התנגדות לשינוי

התנגדות לשינוי

רק כשנדמה היה שהנה התחלתי במסלול חיים חדש, הבנתי שזה לא מספיק רק לקבל את ההחלטה הנכונה לביצוע ולהאמין בה בכל הכוח, העיקר הוא להתנות על המוח לקבל את רעיון החידוש. הדבר הכי קשה להזזה בעולם הם הההרגלים. ברגע שהמוח מקובע על משהו, הוא לא יוותר עליו בשום פנים ואופן ויעשה הכל על מנת להחזיר את המצב לקדמותו. אני כשלעצמי כבר לקחתי את ההחלטה שככה אני לא מוכנה להמשיך לחשוב באותה הצורה בה הייתי מורגלת, ושאני רוצה להמשיך לצמוח ולהתפתח, אך מה לעשות שההחלטה אינה תלויה רק בי אלא גם בשרץ השרוי במוחי שדוחה כל החלטה שאני מקבלת ומחליט שזה לא מקובל עליו השינוי שאני מבצעת בעצמי. זה מין מאבק פנימי כזה, כשסוף סוף היה נדמה לי שעליתי על דרך המלך ודברים עומדים לקבל גוון אחר בחיי, כבר כתבתי לעצמי את כל אותם השינויים הצפויים שאני מאחלת שיקרו, כולי מלאת תקווה שיש סיכוי לדברים חיוביים בחיים ושהכל זה רק דרך ההסתכלות על המציאות. כבר חשבתי שהנה תבוא הגאולה ואני אשתחרר מאותה הפסימיות שמלווה אותי כל חיי, שמגיע לי כל הטוב בעולם ואני בכיוון הנכון להגשמה ומימוש הפונציאל. כעת אני נמצאת במלחמה יומיומית עם העצמי שמתנגד לשינוי. נכון שזה תהליך שאמור להיות מהנה ומלא ריגושים וחוויות, אלא שאצלי זו ממש מאבק בין העבר להווה, בין אותו החלק של המוח שמחזיק ולא מסוגל לשחרר את אותה האמונות, סטריאוטיפים והתפיסות לגבי דרך ההתנהלות של הרגש, חשיבה וההתנהגות. למרות שאני מתמידה כמה שיותר לא להכנע ולהתקדם עם הלב, איכשהו השכל מחזיר אותי אחורה להרגלים הישנים כי זה מה שנוח לו. הוא לא מוכן לשתף איתי פעולה, יש לו חיים עצמאיים משלו. חשבתי על הנושא, ונראה לי שהסיבה ההגיונית האפשרית היא שהחיבור של המודע לתת מודע אשר כל כך רפוי וחלש עד כי נוצר חוסר תיאום בין השניים, דבר שבא לידי ביטוי באי ודאות, קשיי החלטיות, קושי לגבש עמדה ברורה. אולי המוח אשר מנתח, בודק, מסיק מסקנות והסלקטור של מה שנכון, מקובל, הגיוני חיוני יכנס ואת מה שהוא לא מסוגל להבין את התכלית העומדת מאחורי ההחלטה הוא ידחה. אולי בגלל אי הרציונאליזציה של צורת החשיבה החדשה , כל כך קשה לו לעבור את גבולות האפשרי ולקבל את השינוי שלי...( אנחנו כל הזמן בקונפליקט) סיבה נוספת היא אולי בגלל שאני עוד לא ממש מחוברת לעצמי (אני מעלה כל מיני סיבות אפשריות) מה דעתכם?? נשמע הגיוני? איך אפשר בכל זאת לעקוף את גבולות המוח ולהתנות לו לקבל את ההשקפה החדשה של שינוי?

אושר361

New member
../images/Emo42.gifשבת קסומה,מחפשת...

