התמכרות לצאטים

התמכרות לצאטים

את שלב ההכחשה כבר עברתי. אני מודה. התמכרתי לאינטרנט ולצאטים בפרט. והגרוע מכל , אחרי רומן וירטואלי של שנה וחצי התמכרתי לחברי הוירטואלי. עברנו לשיחות טלפונית אלא שלו זה כבר נמאס. ואני עדיין לא מסוגלת להתנתק. אני לא מתכוונת להפגש איתו. כי אני אישה נשואה, נאמנה לבעלי, ולא מעלה בדעתי לבגוד בו. נכון שהצאטים הללו לפעמים הם יותר גרועים מבגידה. אלא שאליהם התמכרתי ואני ממש לא מסוגלת להפסיק. אינני יכולה ללכת לטיפול מטעמים השמורים איתי כך שזו לא אופציה מבחינתי. אשמח לשמוע על פתרונות לבעיה. חשבתי גם על התנתקות מהאינטרנט . אך קצת חבל לי להפסיד את הדברים הטובים שיש פה. מה עוד שכל המשפחה משתמשת באינטרט. כמו כן התנתקות כזאת תחמיר את ההתמכרות שלי לשיחות הטלפוניות עם החבר הוירטואלי שלי. מה שאולי היה בא בחשבון מבחינתי זה שיחות עם פסיכולוג באינטרנט. אך חשוב לי להשאר בעילום שם. אשמח לשמוע גם על האופציה הזאת . תודה אשמח לכל עצה.

e-magine

New member
היי טל שחרית

את מתארת יפה את הדילמה שלך, שהיא כמובן לא רק שלך, את הצורך שלך בהרפתקה וירטואלית ואני מתייחס לזה כצורך ולא כסתם רצון. אני כמובן לא יודע למה את לא יכולה ללכת לטיפול וגם לא יודע מה את מקווה להשיג מהטיפול, יש בקישורי הפורום מאמרים על טיפול באינטרנט. אני לא חסיד שוטה של העניין הזה ויש להתייחס אליו באי אלו הסתייגויות, אך אני גם לא שולל את זה, כי כנראה שזה יכול לעזור לחלק מהאנשים. אם את רצינית, תשלחי לי מסר במסרים של תפוז ואני אשלח לך המלצה שאולי תעזור לך למצוא טיפול כזה. מסיבות שמורות עמי, לא אעלה את ההמלצה בפורום הפתוח.

אשמח לעזרתך

ניסיתי לשים את השם שלך במסרים ונאמר לי ששם המשתמש לא ידוע. אשמח אם תעזור לי. תודה

כמה טעויות...

א. התנהגות אובססיבית או התמכרות - ולא משנה למה, נובעת מתחושת ריקנות. אישה נשואה או לא, יש שם תחושת ריקנות שלא טופלה/הוזנחה. ב. קיום קשר אינטימי וירטואלי אינו שונה מ"בגידה" בפועל. מבחינה רגשית ה"בגידה" כבר מזמן שם. אבל ביננו - ההתנהגות הזו היא בעצם מעין תגובה למצב בלתי ניסבל מבחינתך, כשאת ובעלך לא הצלחתם/ לא השכלתם לייצר אינטימיות איכותית בינכם. ושלא תחשבי שאני מאשימה חלילה. זוהי המשימה הקשה מכולן... לשמר אינטימיות חיובית במהלך מערכת יחסים זוגית בנישואין. נסי לקרוא משהו שמצאתי לאחרונה.... נדמה לי שכדאי לך.

e-magine

New member
שלומית אני מבין מה שאת אומרת

אבל איכשהו, למרות ההסתייגות וההבהרה, זה יצא קצת כמו אישום.

אם כך,

אני מתנצלת. אני דווקא יכולה להבין את המצב הזה: זה לא משהו שנולד ככה בין יום. זהו מצב שמבשיל במשך זמן רב. וההתמכרות לצ'אטים ולאינטרנט היא רק סימפטום המעיד כי משהו שם מרוקן מאנרגיות. וצריך לטפל בזה.. ולא בסמפטום.

BurgerQueen

New member
גם אני באותה "צלחת"

מכורה כ8 שנים וחצי לאינטנרט, כבר 5 שנים בצ'טים. התאהבתי לפני כמעט 5 שנים בבחור מסקוטלנד, אבל כמובן שזה נגמר, כי לא היה לזה סיכוי. אבל זה היה משהו מקסים, שכלל קשר טלפוני, גם מיני. עכשיו אני בקשר של התכתבתות עם בחור משבדיה ואחרי סיום קשר וירטואלי קצר עם בחור מברזיל, שלא כלל התאהבות או טלפונים, אבל היה נפלא. גם עם הבחור משבדיה זה רק ידידות, אבל זה כולל אימיילים מלב ללב, אני מספרת לו הכל, הוא מספר לי הכל (או המון לפחות) וזה נפלא. כמובן שזו בגידה, לא רק קשר מיני-אהבה הוא בגידה, גם קשר וירטואלי אישי וחברי לפעמים גולש לאינטימיות, לאו דווקא מינית, אבל גם, כמובן. אני לא מעוניית לבגוד בבעלי מזה 8 שנים וחצי, כי אני אוהבת אותו. אבל השיגרה משעממת והורגת, ויש גם ילדים, וזה יותר קשה ושיגרתי. עצתי לך, למנוע מלהתפתות למפגשים, לכי על בחורים מחו"ל בלבד. הם מקסימים יותר מבחורי ארצינו, בלי להעליב את הגברים פה, שרובם מעוניינים רק בשיחות סקס ובלבולי מוח, שום אינטימיות נפשית.

למעלה