התנגשות חזונית

Master Answer

New member
התנגשות חזונית

אמנם המצב כיום איננו מזהיר מבחינת השמאל אך אני מעוניין לתת כאן הסבר מדוע אני חושב שלמרות כל העליות והמורדות המציאות צועדת בסופו של דבר לכיוון השמאל. נעמיד במבחן אחד מול השני את החזון האוטופי של הימין מול חזון האוטופי של השמאל: חזון ארץ ישראל השלמה שכולל בתוכו בהכרח את רעיון הטרנספר מול חזון המזרח תיכון חדש הכולל חזרה לגבולות 67. אני טוען שאם נקח קבוצה מדגמית של בעלי זכות הבחירה מהעם וננחה אותם להתעלם מהמציאות הנתונה ונאמר להם שיש להם אפשרות לבחור בחזון אחד מהשניים בהנחה ששניהם אפשריים באיזה מהם הם בוחרים. המסקנה שלי היא שהרוב המכריע יעדיף את אפשרות המזרח תיכון החדש. כיצד אני מגיע לכך? החזון הזה מאפשר לאנשים לחיות בתקווה ולתת להם את האפשרות לחיות בפנטזיה שישנה אפשרות שפעם הם יחיו בעולם של שלום ובכפר גלובאלי ומאוחד. הפאנטזיה הזו כל כך חזקה ומושרשת עד כדי כך שגם כאשר זה נראה בלתי אפשרי וכנגד כל הסיכויים האנשים בסופו של דבר ימשיכו לדבוק בה. הערה: אני משתמש פה במונח של פנטזיה כי כל עוד הדבר לא מומש ונמצא מאיתנו שנות אור והוא איננו ריאלי אך אין זה אומר שאני טוען שהוא אינו בהישג יד בסופו של דבר.

למעלה