התנגדות לשינוי

התנגדות לשינוי

רק כשנדמה היה שהנה התחלתי במסלול חיים חדש, הבנתי שזה לא מספיק רק לקבל את ההחלטה הנכונה לביצוע ולהאמין בה בכל הכוח, העיקר הוא להתנות על המוח לקבל את רעיון החידוש. הדבר הכי קשה להזזה בעולם הם הההרגלים. ברגע שהמוח מקובע על משהו, הוא לא יוותר עליו בשום פנים ואופן ויעשה הכל על מנת להחזיר את המצב לקדמותו. אני כשלעצמי כבר לקחתי את ההחלטה שככה אני לא מוכנה להמשיך לחשוב באותה הצורה בה הייתי מורגלת, ושאני רוצה להמשיך לצמוח ולהתפתח, אך מה לעשות שההחלטה אינה תלויה רק בי אלא גם בשרץ השרוי במוחי שדוחה כל החלטה שאני מקבלת ומחליט שזה לא מקובל עליו השינוי שאני מבצעת בעצמי. זה מין מאבק פנימי כזה, כשסוף סוף היה נדמה לי שעליתי על דרך המלך ודברים עומדים לקבל גוון אחר בחיי, כבר כתבתי לעצמי את כל אותם השינויים הצפויים שאני מאחלת שיקרו, כולי מלאת תקווה שיש סיכוי לדברים חיוביים בחיים ושהכל זה רק דרך ההסתכלות על המציאות. כבר חשבתי שהנה תבוא הגאולה ואני אשתחרר מאותה הפסימיות שמלווה אותי כל חיי, שמגיע לי כל הטוב בעולם ואני בכיוון הנכון להגשמה ומימוש הפונציאל. כעת אני נמצאת במלחמה יומיומית עם העצמי שמתנגד לשינוי. נכון שזה תהליך שאמור להיות מהנה ומלא ריגושים וחוויות, אלא שאצלי זו ממש מאבק בין העבר להווה, בין אותו החלק של המוח שמחזיק ולא מסוגל לשחרר את אותה האמונות, סטריאוטיפים והתפיסות לגבי דרך ההתנהלות של הרגש, חשיבה וההתנהגות. למרות שאני מתמידה כמה שיותר לא להכנע ולהתקדם עם הלב, איכשהו השכל מחזיר אותי אחורה להרגלים הישנים כי זה מה שנוח לו. הוא לא מוכן לשתף איתי פעולה, יש לו חיים עצמאיים משלו. חשבתי על הנושא, ונראה לי שהסיבה ההגיונית האפשרית היא שהחיבור של המודע לתת מודע אשר כל כך רפוי וחלש עד כי נוצר חוסר תיאום בין השניים, דבר שבא לידי ביטוי באי ודאות, קשיי החלטיות, קושי לגבש עמדה ברורה. אולי המוח אשר מנתח, בודק, מסיק מסקנות והסלקטור של מה שנכון, מקובל, הגיוני חיוני יכנס ואת מה שהוא לא מסוגל להבין את התכלית העומדת מאחורי ההחלטה הוא ידחה. אולי בגלל אי הרציונאליזציה של צורת החשיבה החדשה , כל כך קשה לו לעבור את גבולות האפשרי ולקבל את השינוי שלי...( אנחנו כל הזמן בקונפליקט) סיבה נוספת היא אולי בגלל שאני עוד לא ממש מחוברת לעצמי (אני מעלה כל מיני סיבות אפשריות) מה דעתכם?? נשמע הגיוני? איך אפשר בכל זאת לעקוף את גבולות המוח ולהתנות לו לקבל את ההשקפה החדשה של שינוי?

לעקוף את המיינד..

אפשר לעקוף אתה מיינד.. אותו חלק שמתנגד לכל שינוי.. איך? ישנם כמה שיטות... חוויה- חוויה יכולה ליצור דפוס חשיבה אחר.. כלומר פעם אחת ללכת ולעשות משהו.. אפילו אם המיינד צועק וצורח.. התובנה מהעשייה יכולה להביא לחשיבה שונה.. דימיון מודרך - הכלי של דימיון מודרך יכול להביא לשינוי בחשיבה.. הוא יותר איטי.. מתאים למצבים בהם לא נרצה ממש "לקפוץ למים" נעדיף לדמיין איך זה.. טיפול אנרגטי - טיפול אנרגטי משחרר חסימות פיזיות , מנטליות ורגשיות שעוצרות אותנו.. הזמן מייד לאחר טיפול יכול להוות קרש קפיצה מדהים לעשייה אחרת.. בכלל העלאת האנרגיה (הרטט) שלנו יוצר דפוסי חשיבה ועשייה אחרים.. בחירה מודעת - הדרך הכי "פשוטה" דורשת המון עירנות ומודעות.. פשוט לבחור בכל רגע את מה שאני רוצה.. לעשות רק מה שמבטא את מי שאני רוצה להיות.. ובסופו של דבר הדרך הזו היא התוצאה של כל הדרכים האחרות.. אור ואהבה

...

