התנדבות והכשרה...

• פותח הנושא 1gal
  • פורסם בתאריך

1gal

New member
התנדבות והכשרה...

שלום לכולם, לפני כחודשיים השתחררתי מצה"ל זמנית על פרופיל 24 לשנה (עשיתי ניתוח בברך), ברצוני להתנדב בתום חצי שנה מהשנה ששוחררתי, והשאלה שלי היא האם אני יכול לבקש לרכוש/ לעבור הכשרה ספציפית? האם יש סיכוי שזה אפשרי וכמו כן אם אבקש לחזור ליחידה שבה שירתתי כמתנדב מה האפשרות? זקוק לתשובות בנושא... וברצוני ליידע אותכם שזה רק הסיפתח יש לי הרבה מאוד שאלות ואני ממש שמח שהפורום הזה קיים! יישר כוח לכולכם, אני ממש מעריך אנשים כמוכם!!!

p o i s o n e d

New member
תגובה

שלום. אין ביכולתי לענות על השאלה, אם תוכל לעבור הכשרה מכיוון שאין אני יודע כמה זמן שירתת בצבא לפני שעברת את הניתוח. האפשרות שתחזור ליחידה ששירתת בה היא תלויה באופי היחידה והתפקיד. אם התפקיד היה עורפי רוב הסיכויים שאם תבקש אז תגיע למקום ש"יצאת" ממנו. אני מכיר מקרה כזה. אם התפקיד היה בתנאים של לינה בשטח וכדומה, עליך לבדוק לפני הגיוס איזה פטורים הצבא נותן לך בגלל הניתוח ואם פטור אחד מונע ממך להגיע ליחידה כמו לינה בשטח ביחידה פורסת תמידית, עליך לבטלו על ידי ועדה רפואית. אם היית לוחם, קרוב לוודאי שלא תחזור לתפקידך כי אתה בפרופיל שאינו כשיר לתפקיד לוחם. אשמח תמיד לענות על שאלותיך... אני אישית לא מעריך שהתנדבתי להיפך עשיתי מה שהיה צריך לעשות כמו כולם ואני מוכן להמשיך לשרת את מדינתנו. בברכה, המורעל.

1gal

New member
טוב אז אני אפרט קצת יותר...

ככה..כחודש לפני הגיוס נפצעתי וקרעתי רצועה בברך, התגייסתי עם פרופיל 64 והייתי במסלול של קצונה ייעודית של שלישות שממנו פרשתי כי הבנתי שזה לא אני. לאחר מכן הגעתי לדובדבן והייתי קצת במדור הכשרה וקצת בשלישות כי היה ידוע לי מראש שאני יוצא לעשות את הניתוח.. ועתה לאחר כשנה וארבע בצבא עברתי את הניתוח והשתחררתי לא מזמן לתקופה של שנה אך ברצוני להתנדב לאחר חצי שנה מהשנה. עכשיו בנוגע לרצון שלי אני מעוניין לחזור ליחידה כמש"ק צליפה או קלעים או תפקיד הדרכתי אחר.. ולא אין לי בעיה לחזור ליחידה כי היא קבועה כלומר מבחינת תנאי שטח וכאלה. השאלה שלי האם אני אוכל לרכוש את ההכשרה שאני רוצה.. במה זה כרוכ ולמי עליי לפנות על מנת להתחיל את הפרוצדורה..?

p o i s o n e d

New member
תהיה ברי הא סליחה בריא...

