התנגדות...

התנגדות...

אוקיי אז לצערי הגוזל הלבן יצא היום בבוקר וגם הוא פגש בארנבת... עכשיו.. הוא נפגע הרבה יותר קל.. היא תלשה לו מעט מאוד נוצות.. אבל פצעה אותו קצת בכנפיים... שמתי אותו בכלוב יחד עם הגוזל הכחול... הבעיה היא שבגלל שהוא נפגע הרבה יותר קל יש לו את הכח להתנגד לי.. והוא מאוד מקשה עליי לטפל בו... הוא נושך אותי וצורח ומנסה לברוח ממני כל הזמן.. ואני אצטרך להאכיל אותו בקרוב ואין לי מושג איך אני יעשה את זה כשהוא רק מנסה לנשוך אותי ולעוף לי מהיד.. מישהו יודע מה אפשר לעשות איתו?

קווטר

New member
האפשרות היחידה

האפשרות היחידה שלך זה להוציא את הארנבות זה כלוב תוכים ולא ארנבות!

בסדר..

כשהגורים של הארנבת יגדלו אני נותת את השרקנים ומעבירה את הארנבת לכלוב של השרקנים.. כרגע לומר לי להוציא את הארנבת לא עוזר לגוזל.. טוב לא משנה הסתדרתי כבר.. הוא לא ממש רצה לאכול אבל הוא גם לא ממש התנגד.. רק ביציאה מהכלוב הוא תקע בי שני ביסים כואבים ביותר אבל אחרי זה נרגע...

נעה גל

New member
אני יודעת שאת לא רוצה לשמוע את זה

אבל אולי כדאי לברר בחנות חיות במקום שאת גרה אם את יכולה להשכיר כלוב משומש לתקופה של חודש-חודשיים ולהעביר כבר את הארנבת עם הגורים שלה. תדברי עם וטרינר תשאלי אותו מה קורה שנוגעים בגורי ארנבות ואם יש סיכוי שהיא לא תטפל בהם. ממה שזכור לי כשאנחנו גידלנו ארנבות, הארנבונים הקטנים גדלים ממש במהירות ותוך שבועיים כבר אפשר היה לשחק איתם למרות שהם עדין ינקו. בנוסף, קרה לא פעם ולא פעמיים שאחד הגורים (ממש בגיל כמה ימים) נאחז בפיטמה של הארנבת והוצא על ידה מהבית שלהם. לקחתי אותו ביד חיממתי אותו והחזרתי אותו לתוך "הבית". מעולם לא נרשמה נטישה של גור אצלנו. ההוצאה של הארנבת מהכלוב צריכה להיות, לדעתי, בעדיפות ראשונה. כמעט כל יום יש לך את אותו סיפור על תקיפה של הארנבת את התוכים. הדבר השני שאני יכולה לחשוב עליו הוא לעשות הפרדה בין החלק העליון של הכלוב לחלק התחתון על ידי רשת (הבנתי שחצי מכוסה כבר, נכון?). תכסי את כל השטח.

אני מגדלת ארנבות כבר איזה 7 שנים...

ואני יודעת שאם אני אעביר היא לא תטפל.. אבל גם אין לי יותר מה להעביר כי כבר כל הגוזלים יצאו מהקן- אלה שלא הצליחו לעוף טוב אני מטפלת בהם עכשיו.. ואלה שכן חיים בכלוב עם ההורים שלהם ויודעים שהארנבת מסוכנת ולא יורדים לרצפה.. כשהגורים יגדלו הארנבת תעבור כלוב... עד אז אין מה לעשות וגם כבר לא ממש צריך! יש הבדל בין להחזיר גור שיצא מהקן לבין להעביר את כל הארנבת עם הקן לכלוב חדש ולא מוכר! ולגבי מחיצה.. אם אני אחצה את כל הכלוב לא תהיה לי אפשרות להיכנס כדי להאכיל..

למעלה