התמכרות לצאטים...

התמכרות לצאטים...

בעלי מכור לצאטים.... הוא לא מפסיק עם זה וכנראה שגם לא יפסיק לעולם... נטיתי להבין שבעבר הוא השתמש באמצעי התקשורת הזה כי היחסים ביננו לא היו תקינים וידוע לי כי פתח קשרים ואף רציניים שגלשו מתחום הוירטואל והפכו לריאליים - אני לא בדיוק יודעת מה היה שם - וכנראה שלא אדע אך היה קשרים וזה ודאי זה גם קיבל את אישורו אני לא יכולה לשפוט אותו כי גם לי היה בזה חלק... אני מבינה וגם סולחת... היום אני השתנתי ... והוא גם מחזר אחריי..... אז כואב לי שעכשיו למרות שהקשר ביננו תקין כרגע אין לו את היכולת להיות כנה איתי ולספר לי בדיוק מה קרה שם כדי שמבחינתי לא יהיו השערות ... וחוצמזה שהוא עדיין עם הצאטים ... ( מה הוא מחפש שם ?? ) הוא טוען שהרבה זמן לא היה בצאטים ואני יודעת שהוא כן !!! הכי כואב זה חוסר האמת והכנות שלדעתי הם אבן יסוד במערכת יחסים תקינה אז כנראה שמערכת היחסים ביננו לא כל כך תקינה ???

bladimari

New member
מכור ל.....

אין ספק שהצאט מילא את מקומך.אם הפכתם מודעים לנושא מה טוב אם דיברתם על זה -עוד יותר טוב. לחפור בעבר,נראה לי מיותר ומזיק(בהנחה שהנושא עלה על השולחן) אם נראה לך שעדיין ישנה בעיה (שנובעת מהעבר).......זה הזמן לטפל (אם רוצים).לדבר......לדבר...לדבר

רוח,

קצת לא מבינה אותך. כתבת שמערכת היחסים ביניכם השתפרה, אם כך מדוע את מחטטת בעבר? מדוע כל כך חשוב לך לדעת מה קרה בצ´טים ובקשרים שהיו לו בזמן שהיחסים ביניכם לא היו תקינים? למה לך? "מה שלא יודעים לא כואב" אומר הפתגם - לכי על זה. כעת, כשאתם משקמים את היחסים - סיפורים על קשרים שבעבר יכולים רק לקלקל. תני פול גז בשיקום היחסים - מה שהיה - היה בחרת לך שם "רוח ים נושבת"... תני לרוח להעיף זכרונות וקטעים לא נעימים מהעבר. בעניין ההתמכרות לצ´טים, כנראה שהגמילה קשה עליו. גמילה מכל דבר היא קשה ומצריכה המון כוחות נפש. מעבר לזה, ההתמכרות ממלאה אצלו צורך מסויים ועד שלא יתמלא הצורך הזה בעניין אחר - לא יוכל להיגמל.

אל תתיאשי

עשית התקדמות ניכרת, בעיקר בשינויים שעשית בעצמך, שינויים שהביאו גם לשינויים משמעותיים מצד בעלך. יש לכם משקעים לנקות. לפעמים מפחיד לגעת בהם והם נשארים קבורים. קשה להתנתק ממסגרת או מסביבה בה מרגישים טוב, מרגישים אהודים ויש בה ענין (אינטלקטואלי או אחר). לענין זה חשוב לדעת אם הכוונה ההדדית היא ליצור שיפור והתקרבות או שיש חסמים אותם צריך לזהות ולטפל בהם. יתכן שהתקרבתם מספיק כדי לדבר על כך שיש עדיין פער, לדבר על הרגשתך עם הפער ושידבר הוא על הרגשתו. נסו לזהות איש את צרכיו ואת צרכי בן זוגו ומתוך כך להגדיר את המרחב שאתם נותנים זה לזו, כולל אם חלקים ממרחב זה יהיו בלתי גלויים זה בפני זו. יתכן שבשלב זה יועץ יוכל לעזור לכם, כי לבד אולי קשה לכם ליצור דו שיח מאוזן שלא מעמדות כוח. מכל מקום, עד כה התקדמתם בצורה ניכרת. המשיכי ואל תתיאשי.

רוח ים יקרה...

אמון וכנות זה דבר בסיסי בכל מערכת- יחסים, ואם אין אז מופיעה חשדנות וחוסר ביטחון... לדעתי, כאחת שהייתה הרבה בצ´טים... ( והיום כבר לא), אני לא חושבת שיש הבדל גדול בין השיחות בצ´טים לבין המסרים שעבירים בתיבות המסרים כאן, אם את לא בצ´טים ולא מקבלת מסרים בתיבה אז ודאי שזה יפריע ויש לך את הזכות המלאה לומר לו שאת מבקשת כי יפסיק עם הצ´אט כי זה מאד מפריע לך, ואז אם הוא יגלה הבנה לרגשותייך דעי כי מע´ היחסים תקינה ואם לאו- תסיקי מסקנה. מהתמכרות לצ´אטים ככל התמכרות אפשר להיגמל, רק צריך לרצות!!!