שלום בשנית. כיום, מתנדבים מתנדבים לשנה וחצי. ישנם מתנדבים שמאריכים את זמן השרות שלהם עד לשלוש שנים. העניין במקרה שלך הוא שבשביל שנה ושמונה חודשים לכל היותר(אני לא מכיר מקרה שמישהו שירת יותר משלוש שנים בחובה אבל בטוח יש) אתה רוצה לעבור הכשרה. לטעמי, זה קצת בעייתי העניין הזה לצאת לקורס- תחשוב רגע על הצבא... חייל שמתנדב לשנה ושמונה חודש ועובר קורס? זהו בזבוז לצבא... אז זהו שלא... בעיקרון, מגיע לך קורס כשתתנדב(ומגיע, כי אני מכיר מישהו שנפל רפואית מצוללות והגיע לקורס מיוחד מאוד). אבל זה יהיה כנראה בתנאי שתתנדב לפחות לשנה וחצי ויכול להיות שידרשו ממך יותר אפילו עד כדי כך שתעשה יותר משלוש שנים. קח את זה בחשבון... בנושא קורס מש"קי קליעה, אני מכיר שזה מיועד לטירונים קרביים שירד להם הפרופיל הרפואי בתפקיד מפציעה(לא עלינו)... עברת טירונות של קצינים בבה"ד 1? אם סיימת אותה שם, כדאי לך לבדוק האם עשית טירונות 03-אני מכיר שצוערי בה"ד 1 עוברים 03. אז אם זה ככה, הנושא של הדרישות הבסיסיות עברת...(מקווה לפחות). נ.ב. תמיד יש מקרים יוצאי דופן שנידונים בועדות חריגות. תיקח בחשבון שמתנדב מקבל פטור מנשק בגיוס שלו... אני לא יודע איך יסדרו את העניין כי יש כאן סתירה כלשהי- שמירות לא תעשה אבל פטור מנשק יבטלו לך... ועכשיו אחרי מניעת הפתעות- כי תמיד כדאי להיות מוכן מה יקרה-לפחות אני מאמין כך אני ממליץ לך לנקוט בפעולות הבאות: א)פנייה למדור פרט בלשכת גיוס והפגנת רצון להתנדב בפני המש"ק שמטפל שם. בדרך אמור שלום למדור מידע שיש שם ותתעניין איך מגיעים לקורס. ב)פגישה עם מפקד היחידה שלך שבמהלכה תסביר לו את תוכניותיך לעתיד... דחוף אותו ליצירת קשרים עם תא מתנדבים על מנת להבטיח מיקומך. בנוסף, אם הוא יוכל, לכתוב מכתב המלצה שבו הוא אומר כי אין הוא רואה מניעה וכי הוא חושב שתתאים להכשרתך כמש"ק קליעה ותבקש ממנו שיפעל למען הכנסתך לקורס. ג)שיחת טלפון/פגישה עם נציג תא מתנדבים-הסבר לבחור/רע(סתם!) שעובד/ת (לא דיברתי איתם מלא זמן) שאתה רוצה להיות מש"ק קליעה כשתתנדב, ואתה רוצה לדעת מה עליך לעשות כדי להתקבל לתפקיד הנ"ל. תסביר בפרוטרוט את בעייתך-אתה רוצה להיות מש"ק קליעה אך תהיה מתנדב עם פטור מנשק ומשמירות-יש סיכוי שתעבור ועדה שקובעת אם אתה כשיר לנשק או לא-ממליץ לך לשמור פנקס מטווחים מהטירונות! ממליץ לך שעל מנת להוכיח כי אין כל בעיה לצאת לקורס תיגש לרופא המשפחה שיגיד כי אין סיכון רפואי ביציאתך לקורס וקיום לינה בבסיס. ותפקסס את המכתב אחרי שתדבר עם תא מתנדבים. אני ממליץ לך לצרף את אישורי המטווח שלך לכאן. יידע אותם בשיחה שלך כי אתה שולח להם פקס שלא יחשבו שהפקס שלך הגיע בטעות. אני בכלל ממליץ לך לשמור על האישורים האלה עד השחרור... לועדת כשירות נשק(שאתה עשוי לעבור)ולנוסטלגיה לצד הדיסקית. זהו בעיקרון, הרבה צפוי לפניך... זהו מבחן הרצון ואין לי מה להוסיף, מכאן הכל תלוי בך ובעקשנותך... אשמח כי תעדכן את הפורום על התפתחויות... בברכת עבור לבודדת,טען, רשאי אש. המורעל.

1gal

New member
>ודה על המידע..

ובכן זה אכן עוזר שיודעים שיש אנשים טובים שיכולים להכווין, בכל מקרה, ברגע שיהיו התפתחויות אני איידע... תודה בכל מקרה על התשובה המפורטת!!! אתם אחלה פורום!

למעלה