אני יכולה לסכם הכל במשפט אחד :את מנסה לשלוט במוח שלך. את פוקדת עליו להחליט,לבצע,לקבל,לחשוב אחרת... זה לא עובד ככה. כשאת נלחמת במוח,את נלחמת בך. לכן ברור שיש לך מלחמה פנימית בתוכך. יש חיבור בין נפש ולבין שכל.

ע ו פ ר ה

New member
עניתי בפורום אחר והנה זה שוב

לקחת נושא גדול מאוד ואני אענה לך על השאלות מתוך הבנתי, ידיעתי וניסיוני. קודם כל צריך לזכור שמאחורי כל התנהגות שלנו יש כוונה טובה עבור עצמנו. מכאן שכל דבר שאנחנו עושים, גם אם הוא כבר לא נוח לנו, יש לנו רווח משני בצידו. כשעושים שינוי במחשבה צריך קודם כל להבין מה הרווח המשני שיש לנו מהמחשבה ומדרך ההתנהגות. כמו כן רצוי לבדוק מה האמונות שלנו, כי אמונה הרבה יותר קשה לשנות מאשר התנהגות או מחשבה. אומרים שאמונה זו מחשבה שנתקעה. אם נעשה שינוי במחשבה או בהתנהגות אבל יש לנו אמונה פנימית שמכתיבה לנו אחרת - בעצם ניצור קונפליקט פנימי. אני מקווה שהדברים שכתבתי יתנו לך חומר מחשבה שתוכלי לקחת איתך. ב - NLP ישנן מספר טכניקות שעובדות על שינוי האמונות ושינוי ההרגלים. אלה תרגילים שנעשים עם התת מודע ולא עם המודע וכך הם מוטמעים עמוק בתוכנו והתוצאות פשוט נפלאות. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

שינוי - עכשיו

התכוונתי שהמוח שלי שרוי בהרגלים שהוא בנה לעצמו במשך השנים. הקושי הגדול והמשמעותי בעצם זה שינוי אמונה כי משם הכל מתחיל. אני הגעתי למצב של תקיעות בחיים. עד שקלטתי מה אני צריכה בשביל השינוי, קשה לי עכשיו להתנות על המוח שלי להאמין שזה חיובי ושזה המסלול אותו אני רוצה לבחור. הרווח המשני לא מעניין אותי בהקשר הזה, אני יודעת שעכשיו לא טוב לי עם עצמי, אני ריקה, מיואשת, והכי גרוע לא מצליחה להכניס לתוך האמונה את זה שאני זקוקה לשינוי דחוף בתדמית שאני מייצגת עבור עצמי, למצוא עבודה שתפרנס אותי, וקשרים סוציאליים חדשים. די כבר! כמה אני יכולה עוד לסבול??

לנושנוש

New member
ינוי דחוף בגישה../images/Emo70.gif

תדמית שאת מייצגת עבור אצמך? קשרים סוציאליים?? אולי חבר/ה טובים שתרגישי איתם בנוח? עבודה שתפרנס אותך? מה בדבר עבודה שתוהבי? פלא שאת לא סובלת את עצמך? הא ודרך הגב את תיכנתת את המוח כמובן לא בלי עזרה.

o n m y w a y

New member
../images/Emo20.gif

"די כבר! כמה אני יכולה עוד לסבול??" כמה שרק תרצי... כתבה לך עופרה, שבכל דבר שאת עושה יש לך רווח משני, את אומרת שאת סובלת, מהו הרווח שלך בכאב הזה? מהו משרת אצלך? מה יקרה לך כשהכאב יעלם...
מה יקרה ברגע שהמשא הזה ייעלם.. אני יודע זה מפחיד. סוג של...מ.. לשינוי ישנו קצב משלו, זה יקרה בדיוק ברגע הנכון. עד אז, תעשי כמיטב יכולתך לקבל את עצמך כמו שאת כרגע

ע ו פ ר ה

New member
אני מציעה לך

לקחת מחברת ולחלק את העמוד לשתי עמודות. לרשום כך: עמודה א': דברים טובים שעשיתי היום עמודה ב': דברים טובים שקרו לי היום כל ערב לפני שאת מכבה את האור תמלאי את העמוד. זה יכול להיות דבר אחד, זה יכול להיות מספר דברים. כשתלכי לישון עם מחשבה חיובית תקומי עם מחשבה חיובית. ברגעים הכי קשים בחיים שלי עשיתי את זה וזה מאוד עזר. ודבר נוסף: חומר למחשבה: במקום קורבנות להכניס אור ואהבה לחיים ולקחת אחריות על החיים. זה מתחיל מדברים קטנים שתעשי ותראי לאן זה יקח אותך. בהצלחה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