גם בארזים לפעמים נופלת שלהבת...

אני מנסה לא להתייאש אבל קשה לי.... אין הבדל גדול בין צאטים למסרים או כל תכתובת וירטואלית אחרת אלא שבצאטים הקשר הופך בקלות יתרה לממשי - לפחות מבחינתו זה כבר קרה ואין סיבה שזה לא יקרה עוד..... אם היה רוצה להגמל בטח היה מצליח אך כנראה שהוא לא רוצה... לורה המקורית - מעניין אותי לדעת למה בעבר היית הרבה בצ´אטים והיום כבר לא - ואיך ההרגשה עם ובלי .... לא אין לי זכות להגיד לו להפסיק עם הצאטים כי מה שהייתי רוצה זה לדעת שהוא הפסיק כי הוא רצה להפסיק ולא כי בקשתי ככה זה הרבה יותר אמיתי....... אני יודעת שהכי חשוב זה לדעת מה טוב לי ולטפח את זה ולא כל הזמן לחפש את הטוב בקשר ביננו... אבל מה עושים אם הטוב בעיניי הוא קשר זוגי טוב חם ואוהב... וחוצמזה - אם אגיע למסקנה שהוא לא כל כך מבין לליבי - אז ?????. סה"כ הוא אבא טוב לבנותי..... ד י ל מ ה ?????.

רוח ים ---בוקר....

אני נכנסתי לצ´אטים מתוך חסכים שהיו לי אז: לא עבדתי- וזה מילא את החלל שנוצר, והחלל היה ריק כי הבעל היה מחוץ לבית שעות ארוכות בגלל העבודה- אז שם גם מצאתי אוזן קשבת, חברים לצרה, תחושה טובה- וההרגשה אז הייתה נפלאה, אני לא פוסלת את הצ´ט כלל, הכל תלוי איך משתמשים בו. היום אני כבר לא בצ´אט, כי אני לומדת ועם ילדים, והצ´ט גוזל זמן, הוא בא על חשבון דברים אחרים: ילדים, בית ועוד. שאלת איך ההרגשה עם ובלי: רוח ים יקרה, כשהייתי עם הרגשתי טוב כל הזמן, תמיד צחקתי, תמיד חייכתי, מין תחושה של אופוריה, ועכשיו כשאני בלי- אני חיה את החיים המציאותיים ולא הוירטואליים, אם רע לי אני מתמודדת ולא בורחת לצ´ט- ולכן טוב לי!- אלו החיים המציאותיים. הייתי שנה אינטינסיבית שם וכשבחרתי לצאת פשוט יצאתי! ויקירה, יש לך זכות מלאה לומר לו שיפסיק עם הצ´אט, וכי למה לא? אם זה כ"כ מפריע לך אז תבקשי, ואם לא-אז לא. תשאלי אותו אם זה היה הפוך ואת היית שם איך הייתה תגובתו... יקירה, בצ´ט אין כל רע, ויש הרבה טוב, אבל...השימוש שהוא עשה בו הוא לא נכון ואני, אישית, חושבת שיחדל, כי שוב הוא יתפתה לפיתויי- הצ´ט ואז מה...? אם הקשר ביניכם הוא חם ואוהב----תהיי אופטימית. הוא אבא טוב לבנותייך וזה נפלא, אבל, יקירה, אין קשר, בין אבא טוב לבעל טוב.... אלו 2 תפקידים נפרדים שעליו למלא! שיהיה לך יום נפלא ושבוע קסום

יותר אמיתי זה לבקש

רוח ים, את רוצה שהוא יפסיק בלי שתבקשי - מה הוא מלאך עם עיני רנטגן שמנחש מה את רוצה בסתר ליבך? מה הוא מושלם ויכול להבין הכל הכל? לא רוח ים, הוא אדם ולא מלאך, הרצון שלנו שבן הזוג ינחש אותנו וידע לבד להתנהג בצורה מושלמת - זו הפנטסיה הגדולה שלנו, שממנה אנחנו צריכות להתעורר, וללמוד לדבר ולהגיד ולבקש ולעבוד על הקשר שלנו לא לצפות שיקרה מעצמו,

הפניה

רוח ים את מוזמנת לפנות לפורום התמכרות לאינטרנט אני בטוח שיהיו שם אנשים שיוכלו לתת לך את הפרספקטיבה מהצד השני וגם תוכלי באותה המידה להעשיר את הפורום. עכבר

למעלה