התנגדות לשינוי

התנגדות לשינוי

רק כשנדמה היה שהנה התחלתי במסלול חיים חדש, הבנתי שזה לא מספיק רק לקבל את ההחלטה הנכונה לביצוע ולהאמין בה בכל הכוח, העיקר הוא להתנות על המוח לקבל את רעיון החידוש. הדבר הכי קשה להזזה בעולם הם הההרגלים. ברגע שהמוח מקובע על משהו, הוא לא יוותר עליו בשום פנים ואופן ויעשה הכל על מנת להחזיר את המצב לקדמותו. אני כשלעצמי כבר לקחתי את ההחלטה שככה אני לא מוכנה להמשיך לחשוב באותה הצורה בה הייתי מורגלת, ושאני רוצה להמשיך לצמוח ולהתפתח, אך מה לעשות שההחלטה אינה תלויה רק בי אלא גם בשרץ השרוי במוחי שדוחה כל החלטה שאני מקבלת ומחליט שזה לא מקובל עליו השינוי שאני מבצעת בעצמי. זה מין מאבק פנימי כזה, כשסוף סוף היה נדמה לי שעליתי על דרך המלך ודברים עומדים לקבל גוון אחר בחיי, כבר כתבתי לעצמי את כל אותם השינויים הצפויים שאני מאחלת שיקרו, כולי מלאת תקווה שיש סיכוי לדברים חיוביים בחיים ושהכל זה רק דרך ההסתכלות על המציאות. כבר חשבתי שהנה תבוא הגאולה ואני אשתחרר מאותה הפסימיות שמלווה אותי כל חיי, שמגיע לי כל הטוב בעולם ואני בכיוון הנכון להגשמה ומימוש הפונציאל. כעת אני נמצאת במלחמה יומיומית עם העצמי שמתנגד לשינוי. נכון שזה תהליך שאמור להיות מהנה ומלא ריגושים וחוויות, אלא שאצלי זו ממש מאבק בין העבר להווה, בין אותו החלק של המוח שמחזיק ולא מסוגל לשחרר את אותה האמונות, סטריאוטיפים והתפיסות לגבי דרך ההתנהלות של הרגש, חשיבה וההתנהגות. למרות שאני מתמידה כמה שיותר לא להכנע ולהתקדם עם הלב, איכשהו השכל מחזיר אותי אחורה להרגלים הישנים כי זה מה שנוח לו. הוא לא מוכן לשתף איתי פעולה, יש לו חיים עצמאיים משלו. חשבתי על הנושא, ונראה לי שהסיבה ההגיונית האפשרית היא שהחיבור של המודע לתת מודע אשר כל כך רפוי וחלש עד כי נוצר חוסר תיאום בין השניים, דבר שבא לידי ביטוי באי ודאות, קשיי החלטיות, קושי לגבש עמדה ברורה. אולי המוח אשר מנתח, בודק, מסיק מסקנות והסלקטור של מה שנכון, מקובל, הגיוני חיוני יכנס ואת מה שהוא לא מסוגל להבין את התכלית העומדת מאחורי ההחלטה הוא ידחה. אולי בגלל אי הרציונאליזציה של צורת החשיבה החדשה , כל כך קשה לו לעבור את גבולות האפשרי ולקבל את השינוי שלי...( אנחנו כל הזמן בקונפליקט) סיבה נוספת היא אולי בגלל שאני עוד לא ממש מחוברת לעצמי (אני מעלה כל מיני סיבות אפשריות) מה דעתכם?? נשמע הגיוני? איך אפשר בכל זאת לעקוף את גבולות המוח ולהתנות לו לקבל את ההשקפה החדשה של שינוי?

