התנדבות לחפירות ?

Eladf2

New member
התנדבות לחפירות ?

היי אחד החלומות שלי בילדות שלי היתה להיות ארכיאולוג אז חשבתי שאולי לפחות אני אוכל להתנדב בחפירות האם צריך נסיון בחפירות ? ראיתי בלוחות 2 מודעות, אלה כל האפשרויות שיש ? האם אפשר להתנדב\ להתחייב רק ליום אחד ?

זו דרך נהדרת לחוות את התחום

יש חפירות בהן מקדמים בברכה מתנדבים, גם ללא נסיון ולזמן קצר. בחפירות אחרות מעדיפים להימנע מכך ממגוון סיבות- זה יכול להיות הצורך בביטוח למתנדב, מחסור בכוח אדם שילמד ויפקח על הלא-מקצועי וכו'. כדאי לשאול בכל מקרה. יסכימו - תגיע. לא יסכימו - תשאל אם אפשר לפחות לבקר. אני מציעה לך לנסות להצטרף ליום מיום אחד. ביום אחד לא תספיק להיכנס לעובי הקורה. לא ממש להבין מה קורה, להשתלט על טכניקת העבודה, להתרגל בכלל לעבודה הפיזית ולהשכמה המוקדמת (אלא אם כן אתה מורגל בזה), להבין את המונחים ולהתבשם מהאוירה. כשהייתי בתיכון התחלתי להתנדב לחפירות (והמשכתי עד לתואר השלישי. זו חופשה מצויינת) ותמיד התקבלתי בברכה. אם אתה לא מוצא עכשיו, חפש לקראת הקיץ, בו מתקיימות בדר"כ יותר חפירות. אתה יכול גם ליצור קשר עם רשות העתיקות ולשאול אם באזור שלך יש חפירה והאם תוכל להתנדב.

Lakedaimon

New member
ניתן ואף רצוי

בד"כ כדי להתנדב לימים אחדים לא צריך ניסיון, לפעמים צריך להשתתף בעלות הביטוח או המזון. בלוחות יש 3 מודעות ואני עובד על עוד, זו פשוט עונת מלפפונים כרגע...

למעלה