התמקחות על מינימום מול אולם

inbalri

New member
התמקחות על מינימום מול אולם

אחרי אינסוף מקומות שראינו יש מקום שמצא חן בעינינו ואנחנו רוצים להתקדם מולו.
הבעיה- המחיר סבבה, הכל סבבה- (דיל חורף משתלם) אבל, הם דורשים מינימום 250 אורחים ליום חמישי ויש לנו 200-200 אורחים (לאחר הפחתה של 15%).
מה אתן חושבות- זה משהו שאפשר להתמקח עליו? בהתחלה חשבתי להציע שנתחייב על 220 אורחים ושיבואו לקראתנו, אבל מצד שני זהו סכום המקסימום שלנו, ויש פה סיכון..
אשמח להצעות/רעיונות/תובנות
באותה הזדמנות, מה יותר זורם: 13.2.14 או 6.2.14?

orangeada

New member
ואתם נעולים על יום חמישי?

לכו על 14.2 וזה וולנטיין

O n y X

New member
גם אני חשבתי על התאריך הזה

אבל חתונות שישי באולם ירגישו לי כמו בריתה..

Bobbachka

New member
זה משהו שאפשר להתמקח עליו בעיקר...

ברגע האחרון. כרגע יש עוד 3 חודשים עד מועד החתונה ואני בטוחה שהאולם לא ישוש ל"וותר" על יום חמישי לטובת חתונה קטנה יותר. ימי חמישי הם מבוקשים (מן הסתם) ולכן יש עדין לאולם סיכוי לסגור על כמות אנשים משתלמת יותר.
אני לא הייתי ממליצה לסגור על 220 אורחים, זה עלול לעלות לכם כמה אלפים טובים שתשלמו סתם....
כמובן שאתם יכולים לנסות ולהגיע איתם על פשרה- לבדוק מהו מחיר מנה "משתלם" עבורם לחתונה של 200 איש ולראות אם זה עדין מתאים לכם תקציבית.
לחלופין, אפשר לוותר על יום חמישי ולפתור את הבעיה.

Shmoops

New member
אל תתחייבו על כמויות שלא תעמדו בהם

חבל על הכסף שלכם. יום חמישי נחשב ליום חזק ובד"כ האולמות דורשים מינימום אורחים ביום כזה. אני אישית לא הייתי סוגרת על 250 ואז מנסה להפחית לקראת האירוע ב - 50 איש. אני בספק אם האולם יאפשר את זה - תחשבו על זה - הוא יכול היה לסגור אירוע יותר גדול ועכשיו זה סוג של "קטע" שאתם עושים לו.

קחי בחשבון שאם יש לכם 220 מוזמנים - קרוב לוודאי שכמות האנשים שתגיע לכם תהיה פחות מ - 200. אנחנו הזמנו 310 איש, התחייבנו ל - 220 מול האולם והייתה אפשרות ל-10% רזרבה. אישרו לנו הגעה 244 ובסוף הגיעו 210. באמת חבל על הכסף שלכם - החישוב הוא בד"כ הפחתה של 10-15% מכמות המוזמנים ולאחר אישורי הגעה - עוד 10-15% שאומרים שיגיעו ולא מגיעים בגלל סיבות כאלה ואחרות.

אם יש לכם 220 מוזמנים הייתי מתחייבת ל - 190 איש+10% רזרבה (תמיד אפשר לעלות בכמות המוזמנים גם כמה ימים לפני האירוע. לרדת זה יותר בעייתי), בהתחשב בכך שבטח יתווספו לכם עוד אנשים עד מועד האירוע (אצלנו במקור התכנון היה ל - 280 מוזמנים וזה גדל ל - 310).

הייתי מנסה אולי לשנות תאריך - גם רביעי זה אחלה. אמנם אנחנו התחתנו בשישי אבל בשעון קיץ. בשעון חורף חתונות שישי יוצאות די קצרות (למרות שהתאריך מגניב).

inbalri

New member
המספר מוזמנים הוא לאחר הפחתה של 15%

ה-220 מוזמנים מתייחס לאחר הפחתה של 15%

אני יודעת שיותר משתלם לבעלי האולם לסגור אירוע יותר גדול בחמישי
אבל הייתי כבר בכמה מקומות שאמרו לי שבעיקרון יש להם מינימום של 250 ליום חמישי אבל הם יבואו לקראתנו ויתנו את חמישי ל-200 .

