התמכרתי

מני.ת

New member
התמכרתי ../images/Emo23.gif

מכירים את FLAKE של קדבורי? קניתי קופסה של 48 יחידות בדיוטי פרי באנגליה והתמכרתי למרקם ולטעם. בהחלט לא טעם אינטנסיבי ועמוק של שוקולד על, אבל המרקם הסופר פריך והטעם המעודן גורם לי לרצות עוד ועוד. עולם אחר לעומת המקופלת של עלית , שוקולד הילדות שנחשב למעדן שמיימי בימים ההם.

passioneta

New member
גם אני מכורה

תנסה גם Twirl - שזה Flake מצופה ולכן יותר קל לאכול אותו. בארץ - להשיג ב-meatland ברעננה (אין לי שום קשר אליהם אבל אני תמיד מוצאת שם דברים מיובאים שאין במקום אחר). אבל הם יקרנים.

נטע...שאלה...

אני גרה באיזור, אבל לא מכירה את ה meatland... איפה זה ממוקם ? ומה מוכרים שם חוץ מבשר ?

passioneta

New member
אחוזה פינת בר אילן

ויש שם כל מיני דברים בעיקר מארצות דוברות אנגלית. למשל: עוגיות פפרידג' פארם, תה לונדון, צ'יפס טרה, כלמיני צ'אטני, ריבות ולמון קרד של וילקינס - בקיצור דברים שעולים חדשים מדרא"פ, ארה"ב ואנגליה צריכים.

chocosan

New member
טעם ילדות של

גלידה אמריקאית עם flake מאוטו גלידה בפארק במנצסטר yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaami

מני יש לך אולי תמונה של המוצר הזה ?

ואם כן, תוכל בבקשה לצרף, אני מאוד מעוניינת "לראות בעין", לא בטוחה אם אני מכירה או לא... תודה

מצאתי תמונה לבד ../images/Emo13.gif

לא מכירה את זה. זה נראה כמו מקופלת... אנסה להשיג ולטעום. תודה על ההמלצה

שור3

New member
אתה יודע שעלית מכרה מקופלת

ל- M&S ? יש עוד מישהם שלא ירדו החודש על עלית ?

passioneta

New member
אני

ממש לא אוהבת את השוקולד של עלית.וגם לא את טקטיקת ההפחדה שלה שממש חונקת את שוק השוקולד בארץ - ראה מקרה קדברי.

שור3

New member
סיפור דויד וגוליית סיפור יפה,

קצת עובדות לא יזיקו, ברשותך. עלית, ביזמתה הסירה את מכסי המגן על שוקולד לפני יותר מ-15 שנה. דהיינו, כל מי שרוצה לייבא מייבא שוקולד ללא מיסוי או הגנה כלשהם. דבר זה מאפשר תחרות לא הוגנת בעלית, שכן אבקת החלב בשוקולד זוכה לסבסוד משמעותי ביציאה מארצות אירופה לישראל. ממקרה קדבורי, מסתבר שלא מספיק רק לייבא מוצר, יהיה טוב ככל שיהיה וצריך גם להשלים עוד כמה מהלכים כמו למשל לבחור מוצר שהלקוחות רוצים לאכול, לבנות מותג לאורך זמן וגם להעמיד אותו על המדף. כמות הכישלונות בתחום יבוא מוצרי שוקולד ענקית ולא בגלל שעלית הפחידה, או נלחמה על נתח השוק שלה, כפי שקדבורי עושה באנגליה כשבאים להתחרות בה שם. לא אכנס כאן שוב לוויכוח על טעם וריח. אבל תצאי מנקודת הנחה שהלקוחות בארץ אוהבים את מה שהם מכירים לטוב או לרע. השוקולד של עלית לא נרכש על ידי הלקוחות בגלל שהם אנוסים לקנותו – יש והיו מספיק תחליפים. קדבורי - אינה הטעם של הישראלים, השוקולד שלה ייחודי ( טיפול מיוחד באבקת החלב) וכדי להפוך להצלחה בשוק כלשהו, לרבות ישראל, היא תידרש לשנים ארוכות וסבלנות רבה. אני מנחש שקדבורי (ששנים לא רצתה לדבר איתנו בשל חרם ערבי ואולי גם אנטישמיות כלשהי) הסכימה לתת ליבואן את הזכות לייבא אותה ללא כל מחויבות מצידה לתמיכה במוצר לטווח ארוך והניחה עליו את כל העומס. ליבואן שלה אצה הדרך, הוא נתן מרווחים ענקיים כדי לעמוד על המדף, הפציץ אמצעי שיווק אבל בטווח קצר ואיבד את הכסף שלא היה לו. לתת נחות מסחר ותנאי תשלום מפליגים זה כנראה בסדר – להגן על שטח מדף לא? אסטרטגית הכניסה שלו הייתה שגויה, הארנק שלו לא גדול מספיק ושק הדמעות עובד........ מעניין מהי טקטיקת ההפחדה אליה את מתייחסת, כאשר בכל פיצוציה ובכל מרכול יש מוצרי יבוא המתחרים בעלית, מעניין איך האחרים הצליחו ודווקא קדבורי נכשלה. עוד יותר מעניין אם מישהו מצפה שחברה כלשהי, לאו דווקא עלית, תשב בחיבוק ידיים כאשר מתחרים בה ולא תנסה, כמקובל בשוק, להגן על חלקה בו. יצא לי לאחרונה לעבוד עם מתחרה של עלית בתחום אחר – עלית נלחמה כמו שצריך וכל הכבוד לה. לא שמעתי את הלקוח שלי בוכה ומילל. המסקנה שלי, מי שלא יכול להתחרות, בשל חוסר ידע, חוסר כיס, חוסר סבלנות ואין לו כוח עמידה חבל שיבוא בזבנג וגמרנו - אין הצלחות קלות. ראי מלחמת עלית באסם - על שוק המלוחים, לקח שנים אבל עבד בלי בכיינות..............

