התמכרתי לנענע

zenjew

New member
התמכרתי לנענע

וזה לא מצחיק! בזמן האחרון ,אולי בגלל החורף, אני מוצא שאני שותה כמויות של תה עם נענע (4 או 5 כוסות ביום). תהיתי עם יש בצמח הזה משהו שבכמויות כאלה יזיק לי. מישהו יכול לעזור? תודה.

barakbl

New member
זה לא נשמע לי כמו התמכרות.

כל התמכרות היא רעה ומסוכנת. בכל מקרה, 4-5 כוסות תה עם נענע ליום לא נראה לי כל כך גרוע, ולא נשמע לי כמו התמכרות. צריך רק לזכור שבתה יש קפאין... עבור רוב האנשים זה לא כל כך בעייתי אני מניח, עבור חלקם זה קצת יותר (למשל אלו שיש להם יתר לחץ דם).

motyka

New member
הבעיה היא התה ולא הנענע

התה עצמו לא בריא, והתה שמעובד לשקיות - בריא פחות מאשר תה מעלי תה.

מכל צמח תבלין יש להיזהר

כי רובם גורמים לכל מיני דברים אני יודעת למשל שנענע לא מומלץ לנשים בהריון באתר גאמנון יש הסברים על כל צמח וצמח http://www.gamnon.cjb.net/

שמחתי לעזור

זה אכן אתר מעולה לטבעונים וצמחונים כתוב שם דברים על המון פירות וירקות ודגנים ועוד

האפי לי

New member
המלצה ../images/Emo99.gif

אם את/ה שותה כאלו כמויות של נענע אני מנחשת שהכל גידול בבית אם לא אז הנה המלצה ראשונה- אם יש גינה מה טוב, אם לא פשוט מסדרים עציץ נחמד או אדנית
נענע מתפשטת בצורה מטורפת כמו עשב שוטה אז לא יהיה מחסור
המלצה שניה- למה רק נענע? יש עוד כל כך הרבה אופציות
לואיזה, נענע לימונית, עשב לימון... והערה למקרה שזה לא ברור- אם מגדלים עוד צמחי תה עדיף בעציץ לחוד מהנענע כי היא מתפשטת ולא נותנת לעוד צמחים לגדול ד"א אני לא יודעת אם יש דבר כזה לקנות נענע בשוק או בסופר אבל אם התשובה היא כן- זה מרוסס?

zenjew

New member
ריסוס נענע

תודה על העצות. אני קונה בשוק. קשה לי להאמין שמרססים את הנענע כי כמו שאמרת, הוא צמח חזק מאד שגדל כמעט בכל מקום וכל תנאי - אז בשביל מה לרסס? זה סתם טרחה והוצאת כסף בשביל המגדל. כל נראה לי.

barakbl

New member
לא הייתי סומך על זה.

מרססים גם גידולים מהסוג הזה, כדי לקבל יבול גדול יותר וכו'. כשיש לך בגינה חורים בנענע בגלל כל מיני יצורים שאוכלים אותה, זה לא ממש מפריע לך. אבל למגדלים, זה פוגע במכירות, כי הלקוח הוא מטומטם (בד"כ), ולכן חשוב לו שהנענע תהיה "מושלמת". אז מרססים אותה כדי שהמזיקים לא יפגעו בנענע....

katam

New member
אפשר גם עשבי תיבול. זה כיף

לי יש כרגע נענע וזעתר. בעבר גידלתי בזיקום, אורגנו ולואיזה. גם שיח קטן של פלפל חריף יכול לעמוד על החלון (אצלי בסורג בטן ) למי שאוהב. אורלי

enbalush

New member
גמני מכורה לנענע ../images/Emo99.gif

אפשר להתמכר לקפאין שנמצא בתה. אבל ללא ספק אפשר להתרגל לרגלים נעימיםםםםםם....

vegan girl

New member
אני מכורה לתה קמומיל

אני לא יכולה לעבור יום בלי כוס אחת.. לפחות... הצד החיובי זה שזה טוב למיתרי הקול

למעלה