התמכרות לצ´טים

נופך

New member
התמכרות לצ´טים

כבר כמעט חודשיים שהתמכרתי לצ´טים טלפוניים, כאלה של YNET, למשל, וערב ערב הייתי מקשיבה להודעות בתיבה הקולית (במשך הזמן פתחתי כמה), לפעמים משוחחת עם חבר´ה מהצ´טים, נתקפת רעב אדיר לשמוע הודעות, לזכות להתייחסות, להרגיש קיימת, בייחוד בלילות הארוכים והבודדים. הבנתי שפיתחתי התמכרות, אבל לא יכולתי להתגבר, וגם לצורך במגע "אינטימי" (לא סקס, פשוט התוודעות קרובה, אווירה אינטימית) שלא בא על סיפוקו בשום דרך אחרת כבר הרבה יותר מדי זמן, יצר אצלי את הבולמוס הזה. אמנם, בזמן האחרון כבר התחלתי להירגע, והיום חטפתי את הנוק-אאוט, כנראה הסופי, שידמים כנראה את הטלפון שלי, לפחות בבית, בכל הקשור לצ´טים האלה. קיבלתי חשבון טלפון ענקי, שכלל חיוב על 1,500 שקל (לחלק מהזמן בלבד), הרוב לטובת המפעילה הסלולרית של הצ´ט. עכשיו אני בהלם (שליש מהמשכורת הלך) וסובלת מהתחדשות ההתמכרות הישנה וה"טובה" שלי - דיכאון והרגשה שאני אידיוטית (אמנם נחשבת לאינטליגנטית, אבל מתברר שאפשר להיות גם וגם). אז אני מבקשת להזהיר אתכם מפני הצ´טים הללו ופתוחה לשמוע כל הערה והארה.

יאיר5

New member
אני לא חושב שזה שאת רוצה קצת..

יחס קצת התענינות הופך אותך לאדיוטית רק לאנושית. מי מאיתנו בני האנוש לא רוצה יחס לא רוצה קירבה אינטימית לא רוצה להרגיש שייך לאיזו שהיא מסגרת? כל אחד אחת רוצה ובגלל שלא מצאת את הקרבה הזאת בדרך אחרת אז מצאת התיחסות בצטים האלה לפי דעתי אין בזה שום רע רק מה שזה לא אמיתי וכמו שאמרת עושה נזק כספי רציני. החיים זה לא פיקניק אבל לא צריך להתיאש צריך לחיות בתקוה שאולי מחר יגיע האביר על הסוס הלבן. אז נופר תרגישי טוב וצאי מהדיכאון אי אפשר לדעת מה יהיה מחר ובקשר לצטים אני בטוח שאת יודעת שזה סתם מזויף ושתתגברי על זה .(הרי את לא רוצה לתת חודש הבא את כל המשכורת לא?)
שיהיה לך לילה טוב ותכתבי לנו איך את מתמודדת עם הבעיה אני ישמח לשמוע.

ramshay

New member
כמו שאומר יאיר

פשוט השתמשת בצ´אטים האלה כתרופה לבעסה שלך. את צריכה באמת לחפש את מה שעושה אותך שמחה, זה לא קל ולפעמים מייאש, אבל מי שמתמיד ומתעקש מגיע. ודרך אגב, אין קשר בין התמכרות לאינטליגנציה, הרבה מאד מכורים לסמים שהכרתי ואפילו הרוב שבהם הם אנשים מאד אינטליגנטים. בקיצור, לא שייך להשכלה, מאיפה באת ולאן אתה הולך. רק צריך לעשות את הדבר הנכון. לא קל אבל אפשרי.

tiger

New member
מכורים=מחפשים...

אנשים עם נתייה היתמכרותית יהיו הרבה פעמים דווקא אלה הרגישים והמחפשים אחרי משהוא שיעזור להם לעבור את תלאות החיים האלה .רבים מהמכורים הם כן אלה שמרגישים את הקושי והכאב הבילתי ניפרד מעצם היותינו חיים ,מעצם היותינו...איש איש ומה שהוא.רבים מהמכורים שהיכרתי היו פשוט אובר רגישים ואובר עדינים ואו מודעים לכל צער העולם הזה.זה לא הופך אותם לאנשים פחות טובים ,בטח שלא בעיני.הם רק יותר חשופים לבעיות ותחלואי העולם הזה.אבל טיפשים בטח לא וגם לא פגומים בכל צורה או דרך.להפך,אני חושב שזה רק יפה שיש לבנאדם את היכולות והרגישויות האלה,זה שזה פוגע בו זה רק ביגלל שהעולם הזה דפוק לא המכור.שוב לא כולם ואני ניזהר פה מהכללות,תמיד יהיו גם את המכורים שיוציאו לכולנו שם רע,שידברו בקולי קולות באוטובוס,ירדמו על הנהג,כל מילה שניה מהפה שלהם תיהיה קללה וכיוצא...אני לא מדבר על אלה,זה המיעוט.המיעוט הרעשני אמנם שמוציא שם רע לכולנו אבל עדיין מיעוט.מיעוט שגם הוא מיסכן וגם שם יש את האנשים שהם לא באמת כאלה אבל ביגלל השכונה בה נולדו המורים של חינכו ההורים שאולי היו בכלא אז יצא מיהם מה שיצא.מיעוט מאוד קטן אם בכלל הוא של אנשים באמת "רעים"אבל כמו בכל קהילה גם כאן זה יהיה מיעוט קטן אך כוחני שלצערי השימוש של האנשים האלה בסמים רק יחצין אצלהם את הרוע והאנרגיות השליליות,סמים זה אמפליפייר מה לעשות.טוב חמודה ניסחפתי כהרגלי,אני מקווה שעניתי גם לך קצת ואם לא אז סורי.מקווה שתרגישי יותר טוב עם עצמך ומה שאת עושה בהמשך.באופן כללי זה תמיד טוב לא להחמיר כל כך עם עצמך,אני חושב. t

למעלה