התנדבות בעולם

התנדבות בעולם

שלום
אני מעוניינת להתנדב בחו"ל חשבתי על קוסטה ריקה או ארגנטינה ויעד כלשהו בדרום אמריקה. חשבתי על התנדבות עם ילדים בתחום חינוך או תחום של בעלי חיים. שמעתי על ארגון GO ECO שהם שולחים מתנדבים להתנדב בכל העולם. העניין שצריך לשלם קצת הרבה על ההתנדבות למשל חשבתי לתקופת חודש בקוסטה ריקה זה 1600$ ורשום שזה כולל לינה, אוכל. אבל הבנתי שזה לא כולל כרטיס טיסה. ואם מכלילים את הכרטיס טיסה זה יוצא יותר מ3000$. רציתי לשאול מה דעתכם, האם אתם מכירים את הארגון GO ECO? האם יש ארגונים נוספים זולים יותר?
והאם יש ארגון שזה כן יכלול כרטיס טיסה? או שכל הארגונים לא כוללים כרטיס טיסה?
לא עשיתי טיול אחרי צבא, ואני מרגישה קצת ריקנות ובא לי לטוס קצת לחו"ל אבל אין גם לי שותפה לטוס איתה.
אני מקווה שפניתי לפורום הנכון...
מה אתם חושבים? מה הייתם עושים במקומי?

getupNaway

New member
התנדבות בחו"ל

היי,
שמעתי על GO ECO, לדעתי כל החברות שמציאות התנדבות דורשות גם תשלום כלשהו..
יש גם את שתי אלה:
http://govoluntouring.com/
http://grassrootsvolunteering.org/

לא ניסיתי אף אחת מהן (לצערי), אז אני לא יודעת להגיד לך על האיכות שלהן, אבל יצא לי כבר לקרא מספר פעמים על אנשים שלקחו חלק בכל מיני התנדבויות מסוג זה ונראה שכולם אהבו את זה, במיוחד אלו שנסעו לאפריקה להתנדב עם בעלי חיים (אולי פשוט אהבתי את הסיפורים שלהם הרבה יותר), קחי בחשבון שאם תרצי להתנדב עם בעלי חיים ייתכן ותיאלצי לנקות כלובים וכל מיני דברים שלא מתאימים לכל אחד.

travel agent

New member
GO ECO זה פשוט איסתא במעטפת אחרת

לכל התנדבות תצטרכי לשלם בעבור כרטיס טיסה.

Maldini Girl

New member
מכירה את GO ECO

רציתי להתנדב אצלם אבל לצערי כל ההתנדבויות שרציתי יקרות לי מידי.
ההתנדבויות היחידות שאני מכירה שבהן לא משלמים, הן התנדבויות מטעם הסוכנות היהודית. אבל מאד יכול להיות שיש עוד שאני לא מכירה.
&nbsp
בנוגע לתחושותייך בנוגע לטיסה אני מאד מבינה- השתחררתי לפני שנה וחצי ואת הטיול "אחרי צבא" שלי עשיתי בלונדון. שבוע לבד (אמנם יש לי שם משפחה אבל טיילתי לבד.) אבל לטייל לבד זה מאד עניין של אופי וממש לא מתאים לכל אחד.
אבל יש הרבה אתרים באינטרנט שבהם אנשים מחפשים שותפים לטיסה. מציעה לך לנסות לחפש שם. אולי תמצאי מישהו/י שבעניין ממש כמוך.
בהצלחה.

sitvaniyot

New member
השתגעת? לשלם עבור התנדבות?

למה שלא תקחי את הסכום הנכבד הזה ותטיילי 3 חודשים, בד. אמריקה, או במזרח? אם אני עובדת אני מצפה לשכר, אם אני בחופש, אני מעדיפה לעשות מה שבראש שלי ולא להיות מחוייבת לאף אחד.
התנדבות זה דבר מאד יפה, אבל את זה אני עושה בחינם!!!!

Maldini Girl

New member
למה את אומרת את זה לי?

אולי התכוונת לכתוב לכותבת ההודעה המקורית?