לא ידעתי שהמוח שלך הוא חלק נפרד

ממך ושיש לו רצון משל עצמו... זה חדש.. איך בדיוק זה קורה אצלך? המוח פשוט עושה ההיפך ממה שאת אומרת לו לעשות? ואיך את בדיוק אומרת לו לעשות? ומה בדיוק לעשות ומתי?? כי לדוגמה, אם תפקדי על עצמך ועל מוחך עכשיו לקום וללכת לשירותים ולשטוף את הפנים.. האם זה יקרה?? וכמו שכתבתי למישהי אחרת כאן בפורום.. עד כמה באמת נמאס לך??? מספיק בשביל לקום ולעשות משהו בנידון??? מה תהיי מוכנה לעשות??? עד איזה מרחק את מוכנה ללכת כדי ליצור את השינוי שאת רוצה בעצמך ולשמור על השינוי??? מוכנה לשלם 10000 ש"ח בשביל זה? מוכנה לשלם 100000 ש"ח בשביל זה? ומה בנוגע לנסוע לאילת ובחזרה פעם בשבוע? או לצפת? או ליוון או אנגליה? ומה בנוגע רק לרוץ מסביב לבלוק שלך כל בוקר במשך שעה??? מוכנה לעשות? מוכנה לשנות? או שעוד לא נמאס לך מספיק??? מיקי

מוכנה ללכת עד לקצה העולם..

המוח שלי אכן חלק נפרד, עובדה שבורחת לי השליטה עליו. לא הבנתי מה הקשר של לנסוע לאנגליה או ליוון או לשלם 10000 שקל??? למען האמת אני מוכנה לוותר על דברים בשביל להגיע לקונצנזוס עם המוח ולהשפיע עליו על ידי כך שיפעל לטובתי בכל אשר אפקוד עליו. המטרה שלי היא להתנות את המוח לחשוב בצורה הפרודוקטיבית ביותר למען התועלת האישית שלי בתחומי הקריירה, הלימודים, כסף, חברים... (אלו הם הנושאים הנוגעים לחיי עכשיו). הפואנטה היא להסיט אותו מהמסלול החשיבה שאליו הוא הותנה במשך כל השנים עד היום. ככה הוא למד לשרוד וזו הדרך שלו להתמודד עם המציאות. הסיפור מתחיל כשאין תיאום כל כך בין הרצונות שלי לרצונותיו של המוח, פתאום מתברר שלאדון יש חיים משל עצמו וברור ומובן מאליו שיותר קל לו להתמודד עם מה שיש לו כעת מאשר לעבור שינוי. בכלל, עצם האינסטינקט הטבעי שלו לפעול ע"פ ברירת המחדל וההתנגדות לשינויים ולחידושים, היא זו שמציקה לפתח דרך חילופית להסתכל על הדברים באור חדש. הכיוון החדש שלי הוא לראות אלטרנטיבה חילופית בכל מה שאעשה, ולא לפעול ע"פ אותו דפוס ההתנהגות כל הזמן. אני יודעת שהיופי הוא בעיני המתבונן וזה נכון לגבי כל תחומי החיים. השאיפה היא באמת לשנות את פני הדברים על ידי אותו הקונפליקט עם המוח

ה מוזה

New member
תמיד התשובות הן כ"כ קרוב

תקראי את החתימה שלך השכל, כמו כל שריר אחר בגוף -מתרופף, נחלש ואף מתנוון אם לא מקבל מספיק אימונים כל התורה כולה במשפט אחד שחתמת איתו את ה"דו קרב" בין הרצון הפנימי למוח הרגיל לתוואי המסלול אז פשוט, תאמני אותו למסלול החדש ברור שכל שינוי יש בו גם התנגדות [יש כאלו האומרים שככל שההתנגדות גדולה יותר סימן שהשינוי קרוב יותר] אנחנו מרגילים את עצמנו וכל הרגל עם הזמן הופך לטבע אך לא בהכרח חייב להשאר כך מודעות- עכשיו כשאת כבר יודעת שהקול שמתרוצץ לך בראש הוא ההרגל[שתמיד מעדיף את הרגיל והמוכר] בכל פעם שהוא עושה לך תרגילי אקרובטיקה או עושה שרירים
תאמני אותו שעכשיו יש מסלול חדש איך? עכשיו כבר יודעת לזהות את המחשבה של המסלול הקודם ,איך שהיא תעלה מייד שימי מולה מחשבה חדשה[מסלול אחר,אימון חדש]

למעלה