התנגדויות

לקשמי

New member
התנגדויות

יש משהו שקשה לי להבין בעצמי: מצד אחד אני כל הזמן אומרת לעצמי שאני אקח כל עבודה כי פשוט אין ברירה. זה או זה או לחזור להורים שלי. מצד שני אני מוצאת את עצמי בכל זאת מסרבת לעבודות. כך למשל היה באותו יום בעבודה ההיא בשטיפת כלים. בסופו של דבר העדפתי ללכת ללשכת עבודה, מעין הימור, אולי אני אקבל שם עבודה יותר טובה ופחות פיזית. הפנו אותי לשתי עבודות: אחת בסידור סחורה והשניה במשק בית. העבודה בסידור סחורה היא דרך חברת כ"א, שזו שלחה את הקורות חיים שלי לאותה חברה שאליה מיועדת העבודה. האשה שאליה הופניתי בקשר לעבודות משק בית, קבעה איתי ראיון כשדיברתי איתה בטלפון בבוקר באותו יום אבל בערב היא התקשרה לבטל, כשאמרה שהיא כבר קיבלה מישהי אחרת במקומי. היום פניתי שוב לעבודת נקיון. אבל עדיין היתה לי התנגדות לעבוד בזה. התנגדות של האגו, סביר להניח. אז הייתי בקונפליקט פנימי עם עצמי, כמו שקורה לי הרבה פעמים: מצד אחד האגו מתנגד ומצד שני השכל שאומר שאני חייבת להתחיל לעבוד כי המצב כבר ממש קריטי מבחינה כלכלית. אז לא היתה לי תשובה חד משמעית, התחלתי להתפתל ולמצוא תירוצים למה אני לא יכולה להתחיל לעבוד. בסופו של דבר עבודה כמובן לא יצאה מזה. ובמשך כל היום אחר כך, כפי שכבר קרה לי בפעמים קודמות, לא הפסקתי לכעוס על עצמי. ובנוסף לכעס על עצמי אני גם פוחדת כי כאמור המצב קריטי ובחודש הבא אני כבר חייבת שתהיה לי הכנסה כלשהי. אני יודעת שאני עוברת עכשיו שיעור. יכול להיות שכל זה קורה כדי שאני אתגבר על ההתנגדויות ואעשה גם דברים שאני לא ממש רוצה לעשות. כבר התגברתי על התנגדויות בעבר וכתוצאה מההתגברות הרגשתי הרגשה של שחרור, של חופש. ודווקא בגלל זה קשה לי להבין למה עכשיו אותן התנגדויות חוסמות אותי. אני מרגישה את ההתנגדות באופן פיזי: מעין מחנק בגרון ולחץ על החזה. אני משתמשת בטכניקות שאני לומדת ביוגה. הרפיה והקשבה לנשימה אבל נראה שההתנגדויות כל כך חזקות שאולי הטכניקות האלה הן לא התשובה. (למרות שזה נהדר שהן קיימות ואני כמו תמיד, מכירה תודה על כך).

שיעור בהקשבה

בוקר טוב קולות ההיגיון וההישרדות מול קולות אוטנטיים. קולות של מה אני רוצה מול מה אני צריכה. הקשבה למסרים שהגוף משדר מול הקשבה למסרים שהשכל והמקובלות מדברים. השיעור הוא בהקשבה זאת הקשבה חדשה, הקשבה הרבה יותר אמיצה, הקשבה שדורשת עמדה של מתבוננת, עמדה שתוך כדי ההקשבה דורשת עדיין לא להזדהות עם שום צד, רק להקשיב. להקשיב יותר ויותר חד, להקשיב יותר ויותר פנימה. ככל שאת מגלה את ההקשבה הזאת ואת היכולת לגלות עוד ועוד רבדים חדשים כך אני האוטנטי עולה ומתגלה כך מתבהרת התמונה שמבקשת לצאת לאור את מגלה את עצמך, את מובילה את עצמך בתהליך הגילוי, את לומדת להבחין בין הכלים והתהליך לבין התכנים. לא להתבלבל, להמשיך ולהקשיב, להישאר ולחכות למה שצריך ונכון לו להתבהר, הוא שיתבהר. כל הישארות עם מה אני רוצה, מה נכון לי, מה נשמע לי, מה אני שומעת מתוכי, מחזקת ומעצימה אותך. אינך יכולה להאיץ את הדרך, את רק יכולה להיות יותר ויותר פנויה לה. המשך יום טוב אמיר