Ambrosius

New member
חוץ מלהוריד מחירים של מוצרים

דומים לזה של קדברי ולא להרשות לסופרמרקטים להניח את המוצרים של קדברי ליד אלו של ELITE אלה בסטנדים נפרדים של קדברי היו גם דברים אחרים: Israel's Antitrust Authority and Strauss-Elite signed an agreed order in the Cadbury affair, under which the company will pay a $1.06m fine. This is the largest fine ever paid by an Israeli company in an agreed order with the Antitrust Authority. The fine amounts to just 4% of Strauss-Elite's $27.2m profit in January-September 2005. It was found that Strauss-Elite obstructed efforts by Carmit to introduce Cadbury chocolate in Israel, causing the venture to fail. The Antitrust Authority investigations department launched a probe against Strauss-Elite and its officers. Former Antitrust Authority director general Strum indicted the company and its officers. Following a hearing, the parties decided on an agreed order, instead of an indictment. Under the agreed order, Strauss-Elite will take no action to hinder wholesalers' business activities. The company will also not reduce rebates it gives retailers, or worsen the contractual terms it grants them, for buying competitor's products or for the placing of those products on shelves. The settlement remains contingent on the approval of the Antitrust Tribunal. Strauss-Elite's manager was accused of using overly aggressive means, including threats on small traders (kiosks, groceries, neighborhood mini-markets) to persuade them not to promote Cadbury, an English brand of chocolate being marketed in Israel by Carmit Marketing.

שור3

New member
ספור נוגע ללב

חשבתי שלהוריד מחירים זה דבר טוב עבור הלקוח ולכן יש תחרות. כרמיית ואחרות מתחרות שנים בעלית על ידי מכירת מוצרים במחיר נמוך ומתן מרווחים ענקיים כדי לזכות במדף שאינו מוצדק ביחס שטח תרומה שהוא מביא. איך לדעתך נכנסה כרמית לרשתות - אם לא בדרך המקובלת של מתן מרווחים כפולים או משולשים מעלית ותשלום דמי כניסה והחדרה - זה כמובן בסדר כי היא קטנה ומסכנה. האם לדעתך לא עשתה כרמית דבר דומה במתן מרווחים מופרכים לקיוסקים ? מה אמורה עלית לעשות במקרה זה ? לפנות מדף וללכת הביתה ? אין מצב שחברה יכולה לא להרשות לסופרמרקטים. זו אמירה חסרת שחר - אני כן מאמין שהסופרים ניסו לסחוט מרווחים מעלית עם בואה של קדבורי ולהשתמש בזה לשיפור הרווחיות שלהם תוך סחיטה מקבילה מכרמית. אני לא רוצה לאמר מה דעתי על מוסד הממונה על ההגבלים - ההתערבות שלו במקרה הזה מגוחכת - כאילו הרשתות הן קבוצה של מסכנים שניתן להורות להם מה לעשות או שבעלי הקיוסקים מפחדים ממישהו, זה ממש מצחיק. אם הוא כזה חכם שיטפל בחברות התקשורת והבנקים.....

bakery

New member
../images/Emo45.gif מסכים עם כל מילה...

גם על מה שנכתב על ידך בהודעה הקודמת. מוסד הממונה על ההגבלים לוקה באימפוטנציה, הוא אמנם "מתעורר" מדי פעם בענין זה או אחר אבל בגדול הוא כשלון וזאת בשל התמסרות ללחצים של ענקיות המשק, כל זאת במסגרת קריסת המערכות הכללית של המדינה. לענין השוקולד, שוקולד קדבורי אמנם נכשל שיווקית אבל לא רק, הטעם הישראלי שונה מהטעם האנגלי (יש דבר כזה?), שוקולד קדבורי לטעמי פשוט לא טוב, מתיקות מוגזמת, טעמי לוואי...לא טוב. דווקא לעלית שאינני מאוהדיה (בעניני טעם) יש כמה מוצרים טובים שמשווקים בד"כ בתקופת החורף (מהדורת חורף) שבה בד"כ צריכת השוקולד עולה ותנאי האיחסון נוחים יותר, לדוגמה - שוקולד מריר במלית שוקולטה ואחרים, טוב והמחיר זול מאד.

מני.ת

New member
לא ידעתי ../images/Emo211.gif

שעלית מכרה מקופלת לM&S ואין לי שום כוונה לרדת על עלית, אני דווקא מעדיף את עלית על כל שוקולד אמריקאי (קדבורי אנגלי , אני יודע ), אבל המקופלת של קדבורי הרבה יותר מוצלחת מזו של עלית לטעמי. זה עדיין לא עושה את מקופלת לשוקולד לא מוצלח. בתור ישראלי שחי בחול, אני מאד גאה בתוצרת הישראלית ועלית בראשם. עדיין לא נתקלתי באמריקאי שטעם את השוקולדים הישראלית ולא העדיף אותם על התוצרת האמריקנית.

למעלה