tembelsama

New member
תשובה בה בה פשוטה

אענה בצורה הכי פשוטה כי לא צריך יותר מזה בינתיים התת מודע שלך לא יודע מה טוב לך ומה רע לך (אם נשים בצד תגובות לעוגנים שמסביבך) . הוא יודע מה מוכר לך ומזהה את זה בתור מה שרצויי . לפעמים שאת תתחילי לעשות דברים שהם שונים ממה שהיית רגילה אז התת מודע שלך אומר "מה זה ? הפנדה פתאום לא מטפס על עצים ובמקום זה מתחיל לשחות ??? זה שונה זה לא מוכר ! ויכול להיות שזה גם לא לטובת הפנדה כי הפנדה רגיל לתפס על עצים ותמיד התרחק מלשחות !" ואז מקשה על השינויי ומנסה לחזור למה שהוא רגיל לעשות . אז בכל מקרה תפעלי בכיוון של השינויי . תתחילי בקטן ותוסיפי לאט לאט עוד דברים ותתמידי בשינויי גם מתי שהמוח מקשה עלייך . ככה התת מודע שלך יגיד "וואלה .. היא משקיעה בזה אנרגיה ואפילו עושה את זה על בסיס קבוע ודיי מתמידה ... כנראה זה משהו רצויי ! כנראה זה משהו סבבה ! אני מפסיק להקשות עלייה ומתחיל לראות אז זה בתור משהו שמוכר למחפשת אחר האמת 007 !" אז בקיצור תתמידי וגם מתי שזה מרגיש פחות קל ... אפילו אם יום אחד זה לא הולך כמו שצריך אז תעצרי לרגע ותדעי שזה בסדר ועוד דקה , שעה או אפילו מחר את חוזרת להתמיד ולהמשיך להתקדם . פנדות כל העולם התאגדו !

ladybug4NLP

Active member
למחפשת אחר האמת היקרה

כמה שאת צודקת...הרגלים באמת קשה לשנות- במיוחד כי אנחנו מספרים לעצמנו כמה שזה קשה ובמיוחד כי המח שלנו אוהב לעבוד על אוטומט. אם זה לא היה כך-היינו יכולים להשתגע מעודף אינפורמציה. ועל כן המח שלנו מעדיף את אזור הנוחות מצד שני- המח שלך הוא שלך והוא חלק בלתי נפרד ממך. לפי עקרונות היסוד של ה-NLP אין אויבים פנימיים וכל מעשה/מחשבה של האדם יש מאחוריהם את הכוונה הטובה לאדם באותו רגע. זה לא עושה את זה ליותר נכון או צודק. אבל בכל רגע נתון האדם יעשה את המיטב שביכולתו לאותו רגע. קונפליקט למעשה מנטרל את האפשרות לעשות בחירות נכונות וגורם לבזבוז עצום של אנרגיות. אם "המח ההגיוני" שלך "לא נותן" הרי שיש לו סיבה טובה מאד (לדעתו) לא לאפשר לך את זה. הוא שם כדי להגן עלייך. תאפשרי קודם כל קבלה של העבודה הקשה שהוא עושה למענך תגידי לו תודה ושאלי אותו מפני מה הוא מגן עלייך. ובא ה-NLP ׁ(ואלוהים יברך את בנדלר ושו"ת ש"המציאו" את השיטה) שבה ניתן לעזור לאדם לעשות ת השינויים שהוא רוצה ע"י מיומנויות ותהליכים שונים שנועדו בעיקר לדבר ישירות לתת המודע ולעקוף את ה- critical factor אותו מח הגיוני ושיפוטי. תת המודע הוא כמו עבד כנוע עם רמה שכלית של ילד קטן. כל מה שתגידו לו הוא יקבל. לא שופט, לא מתווכח ועל כן כשאת מדברת עם עצמך ולמעשה מצד אחד במלחמה עם המודע תת המודע שלך שומע ועושה בדיוק את מה שאת רוצה . . אנחנו חותרים למעשה לאינגרציה של כל החלקים שבתוכנו וקבלת כל החלקים שבתוכנו וקבלת "ההטבות" מכל חלק וחלק ה-NLP הוא כלי נפלא בידיים המתאימות ובידי מטפל מנוסה לעבוד עם תת המודע ה-EFT הוא כלי משלים ומצויין (ולעיתים עומד גם בפני עצמו) וכמובן Be Set Free Fast (BSFF - שנועד בדיוק למצבים כאלה וכולל בתוכו גם כלי עזר נוספים לסליחה. מקווה שעזרתי ג'ודי אליאס מטפלת מוסמכת NLP Master Practitioner בשילוב עם EFT

למעלה