התנדבות ב"עלם"

התנדבות ב"עלם"

אז ככה, מזה שלושה שבועות שהתחלתי כבר לפעול באופן שוטף בסניף המקומי של "קפה הפוך על הפוך". בהתחלה העסק היה מגומגם, בפעמיים הראשונות באתי, ישבתי, הקשבתי לשיחות של אחרים והשתדלתי להיראות כמו מישהו שיודע מה הוא עושה עם עצמו, אבל למעשה לא ידעתי איפה לשים את הידיים והרגליים, אבל עכשיו בפעם השלישית התחלתי קצת לדבר ולהתקרב לאנשים, עזרתי לכמה חבר'ה לחפש דברים באינטרנט וזה יצר לי התקרבות ראשונה. מכאן ועד המצב בו תהיה לי קירבה של ממש אל הבאים והנוכחות שלי תביא תועלת משמעותית עוד המרחק גדול, אבל שלב אחד אני חש שעברתי וזה נחמד.

מוּסקט

New member
שמחה לשמוע

על צעדיך הראשונים ב'עלם'. אני בטוחה שתוך זמן קצר כבר תמצא לעצמך נישה בה תרגיש נוח וממנה תוכל גם להיות לעזר רב.

y o l u

New member
בהצלחה ../images/Emo45.gif

משמח לשמוע. שתהיה התאקלמות קלה. נשמע שזקוקים לך שם.

דילמה ../images/Emo9.gif

מצד אחד יש בי את הרצון לחוש שזקוקים לי ושאני מביא ערך מוסף שלא היה שם לפני שהגעתי, מצד שני מאוד אשמח לגלות שהכל פיקס ושאני ממש מיותר איפה שהוא בין צורך בהגשמה עצמית לבין רצון בתוצאות החברתיות עצמן

y o l u

New member
לא כ"כ הבנתי למה התכוונת ב"תוצאות

החברתיות עצמן"

טוב, כמו שמוסקט ציינה

"אם הכל היה פיקס" וכו'. התוצאות החברתיות הן מה ש"עלם" ואגודות אחרות היו שמחות להשיג: שלא יהיו בינינו ילדים מוכים, נערים בלי בית, נשים נאנסות, אנשים הנושאים טראומות לאורך שנים וכך הלאה.

נקודה למחשבה

על"ם עושים עבודה מדהימה עם הנוער. עצם הנוכחות שלך שם עוזרת ונותנת ביטחון לחלק מבני הנוער. לרבים שם אין דמויות בוגרות שאיתם אפשר להתייעץ ולקבל תמיכה. תן כמה שאתה יכול תהייה שם בשבילם. ורק שתדע שאני כרגע סוגר את העסק הפרטי שלי בין היתר כדי להתנדב שם. פשוט רואה יותר מידי נוער במצוקה ומרגיש חסר אונים מול זה. שיהייה בהצלחה שחף

מוּסקט

New member
מסכימה - וגם...

לעתים קרובות אנו ממעיטים בערכו של זמן. כרגע אתה נותן מזמנך, טללי. זמן זה דבר גדול. לא צריך להיות שם "מקצועי" או "יודע" - רק עם נכונות לתת מהמשאב הזה. התכנים יבואו אחר כך.

אינשאללה

הנכונות לתת זמן ויותר מזה קיימת, אני רק מקוה שאקבל מדי פעם פידבק מהיומיום. מנסיוני עם האיש הזה שמקלח ומגלח אותי אני יודע שהוא נוטה לאבד עניין בדברים שלא מראים תוצאות. רשמתי לעצמי שבמקרה הנוכחי צריך להתאזר בהרבה אורך רוח.

למעלה