לקשמי

New member
מנוחה מול פחד

אחותי נתנה לי אתמול עצה שדי משתלבת עם מה שכתבת כאן: אמרה לי: תקחי לעצמך מחר (כלומר היום) יום חופש שבו את לא מחפשת עבודה, תלכי לים כדי להרגע ולקחת חופש גם מהמחשבות המטרידות. אז אני מתפתה לקחת את העצה הזאת. קצת רגיעה זה באמת מה שאני זקוקה לו. אבל מצד שני כל יום שעובר מגביר אצלי את הפחד, כי אני לא עובדת ואין לי שום הכנסה. באיזשהו מקום אני בטוחה שהתקופה הזאת תוביל אותי בסוף למשהו טוב. אבל עדיין אני מאוד פוחדת.

אני אגיד לך מה בטוח..

אם יש שיעור, הדבר האחרון שהשיעור הזה יהיה, הוא ללמד אותך שאת צריכה לעשות דברים שאת לא רוצה. העולם והנפש שלך לעולם לא תומכים בלעשות מה שאת לא רוצה לעשות, ותמיד שאת מגיעה למצב הזה, שאת עושה דברים שאת לא אוהבת, דברים מתחילים להתפרק. לא יודע בקשר אליך, אבל אצלי כשאני לומד שיעור, זה בד"כ משהו שמשחרר אותי, ביטוי של חופש ואהבה, ולא משהו שכובל אותי ומבאס אותי. אולי מה שאת מחפשת הוא דווקא לכיוון השני, דווקא כן ללכת ולעשות מה שאת כן אוהבת, ולדעת שהיקום יתמוך בך במציאת הדבר ובביצועו, ממש עד הסוף.. ואני מכיר את התגובות.. אני בעצמי אומר אותם. "מה אני יעשה אבל בחודש הבא?" "מאיפה יהיה לי כסף לשכ"ד?" "מה אם בסוף אני לא אמצא?" "איך אני אחיה?" ו.. למען האמת.. אם זה לא ללכת עד הסוף עם מה שאת אוהבת, וזה ליצור לך חיים שאת לא אוהבת, מה הטעם לחיות?

לקשמי

New member
הסרת התנגדויות

אני לא לגמרי מסכימה איתך ולו בגלל הנסיון שלי, שבעבר עשיתי דברים שלא אהבתי לעשות, ועם הזמן והעשיה למדתי לאהוב אותם. אני כאמור מתנדבת במרכז ליוגה ובין היתר עושה שם עבודות נקיון, כביסה וכו'. בהתחלה, כשרק התחלתי להתנדב שם, זה נראה לי מאוד מוזר. פתאום להתחיל לשטוף שם כלים, לגהץ וכו'. אבל התגברתי על ההתנגדות ועשיתי את זה ומה אומר... עם הזמן פשוט התמכרתי לזה. במרכז ליוגה יש עכשיו בדיחה, צוחקים על כך שנהייתי מכורה לשטיפת כלים. כך שהנסיון שלי מלמד אותי שהסרת ההתנגדויות, ללכת בניגוד להתנגדויות זה חופש. רק שההתנגדויות שאני מדברת עליהן עכשיו, שקיימות עכשיו הן כל כך חזקות שקשה לי להלחם בהן. אבל זה לא אומר שאני מתכוונת להכנע. וכן, אני בהחלט בעד לעשות משהו שאני אוהבת, ואם הייתי מוצאת משהו כזה הייתי עושה אותו. רק שאני לא יכולה לחפש את מה שאני אוהבת ובינתיים לגור ברחוב...

למעלה