אני אגב מסכימה איתך חלקית. בגדול מסכימה שהתנדבות צריכה להיות בחינם.
כן חושבת שבמקרה של go eco לא מדובר באמת על התנדבות. זו חוויה. זה ספארי או צלילה או צילום או וואטאבר. ואני בכלל לא מתייחסת לזה כהתנדבות.
אבל למי שלא מתאים- שלא יעשה (כמו שאני לא עושה כי אין לי כסף) או שיעשה במסגרת אחרת

לאונידס

Active member
יש מקומות שאין להם גרוש מיותר

גם אם הם היו רוצים הם פשוט לא מסוגלים לשים דולר כי הם באמת מאוד מאוד נזקקים.
אז המתנדב צריך גם לממן את ההוצאות מסביב, צריך לראות בסכום תרומה, אף אחד לא יטיס ויעמוד גם בשאר הוצאותיו.
&nbsp
מי שמתאים לו להתנדב ולתרום - יופי.
מי שרוצה לטייל - שיטייל וגם זה יופי.
&nbsp
לא מכיר את הסוכנים העוסקים בארגון ההתנדבות ובעיקר המימון שלהם, אני בד"כ לא צריך קבלני משנה כדי להתנדב.

sitvaniyot

New member
לאוניד, אתה מפספס משהו

במקומות שאין דולר השהות לא עולה מאות דולרים. כל הכסף הולך למי שמארגן את ה"התנדבות" המקומיים לא רואים מזה אפילו סנט אחד. באחריות!!!!

Nevo Ofira

New member
המלצה שלי

תבחרי את היעד וסוג ההתנדבות ותצרי קשר עם עמותות מקומיות דרך האינטרנט . ץגיעי לבד ותתדאגי לעצמך ללינה . בגו אקו משלמים כסף על התנדבות בבתי יתומים במזרח . כאשר ישנם עמותות ואנשים מקומייםש את יכולה פשוט לפנותא ילהם ולהתנדב בחינם . הנקודה היא שרוב המקומות ירצו שתתנדבי זמן מספק ולא שבועש בועיים אקו נותנת לך להתנדב זמן קצר ולהרגיש שאת אכן תורמת ועל זה הם לוקחים המון כסף.

שני הסנט שלי

הסתכלתי בעבר על גו אקו ודומותיה, אבל לא ברור לי למה לשלם כל כך הרבה כסף על התנדבות. מה גם שחלק מה"התנדבויות" שם הם למעשה סוג של טיול מאורגן (למשל הצילום באיסלנד). אני מעדיפה את הטיולים שלי לא מאורגנים, עם חופש להחליט בעצמי, ואם ארצה להתנדב אתנדב בלי לשלם כסף על זה לגורם שלישי (מילא אם הכסף היה הולך לבית היתומים/מחסה החיות וכו').

אפשר בכל גיל לעשות טיול תרמילאים. למעשה, נראה לי שיותר נהנים ממנו בגיל מבוגר מעט יותר מאשר ישר אחרי הצבא. אני נסעתי כבר לכמה וכמה מסעות שכאלו, האחרון היה בקיץ. ונסעתי לבד, כי מה לעשות, גם אני בדרך כלל לא מצליחה למצוא שותפים מבין חבריי. אני מעדיפה בכל זאת לנסוע, גם אם זה לבד, מאשר לוותר על החוויה.
אם זה בוער בעצמותייך, פשוט סעי. תחפשי שותף דרך הרשת או פשוט סעי לבד ותנסי, בדרך כלל קל מאוד לפגוש אנשים תוך כדי (אלא אם נוסעים למקומות פחות מטוילים). מקסימום, אם זה לא יתאים לך, תחזרי לארץ. לפחות תדעי שניסיתי וסגרת את הפינה הזו.

תומלול

New member
ככל הידוע לי בחו"ל מקובל לשלם על התנדבות.

עבדתי לפני כ- 10 שנים בבי"ח ודברו על כך שבארה"ב אנשים שרוצים להתנדב לעבוד בבית חולים, משלמים כ- 500 $ עבור הזכות להתנדב.
אין לי מידע לגבי הנושא הספציפי שעליו שאלת, אבל רציתי להתייחס לתגובות שנוגעות לעצם העניין שדורשים תשלום מהמתנדב.
מה שתחליטי, שיהיה בהצלחה!

למעלה