יום שהוא לא יום חמישי מדאיג אותנו כי גם ככה זה אירוע קטן, לא בא לנו שאנשים יחתכו מוקדם...

orangeada

New member
מי שעייף, עם ילדים, צריך לסוע מחוץ לעיר וכו'-

אישית אני לא חושבת שזה קריטי בשבילו איזה יום זה..
אם אני צריכה לנהוג הביתה אחרי חתונה בחמישי, אז אפילו שלמחרת (שישי) אני לא עובדת, יש שלב שעייפים לרקוד ו/או לאכול או בכלל, ולכן על מנת להגיע בבטחה הביתה מעדיפים לחתוך קודם קצת, במידה ויש קצת נסיעה..
אז נכון שכשעובדים למחרת זה משפיע אחרת, אבל בסה"כ גם ככה אנשים מגיעים אחרי עבודה וקשה לשמור על כוחות ואנרגיות.

גם אני בהתחלה חשבתי שעדיף להתחתן בחמישי אבל אחרי שהבנתי מכולם סביבי שאין הצדקה להתחיב ליותר אנשים או לשלם יותר- התחתנו בתחילת השבוע ולא בחמישי..

הניסיון ששמעתי מאחותי

שהיתה באיזה 20 חתונות בשנתיים האחרונות הוא שדווקא ביום חמישי מגיעים פחות(היא דיברה על יותר קרוב ל60% הגעה): כנראה שילוב של עייפות מהשבוע והחשש מהפקקים.

Shmoops

New member
דווקא בגלל שזה אירוע קטן

אז זה אנשים קרובים יותר שירצו לשמוח בשמחתכם. גם אצלנו היה אירוע קטן, בשישי. אז אני יכולה לומר לך שלאחר החופה (זו הייתה חתונה הפוכה), הרבה מהמבוגרים הלכו, למרות שהיה 2 ומשהו בצהריים. כי ככה זה מבוגרים. אבל כל הצעירים (ולמזלנו היו הרבה) נשארו, והרבה מהם גם עד הסוף, כי אלה חברים קרובים שלנו שגם אם היה יום שלישי בלילה היו נשארים.

לגבי מספר אנשים - אני עדיין אומרת לך שזו תהיה כמות קטנה יותר.
אם לנו היו במקור 280 מוזמנים והתחלטנו להתחייב על 220 + רזרבה 10%, ובסוף עלה לנו ל-310 מוזמנים והגיעו 210 - תעשי את ההשוואה... ולא הזמנו אנשים שלא דיברנו איתם בחצי שנה שלפני האירוע ומבחינת ההורים שלנו - בעיקר משפחה וחברים קרובים.

גם לי היה קשה לחשוב על זה כך אבל עובדה שזה מה שקרה. תמיד אפשר לעלות, קשה יותר לרדת בהתחייבות.

בהצלחה!

לדעתי, נסו להתמקח

ואם לא מצליח, לא הייתי מתחייבת על יותר אורחים ממה שאתם יודעים שבוודאות שתוכלו לעמוד בו.
לרוב, אחרי שהאירוע כבר סגור והוחלט על התחייבות מינימום, זה באמת המינימום וקשה לשכנע את המקום לוותר ולרדת מתחת למספר הזה... וגם אתם לא רוצים להיות תלויים בחסדים של המקום.

באופן אישי, כשאנחנו רצינו לסגור המקום דרש מינימום של 400 אנשים ליום חמישי. לנו היו רק 350 מוזמנים וכמובן שהחלטנו לוותר על חמישי. התחתנו בראשון. אגב, אמנם בחמישי האירוע מסתיים מאוחר יותר, אבל הוא גם מתחיל מאוחר יותר, הרבה פעמים בגלל פקקים וכו' (המקום בו אנחנו התחתנו היה מועד לפקקים נוראיים ביום חמישי). האירוע שלנו התחיל מוקדם יותר, החופה הייתה בזמן כי כולם דייקו ובסוף, אמנם הוא נגמר מעט מוקדם יותר (בסביבות 1:00 כבר היו רק החברים הקרובים) אבל כבר לא יכולתי לעמוד על הרגליים גם ככה...

למעלה