התמכרות לתרופות.

etyp7

New member
התמכרות לתרופות.

ללולית שלום. חברתי אישה בשנות ה50, אלמנת צה"ל, עברה לא מעט משברים בחייה. ועברה טיפולים רבים אצל כל מיני.. כיום מטופלת בקלונקס וסרוקסט.. בלי כדורים אילה לא מצליחה לתפקד ולישון. ולעצם הבעיה.. חברתי התמכרה לכדורים אילה.. נמצאת במצב נפשי ירוד. מאוד מדוכדכת איבדה את החיוניות של עצמה. מה עליה לעשות?? כדי לצאת מההתמכרות.? ואיך ניתן לעזור לה?? אודה לך מאוד באם תנחי אותי כיצד לעזור לאותה אישה. היא אומללה אמיתית. תודה.

.אחת

New member
סרוקסט לא ממכר. קלונקס כן.

(רק שאסור להפסיק סרוקסט בבת אחת, צריך בהדרגה) בנוגע ליציאה מההתמכרות - אם היא מקבלת כדורים, היא מקבלת אותם ממרשם. אם היא מקבלת מרשם, יש רופא שרושם לה אותם. לפנות אליו, ולראות איך מפחיתים במינון תוך השגחה רפואית עד הגמילה.

etyp7

New member
התמכרות

זה נכון מה שאת אומרת. אבל ברגע שניסו להקטין לה את המינון, או להחליף לה את הכדורים היא נכנסת לתופעת "קריז.." סובלת מדכאונות קשים, ופשוט בורחת מהמציאות. אני רוצה לעזור לה. אולי יש איזה קבוצות תמיכה, או ליווי פסיכיאטרי מקצועי שיכול לעזור היא פשוט בדרך לא טובה.ואולי יש עוד דרך להציל אותה. בקשר למרשמים שהיא מקבלת היא עובדת בית חולים ואינני יודעת אם מישהו מפקח עליה שם!! כולי תקווה שכן יהיה אפשר לעזור לה. רק שאני לא יודעת איך.

ל ו ל י ת

New member
תרופות

איני רופאה ולכן איני יכולה להתייחס לנושא זה ולענות ספציפית על שאלתך. ממליצה לך לשאול בפורום תרופות בתפוז וכן לפנות לרופא פסיכיאטר שמכיר אותה או לחילופין פסיכיאטר אחר שאתה סומך עליו. אגב לא בטוח כלל שהתופעות שאתה מציין קשורות דווקא בהתמכרות יתכן ומצבה הנפשי השתנה או שהיא צריכה החלפת של תרופות או של טיפול. או שאולי אפשר לעזור לה גם בדרכים נוספות של תמיכה.

למעלה