יכול לשרת רק כג'ובניק איפה אני יכול למצוא איזה תפקידים אני יכול לעשות מבלי לחכות עוד כמה חודשים עד שיתנו לי תשובה? ודבר שני, האם אני יכול לוותר על כל הפטורים שקשורים לתורנויות, שמירות ואפילו גם לטירונות עצמה (שבמקומה אני אמור לעבור השתלמויות על הצבא...)

זה לא השתלמות

זה נקרא טירונות מתנדבים. כפי שכבר אמרתי מספר פעמים. פנה לפורום התנדבות לצה"ל, שם נמצאים בעלי הידע הרב ביותר בנושא. להבנתי קוצר בתקופה האחרונה תהליך ההתנדבות לצה"ל, הם יוכלו להדריך אותך שלב שלב בכל הנושא ואף לכוון אותך לתפקידים רלוונטיים.

clutch

New member
גושה

אם אתה נזקק לטיפול אנזימטי, אז אתה מקבל אוט' 21. אם אתה מסתדר בלי, אתה יכול לקבל גם 45. שים לב שאתה לא בריא, והטיפול האנזימטי עדיין לא הופך אותך לכזה. ד"ש לדר' איין

למעלה