כתבת וניתחת דברים לעומק,באופן מדהים.מתאימים למעשה לכולנו כבני אדם.אשרייך. מה שאני רואה לאמר לך לטעמי,שלא צריך להילחם ברגשות ובתחושות הפנימיות באמת(חשוב להבדיל בין תחושות,אנטואיציה, לבין הרציונלי).את להבנתי בתהליך פנימי שהוא בדרך לתשובות הנכונות בשבילך שרק את יכולה להגיע אליהן. אם את שואלת וחוקרת,התשובות יגיעו מבפנים. היי פתוחה לקבל אותן היי פתוחה לצפוי וגם ללא צפוי.אין תרופת פלא,היי סבלנית ותני זמן לעצמך,בלי לחץ. מקווה שהארתי במשהו ולו במקצת. בהצלחה.

הי מקסימה ../images/Emo13.gif

אגיב למה שכתבת, כשאחזור
בינתיים שולחת
ואיחולי הצלחה!!

shira700

New member
להתבונן מכיוון אחר

דמיינו את עצמכם יושבים ליד שולחן מול ספל הספל נמצא בגובה העיניים, מה שאתם רואים זה חלק ממנו את החלק העגול הנקי או המצוייר, אבל רק את החלק הזה. זה שיושב מולכם רואה אך ורק את החלק עם הידית. סובבו את הספל. הופ הנה אתם רואים את הידית וזה שיושב מולכם רואה את החלק הנקי והעגול. וכך אם תוסבבו את הסבל לכל הכיוונים תראו בסופו של דב את כולו. למרות שבאותה נקודת זמן מדוייקת תראו רק משהו אחד. תדעו לפחות שיש את צדדים ואיך הם נראים. כך תוכלו להחליט . תהיה לכם התמונה השלמה ותוכלו לבחור. הבחירה תהיה שלכם והיא תהיה מודעת ומושלמת. בהצלחה.

מירה גל

New member
המשל בו השתמשת יפייפה.

שלום שירה.. המשל יפייפה מדגיש את דמיונך . הנמשל ברור. אני נהניתי לקרוא גם את ההמשך על הגדרת האימון. מירה גל פסנתרנית, מאמנת ומלווה זמרים. (coach) מאמנת אישית להופעה בפני קהל והתמודדות עם פחד במה. [email protected]

shira700

New member
המון תודה

המון תודה על המילים היפות והטובות. איזה כיף זה לאפשר לעצמך לפרגן. שבוע נפלא ובהצלחה.

היי, שירה.

אני בדיוק בגילך, חווה תהליך דומה. עלייך להאדיר את יכולותייך ולסרוק את החלל שסביבך. את קשורה בקשר עמוק להמון אנשים, ועליהם להבין את מעופך. עם המון רצון טוב, קצת סבלנות והארות פנימיות שיווצרו בתוך בזמן הזה, תוכלי לחדד את חושייך, להביט על החיים בצורה שונה ולחיות אותם מאושרת. מחשבות חיוביות, אני אומרת. תעשי לעצמך מנטרות, ותצאי גדולה מהחיים:) בהצלחה, יקירה.

מירה גל

New member
ההחלטה הידיך.

איננו שבויים של מוחינו. יש לך את יכולת הבחירה אם להמשיך בנתיב המוכר , - ולפעמים- אינו מספק או רצוי, או לצאת מאיזור הנוחות וליצור שינוי. התהליך דורש אומץ, אינו קל, אך אפשרי. בהצלחה. מירה גל. פסנתרנית, מאמנת ומלווה זמרים (coach) מאמנת אישית להופעה בפני קהל ולהתמודדות עם פחד במה.

avivalodan

New member
תשובה

היי קראתי בעיון מה שכתבת, אני מזמינה אותך לאתר שלי, כנסי למאמרים, ישנה שם כתבה על הקשר בין משבר לשינוי. מקווה שזה יתן לך מספר שאלות. אם תרצי לפנות אלי לייעוץ את מוזמנת ליצור עימי קשר. בהצלחה. http://metaplim.co.il/a.asp?p=11205

למעלה